Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών»

Σταύρος Σβίγγος, Ορέστης Τζιόβας, Σωκράτης Πατσίκας, Νικολέτα Παπαδοπούλου και Παύλος Παυλίδης ξαναγράφουν την Ιστορία, με τους «Δύο θεούς» του Λένου Χρηστίδη.

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών»

Μία κωμωδία για την καταστροφή της ανθρωπότητας και την Διόρθωση της Ιστορίας έγραψε ο Λένος Χρηστίδης και ο Παντελής Δεντάκης τη μεταφέρει στο θέατρο θέτοντας εξ’ αρχής μερικά περίεργα ερωτήματα για το τι μπορεί να επιθυμεί κάποιος άνθρωπος λίγο πριν από την πυρηνική καταστροφή. Να κάνει σεξ; Να δει μια αγαπημένη ταινία; Να πιει αλκοόλ μέχρι λιποθυμίας; Να σκρολάρει για ακόμη μία φορά στο Facebook;

Μπορεί στην παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Ροές από 5 Νοεμβρίου να μην δοθούν καθολικές απαντήσεις. σίγουρα όμως θα προκύψουν κάποιες ωραίες ιδέες παρακολουθώντας τον Πάτρικ και το Μιγκέλ κλεισμένους σε ένα ίδρυμα παλεύοντας να απεξαρτηθούν από τον εθισμό τους στα κομπιούτερ. Ο Λένος Χρηστίδης έγραψε αυτό το ακραίο, μπεκετικής ομοιότητας «παιχνίδι» για να εκφράσει την εσχατολογική του αγωνία με έξυπνο, ανάλαφρο χιούμορ, ισορροπώντας ανάμεσα στο ανελέητο καυστικό πνεύμα και σε ένα βαθύ προβληματισμό. Το τετράπρακτο έργο τιμήθηκε το 1999 με το «Βραβείο Κουν» για νεοελληνικό έργο.

Πάρτε μια γεύση από την ατμόσφαιρα της παράστασης με πρωταγωνιστές τους Σταύρο Σβήγκο, Ορέστη Τζιόβα, Σωκράτη Πατσίκα, Παύλο Παυλίδη και Νικολέτα Παπαδοπούλου. Τα κοστούμια είναι της Ιφιγένειας Νταουντάκη, τα σκηνικά του Νίκου Δεντάκη, η κινησιολογία της Σεσίλ Μικρούτσικου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

©φωτογραφιών: Domniki Mitropoulou

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 1
Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 2

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 3

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 4

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 5

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.