Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Αυτά τα τρία σπουδαία δραματουργικά έργα είναι μία ασφαλής επιλογή θεατρικής εξόδου.

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Αυτά τα τρία σπουδαία δραματουργικά έργα είναι μία ασφαλής επιλογή θεατρικής εξόδου.

«Η Ευθαλία του Γαλατά»

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα; - εικόνα 1

Παρόντες και κυρίαρχοι στα κείμενα του Θωμά Κοροβίνη ο βαθύς ανθρώπινος πόνος, το πάθος και η μουσικότητα των αισθήσεων. Θα το νιώσετε στο μονόλογο που ανεβαίνει, για δεύτερη χρονιά, σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ με πρωταγωνίστρια τη Νικολέττα Βλαβιανού. Παίζεται στο Αλκμήνη και βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης της ζωής και αφηγείται το χθες.

«Θα πάντα εκεί...-Πεθαίνω σαν χώρα»

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα; - εικόνα 2

Υπάρχει μια ιστορία πίσω από την παράσταση που σκηνοθετεί ο Στέλιος Κρασανάκης με αφορμή το εμβληματικό κείμενο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δ. Δημητριάδη. Πέρασαν 30 χρόνια από την πρώτη σκηνική παρουσίαση του έργου από τη Μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω σε δραματοθεραπευτικό πλαίσιο. Σε εκείνη την παράσταση συμμετείχε ο ηθοποιός Χρήστος Σαπουντζής, που παίζει και στην τωρινή παράσταση του θεάτρου Σταθμός μαζί με την τρανσέξουαλ ηθοποιό Μπέττυ Βακαλίδου.

«Ένας ανεπαίσθητος πόνος»

Θέλετε να δείτε θέατρο τη Μεγάλη Εβδομάδα; - εικόνα 3

Οι υπαινιγμοί, οι παύσεις, το ανομολόγητο φορτίζουν την ένταση στα έργα του σπουδαίου Χάρολντ Πίντερ. Στο συγκεκριμένο έργο, για ακόμη μία φορά, βάζει στο επίκεντρο τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Μια συνάντηση γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι επιθυμίες και οι φόβοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή μένουν ανείπωτοι. Η Χριστίνα Χριστοφή σκηνοθετεί τους Δημοσθένη Φίλιππα, Μαρία Μπρανίδου και Κωνσταντή Μιζάρα στη σκηνή του Μπιπ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ευθαλία του Γαλατά

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Βασίζεται στο βιβλίο «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και αφηγείται το χθες.

Ένας ανεπαίσθητος πόνος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Το ραδιοφωνικού χαρακτήρα έργο του Άγγλου δραματουργού εστιάζει στην έλλειψη επικοινωνίας ενός παντρεμένου ζευγαριού, που σπάει τη σιωπή του ύστερα από μια αναπάντεχη συνάντηση.

Θα πάντα εκεί... - Πεθαίνω σαν χώρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη σκηνική παρουσίαση του «Πεθαίνω σαν χώρα» από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω ο Χρήστος Σαπουντζής, που έλαβε μέρος σε εκείνη την παράσταση, και η Μπέττυ Βακαλίδου, πρωταγωνίστρια των έμφυλων ταυτοτήτων, αντλούν έμπνευση από αυτήν, ενώ αξιοποιούν και μεταγενέστερα άγνωστα κείμενα του συγγραφέα.

Αλκμήνη

Αλκμήνης 12

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/09/2022

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.

Ματωμένα χώματα

Χωρίς να επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις ή να καινοτομεί, η παράσταση του Γιώργου Παλούμπη πάνω στο εμβληματικό μυθιστόρημα καταφέρνει να επιβληθεί χάρη στο νεύρο, το δυναμισμό και τον ωραίο θίασο.

Ιεροκλής Μιχαηλίδης - Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον "Αμπιγιέρ"

Στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη ανεβαίνουν οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί τον Δεκέμβριο στο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Γιώργος Κουτλής: "Με τρομάζει το πώς έχει φτιαχτεί μία κοινωνία που έχει ολόκληρες γενιές ματαιωμένων ανθρώπων"

Μετά το "Παίζοντας το θύμα", ήρθαν "Οι Παίχτες", το "Talk Show", το "Όνειρο ενός γελοίου" και ο "Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι" που εκτόξευσαν τον Γιώργο Κουτλή στην επιτυχία μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πώς έφτασε στο θέατρο, τι ετοιμάζει και τι του αρέσει εκτός θεατρικής σκηνής;

Το Σινέ Φιλίπ... αλλιώς

Στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με χορό, μουσική, βιβλίο με σκοπό την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού.

Συνεχίζεται το 10ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

Όλα όσα θα δούμε το τελευταίο πενθήμερο του πρωτότυπου θεατρικού φεστιβάλ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στον Κεραμεικό.