Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260

Η Επίδαυρος ξεκινά με Ρόμπερτ Ουίλσον και η Πειραιώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει παραστάσεις που θα συζητηθούν. Το φεστιβάλ συνεχίζει να μας συνδέει με σύγχρονη εγχώρια και διεθνή σκηνή.

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260

#1 «Καλοκαιρινά μπάνια»

Το αχτύπητο δίδυμο Κώστας Κουτσολέλος-Βάσω Καμαράτου μοιράζεται μαζί μας μια συζήτηση που ξεκινά από τη ζέστη της Αθήνας και καταλήγει στο θέατρο και την αγωνία του ηθοποιού. Ευρηματικοί κι αυθόρμητοι, συνομιλούν με γλώσσα σκληρή και αυθεντική, λέγοντας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα, αυτή τη φορά με ύφος… καλοκαιρινό. (Πειραιώς 260, 20-23/6)

#2 «Οιδίπους»

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260 - εικόνα 1

Είναι μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις του φεστιβάλ Επιδαύρου. Ο θρύλος του θεάτρου Ρόμπερτ Ουίλσον δίνει τη δική του ανάγνωση για τη μορφή του Οιδίποδα, με αφετηρία τον σοφόκλειο μύθο. Στην παράσταση, ένας άντρας και μια γυναίκα μας μεταφέρουν αυτά που βλέπουν, το βίο και την πολιτεία του Οιδίποδα, σαν να μιλάνε διαμέσου των αιώνων. (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21-22/6)

#3 «Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης»

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260 - εικόνα 2

Πού βρίσκεται η ποίηση και οι ομορφιά στις σύγχρονες άχρωμες πόλεις; Ο Ελβετός Τομ Λουτς, ένας σκηνοθέτης που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές σκηνικές του εικόνες, έρχεται για πρώτη φορά στο φεστιβάλ και αρθρώνει τη δική του άποψη για τη ζωή μέσα στο ομιχλώδες σκηνικό του καπιταλισμού. (Πειραιώς 260, 23-24/6)

#4 «#minaret»

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260 - εικόνα 3

Στο κατεστραμμένο Χαλέπι μας μεταφέρει ο Λιβανέζος Ομάρ Ρατζέχ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου χορού στη Μέση Ανατολή. Ο δημιουργός αντλεί από τις μνήμες της καταστροφής της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βηρυτού, ψάχνοντας το νήμα που συνδέει το Χαλέπι του σήμερα με τις κατεστραμμένες πόλεις του χθες. (Πειραιώς 260, 25-26/6)

Περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινά μπάνια

  • Performance
  • Διάρκεια: 90 '

Οι δύο ερμηνευτές υποδύονται δύο ηθοποιούς που έχουν ξεμείνει μες στο κατακαλόκαιρο στην πόλη, ετοιμάζοντας την παράστασή τους. Και μιλάνε για το θέατρο, την αγωνία να είσαι ηθοποιός, να έχεις δουλειά, να αρέσεις.

Οιδίπους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Ο μύθος του Σοφοκλή προσφέρει στον Ουίλσον τον καμβά για να συνθέσει ένα εικαστικό θέαμα, σε αυτήν την πρώτη του σκηνοθεσία στο αργολικό θέατρο. Η διαπολιτισμική του παράσταση πραγματοποιείται σε πέντε γλώσσες, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών κι επικεφαλής τη Λυδία Κονιόρδου.

Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης

  • Κοινωνικό

Ένα γοητευτικό παραμύθι στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας από τον Ελβετό σκηνοθέτη και μουσικό, που πειραματίζεται πάνω σε ένα ιδιαίτερου ύφους μουσικό και οπτικοακουστικό θέατρο.

#minaret

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Στο κατεστραμμένο Χαλέπι μας μεταφέρει ο Λιβανέζος χορογράφος, ο οποίος αντλεί από τις μνήμες της καταστροφής της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βηρυτού, ψάχνοντας το νήμα που συνδέει το Χαλέπι του σήμερα με τις κατεστραμμένες πόλεις του χθες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.