Τέσσερις πρεμιέρες στον Νέο Κόσμο

Tο Θέατρο του Νέου Κόσμου ξεκινά δυναμικά τη χρονιά, με τέσσερις ολοκαίνουργιες παραστάσεις που υπηρετούν τον βασικό στόχο των ανθρώπων του: ένα ισχυρό θέατρο ρεπερτορίου, με έργα σύγχρονα, ελληνικά και ξένα και ωραίες συνεργασίες.

Τέσσερις πρεμιέρες στον Νέο Κόσμο

«Τα μάτια»

Βαρύς είναι ο φόβος της μοναξιάς και της εγκατάλειψης, μας λέει ο Πάμπλο Μεσιές, και υπό την απειλή του μπορεί να κάνουμε τα πιο ακραία πράγματα. Ο Παντελής Δεντάκης σκηνοθετεί τους Άννα Καλαϊτζίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Μαρία Μοσχούρη και Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο στο έργο του Αργεντίνου συγγραφέα που ακροβατεί ανάμεσα στο αστικό δράμα, το μελό και τη φάρσα. (Κεντρική Σκηνή, από 17/1)

«Τα δάση στα γόνατα»

Τέσσερις πρεμιέρες στον Νέο Κόσμο - εικόνα 1

Κοινωνικούς ρόλους και αρχετυπικούς ψυχισμούς αναζητούν σε πολλές παραστάσεις τους ο εξαιρετικός εικαστικός και σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης και η ομάδα του bijoux de kant. Μετά το «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» ξανασυναντούν τον συγγραφέα Άκη Δήμου σε ένα έργο που διαδραματίζεται στην Αρκαδία του 19ου αιώνα κι έχει έντονα μυστικιστικά στοιχεία. Παίζουν οι: Αλέκος Συσσοβίτης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιώργος Κοψιδάς, Ντένης Μακρής. (Κάτω Χώρος, από 21/1)

«Ο αγνός εραστής»

Τέσσερις πρεμιέρες στον Νέο Κόσμο - εικόνα 2

Αφετηρία για τη συγγραφή του έργου του Ντέιβιντ Πλαντ υπήρξε η σχέση του με τον Έλληνα ποιητή και εκδότη Νίκο Στάνγκο. Στην παράσταση του Άρη Λάσκου οι Κατερίνα Πατσιάνη, Ειρήνη Φαναριώτη και ο Μάνος Βαβαδάκης με τον Θάνο Τσακαλίδη, σχηματίζουν ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία εναλλάσσονται επί σκηνής και μιλούν για την ουσιαστική αγάπη, τοποθετώντας την έννοια του έρωτα στο προσκήνιο. (Δώμα, από 21/1)

«Χρωματιστές γυναίκες»

Τέσσερις πρεμιέρες στον Νέο Κόσμο - εικόνα 3

Το έργο του Βασίλη Ζιώγα, το οποίο πρωτανέβηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 σε ένα συντηρητικό θεατρικό τοπίο και τάραξε τα νερά ως φορέας του νέου και του ερευνητικού, σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης. Η Μυρτώ Γκόνη και η Βιργινία Ταμπαροπούλου, με χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και κυνισμό ερμηνεύουν δύο αδερφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους, που προσπαθούν να δραπετεύσουν από τους αραχνιασμένους ιστούς του παρελθόντος (Κάτω Χώρος, από 23/1)

Περισσότερες πληροφορίες

Χρωματιστές γυναίκες

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Δύο αδερφές βρίσκονται εγκλωβισμένες στο πατρικό τους αλλά και στο χτες, σε μια σκηνική ελεγεία για τη χαμένη ελευθερία και την απελπισία της ύπαρξης.

Ο αγνός εραστής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Μια παράσταση-αφήγηση με τέσσερις ηθοποιοί που σχηματίζουν ζευγάρια κι εναλλάσσονται διαρκώς επί σκηνής μιλώντας για την αληθινή αγάπη.

Τα δάση στα γόνατα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Με αφετηρία ένα επεισόδιο από τον «Παλαιό των ημερών» του Παύλου Μάτεσι, ο Δήμου εξιστορεί τη ζωή στην ορεινή Αρκαδία των τελών του 19ου αιώνα.

Τα μάτια

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Οι ήρωες του έργου είναι διαταραγμένοι και ακραίοι, αλλά εντέλει απολύτως οικείοι στον θεατή, αφού φέρουν τους δικούς του προβληματισμούς, τα απωθημένα, τα κόμπλεξ, τις πληγές και τις ήττες.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.