Σκηνικό παραμύθι στα όρια πραγματικότητας και φαντασίας στο «Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης»

Τον πολλά υποσχόμενο Ελβετό μουσικό και σκηνοθέτη Τομ Λουτς μας συστήνει το Φεστιβάλ Αθηνών, με μία από τις δέκα καλύτερες παραστάσεις στη Γερμανία φέτος.

Σκηνικό παραμύθι στα όρια πραγματικότητας και φαντασίας στο «Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης»

Τον πολλά υποσχόμενο Ελβετό μουσικό και σκηνοθέτη Τομ Λουτς μας συστήνει το Φεστιβάλ Αθηνών με τo ιδιαίτερης εικαστικότητας και ποιητικής ευαισθησίας «Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης», μία από τις δέκα καλύτερες παραστάσεις στη Γερμανία φέτος. Η ιστορία ενός εργοστασίου που κατασκευάζει μηχανές ομίχλης και κινδυνεύει με κλείσιμο αποδίδεται σε ένα ατμοσφαιρικό θέαμα, στο οποίο το θέατρο συνομιλεί με την εικαστική εγκατάσταση και τη μουσική περφόρμανς.

Ο Τομ Λουτς, δημιουργώντας εικόνες και ηχητικά τοπία ονειρικής και σουρεαλιστικής ποιότητας, καταθέτει το προσωπικό του σχόλιο πάνω στη ρευστότητα του χρόνου και στο εφήμερο της ανθρώπινης εμπειρίας.

iΠειραιώς 260 | 23-24/6 | Στις 23/6 ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης

Περισσότερες πληροφορίες

Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης

  • Κοινωνικό

Ένα γοητευτικό παραμύθι στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας από τον Ελβετό σκηνοθέτη και μουσικό, που πειραματίζεται πάνω σε ένα ιδιαίτερου ύφους μουσικό και οπτικοακουστικό θέατρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

"Ανθρώπινη φωνή": Ένας εξομολογητικός μονόλογος με τη Λουκία Μιχαλοπούλου

Στην "Ανθρώπινη φωνή" του Ζαν Κοκτό θα απολαύσουμε τη Λουκία Μιχαλοπούλου, μια ηθοποιό αφοσιωμένη, πολύτιμα δημιουργική και γενναιόδωρη, που έχει συναντηθεί θεατρικά με σημαντικούς καλλιτέχνες και έχει αξιοποιήσει την εμπειρία της αυτή με τον καλύτερο τρόπο.