Η Chloé Moglia αιωρείται «με υπερηφάνεια» πάνω από το Σύνταγμα

Η γαλλίδα περφόρμερ για τρεις εντυπωσιακές παραστάσεις στην Αθήνα.

Η Chloé Moglia αιωρείται «με υπερηφάνεια» πάνω από το Σύνταγμα

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κάνει «Άνοιγμα στην Πόλη» και συμμετέχει για πρώτη φορά στο καθιερωμένο Athens Pride με μία εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς από τη γαλλίδα δημιουργό Chloé Moglia και την ομάδα της Rhizome. Το «Horizon» μας καλεί να δούμε την καθημερινότητα από άλλη οπτική γωνία σε μία αντισυμβατική παράσταση δρόμου στην Πλατεία Συντάγματος.
Η γαλλίδα περφόρμερ δημιουργεί ένα πεδίο που συμπυκνώνεται σε μία λεπτή ατσάλινη γραμμή, πάνω στην οποία κινείται αξιοποιώντας παράλληλα και τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες. Ένα πεδίο που κινείται έξω από τα στενά όρια του χρόνου, ο οποίος καταδυναστεύει την καθημερινότητα μας και ταυτόχρονα ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια μας, ενώ επικεντρώνεται στη διαδικασία της αιώρησης. Μία διαδικασία που αφήνει την περφόρμερ κυριολεκτικά στο κενό, δίνοντας ιδιαίτερη πυκνότητα και νοηματοδότηση στο παρόν, το «εδώ και τώρα», καταφέρνοντας έτσι να προσεγγίσει το άπειρο. Οι αισθήσεις τόσο της ερμηνεύτριας, όσο και οι δικές μας, συνυπάρχουν σ’ αυτόν τον κοινό άπειρο τόπο και χρόνο, ένα στατικό σημείο σιωπής που υπερτονίζει την αντίθεση του πάνω και του κάτω, της δράσης και της ανάπαυσης, της δυνατής και της ευάλωτης πλευράς του ανθρώπινου σώματος. Μία ξεχωριστή περφόρμανς που θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες, στις 7 Ιουνίου με διπλή παράσταση στην Πλατεία Συντάγματος και στις 8 στην Πειραιώς 260.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αγλαΐα Παππά: "Κάθε συνάντηση με την Εκάβη, την Κασσάνδρα, την Ελένη είναι τύχη"

Πρωταγωνίστρια που καθηλώνει, η Αγλαΐα Παππά μάς μίλησε για την παράσταση "Τρωάδες" στο Tempus Verum και τη συνάντησή της με τη σκηνοθέτρια Violet Louise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
05/02/2023

Η "Έντα Γκάμπλερ" είναι η γνωμάτευση της εποχής μας

Το έργο του Ίψεν, που σκιαγραφεί ψυχαναλυτικά τον άνθρωπο του σήμερα, ανεβαίνει στη σκηνή του Bios.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Μεφίστο" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η εμπνευσμένη παράσταση από το έργο του Κλάους Μαν ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

"Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι": Μια μυθική συνάντηση του Τζον Μάλκοβιτς με τον Τιμοφέι Κουλιάμπιν στη Στέγη

Από την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινάει η διεθνής περιοδεία της παράστασης που φέρνει στην ίδια παράσταση δύο ηθοποιούς παγκόσμιου βεληνεκούς και τον πλέον ανερχόμενο Ευρωπαίο σκηνοθέτη στο σπουδαίο έργο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές.

Ο Ανδρέας Πασπάτης είναι "Σόλο" στην τοποθεσία Άβατον

Αφού μας εξήγησε πώς είναι να μένεις μόνος στο "Διαβάστηκε", ο τίτλος "Σόλο" ήταν ουσιαστικά αναμενόμενος για νέα του παράσταση.

Δύο θιασαρχίνες σε νέες παραστάσεις

Η Μαίρη Ραζή στο θέατρο Πρόβα και η Μαίρη Ιγγλέση στο θέατρο "Ελεύθερη έκφραση"