Sci-fi θέατρο;

Η ομάδα Hippo προσγειώνεται στο Θέατρο Χώρος με ένα δυστοπικό θεατρικό project που συνδυάζει τα κόμικ, το σινεμά και το θέατρο.

Sci-fi θέατρο;

Η ομάδα Hippo προσγειώνεται στο Θέατρο Χώρος με ένα δυστοπικό θεατρικό project που συνδυάζει τα κόμικ, το σινεμά και το θέατρο.

Sci-fi θέατρο; - εικόνα 1

Στον κινηματογράφο οι σκηνοθέτες αντλούσαν από τα B-Movies τα καλύτερα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας για να προσφέρουν στον θεατή αλλόκοτες περιπέτειες, αριστοτεχνικές αλληγορίες και ηχηρές προειδοποιήσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σήμερα, στο θέατρο που συμβαίνει στην πόλη μας δυο θεατρίνοι, ο Φώτης Δούσος και ο Αλέξανδρος Ράπτης εκμεταλλευόμενοι την καλλιτεχνική ελευθερία που προσφέρει η Φαντασία μας διακτινίζουν στο έτος ΧΚΑ 2059 και ορίζουν ως τόπο συνάντησης τη «Mellonia». Μετά των πόλεμο ανθρώπων και μηχανών. Καταπίεση. Επανάσταση. 5 η διάσταση. Αυτοθυσία. Η παράσταση που θα παρουσιάσουν από τις 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Χώρος συνδυάζει είδη σύγχρονων τεχνών εντάσσοντάς μας σε μια α-χρονική (θεατρική) πραγματικότητα! Τα μέλη της ομάδας Hippo προτείνουν ένα πρωτότυπο και μεταιχμιακό είδος θεάτρου με sci-fi θεματολογία που σπάει τις συμβάσεις της παραστατικότητας, προτείνοντας έναν νέο αφηγηματικό κώδικα. Θα μπορούσε να οριστεί και ως live κινηματογράφος, αλλά δεν είναι ακριβώς. Πρόκειται για κόμικ; Σινεμά; Θέατρο; Μένει να το ανακαλύψουμε… Παίζουν η Ελένη Ευθυμίου, ο Αποστόλης Κουτσιανικούλης και ο Γιώργος Σοφικίτης. Ο σχεδιασμός κόμικ είναι της Βάλιας Καπάδαη και του Παύλου Παυλίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Cock": Μια έξυπνη κωμωδιά για τη σεξουαλική ταυτότητα

Το βραβευμένο βρετανικό έργο του Μάικ Μπάρτλετ "Cock" σκηνοθετεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος στο θέατρο Broadway.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί το "Μια άλλη Θήβα" του Σέρχιο Μπλάνκο

Ένα επίκαιρο και αινιγματικό έργο με θέμα την πατροκτονία σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ξεκίνησε η προπώληση, μάθετε περισσότερα.

Επετειακή παράσταση του Athens English Comedy Club στο θέατρο Ελιάρτ

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ ολοκλήρου αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα κλείνει τρία χρόνια παρουσίας και γιορτάζει με μία επετειακή παράσταση.

"Out of Spring": Νέες αναγνώσεις στο χορογραφικό έργο του Νιζίνσκι

Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου, η arisandmartha επιχειρεί μια επαναπροσέγγιση του πρωτότυπου έργου.

Η "Γέρμα" του Λόρκα διασκευάζεται από την Art Libera

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας της ισπανικής υπαίθρου, εγκλωβισμένης σε ένα περιβάλλον κυριαρχούμενο από πατριαρχικές φιγούρες.

"Οικόπεδα με θέα" και all star διανομή

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης ανεβάζει στο θέατρο Άνεσις το σπουδαίο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ που ξεγυμνώνει την αμείλικτη πλευρά του "αμερικάνικου ονείρου". Δείτε τα πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση.

"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.