Οδηγός Θεάτρου

Κριτικές Παραστάσεων Παίζουν Σήμερα Έρχονται Προπωλήσεις

Η Chloé Moglia αιωρείται «με υπερηφάνεια» πάνω από το Σύνταγμα

Η γαλλίδα περφόρμερ για τρεις εντυπωσιακές παραστάσεις στην Αθήνα.

Προσοχή! Επικοινωνήστε με το θέατρο της επιλογής σας πριν από την έξοδό σας, διότι αρκετές παραστάσεις αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.
Η Chloé Moglia αιωρείται «με υπερηφάνεια» πάνω από το Σύνταγμα

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κάνει «Άνοιγμα στην Πόλη» και συμμετέχει για πρώτη φορά στο καθιερωμένο Athens Pride με μία εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς από τη γαλλίδα δημιουργό Chloé Moglia και την ομάδα της Rhizome. Το «Horizon» μας καλεί να δούμε την καθημερινότητα από άλλη οπτική γωνία σε μία αντισυμβατική παράσταση δρόμου στην Πλατεία Συντάγματος.
Η γαλλίδα περφόρμερ δημιουργεί ένα πεδίο που συμπυκνώνεται σε μία λεπτή ατσάλινη γραμμή, πάνω στην οποία κινείται αξιοποιώντας παράλληλα και τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες. Ένα πεδίο που κινείται έξω από τα στενά όρια του χρόνου, ο οποίος καταδυναστεύει την καθημερινότητα μας και ταυτόχρονα ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια μας, ενώ επικεντρώνεται στη διαδικασία της αιώρησης. Μία διαδικασία που αφήνει την περφόρμερ κυριολεκτικά στο κενό, δίνοντας ιδιαίτερη πυκνότητα και νοηματοδότηση στο παρόν, το «εδώ και τώρα», καταφέρνοντας έτσι να προσεγγίσει το άπειρο. Οι αισθήσεις τόσο της ερμηνεύτριας, όσο και οι δικές μας, συνυπάρχουν σ’ αυτόν τον κοινό άπειρο τόπο και χρόνο, ένα στατικό σημείο σιωπής που υπερτονίζει την αντίθεση του πάνω και του κάτω, της δράσης και της ανάπαυσης, της δυνατής και της ευάλωτης πλευράς του ανθρώπινου σώματος. Μία ξεχωριστή περφόρμανς που θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες, στις 7 Ιουνίου με διπλή παράσταση στην Πλατεία Συντάγματος και στις 8 στην Πειραιώς 260.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο