Sci-fi θέατρο;

Η ομάδα Hippo προσγειώνεται στο Θέατρο Χώρος με ένα δυστοπικό θεατρικό project που συνδυάζει τα κόμικ, το σινεμά και το θέατρο.

Sci-fi θέατρο;

Η ομάδα Hippo προσγειώνεται στο Θέατρο Χώρος με ένα δυστοπικό θεατρικό project που συνδυάζει τα κόμικ, το σινεμά και το θέατρο.

Sci-fi θέατρο; - εικόνα 1

Στον κινηματογράφο οι σκηνοθέτες αντλούσαν από τα B-Movies τα καλύτερα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας για να προσφέρουν στον θεατή αλλόκοτες περιπέτειες, αριστοτεχνικές αλληγορίες και ηχηρές προειδοποιήσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σήμερα, στο θέατρο που συμβαίνει στην πόλη μας δυο θεατρίνοι, ο Φώτης Δούσος και ο Αλέξανδρος Ράπτης εκμεταλλευόμενοι την καλλιτεχνική ελευθερία που προσφέρει η Φαντασία μας διακτινίζουν στο έτος ΧΚΑ 2059 και ορίζουν ως τόπο συνάντησης τη «Mellonia». Μετά των πόλεμο ανθρώπων και μηχανών. Καταπίεση. Επανάσταση. 5 η διάσταση. Αυτοθυσία. Η παράσταση που θα παρουσιάσουν από τις 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Χώρος συνδυάζει είδη σύγχρονων τεχνών εντάσσοντάς μας σε μια α-χρονική (θεατρική) πραγματικότητα! Τα μέλη της ομάδας Hippo προτείνουν ένα πρωτότυπο και μεταιχμιακό είδος θεάτρου με sci-fi θεματολογία που σπάει τις συμβάσεις της παραστατικότητας, προτείνοντας έναν νέο αφηγηματικό κώδικα. Θα μπορούσε να οριστεί και ως live κινηματογράφος, αλλά δεν είναι ακριβώς. Πρόκειται για κόμικ; Σινεμά; Θέατρο; Μένει να το ανακαλύψουμε… Παίζουν η Ελένη Ευθυμίου, ο Αποστόλης Κουτσιανικούλης και ο Γιώργος Σοφικίτης. Ο σχεδιασμός κόμικ είναι της Βάλιας Καπάδαη και του Παύλου Παυλίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24/4 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Updated | Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Το πολυταξιδεμένο "Lemon" γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΘΠ παρουσιάζεται η πρωτότυπη, χειροποίητη παράσταση για την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 16.000 θεατές, σε μια ξεχωριστή βραδιά που θα ολοκληρωθεί με ένα ατμοσφαιρικό live από τον καταξιωμένο Σταύρο Λάντσια.

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.