Ο έρω(ν)τας ανθεί την άνοιξη

Τι είναι ο έρωτας: αυταπάτη ή πόλεμος; Η παράσταση «Έρωντας» στον Κινητήρα απαντά στο ερώτημα που πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ο έρω(ν)τας ανθεί την άνοιξη

Η χορογράφος-σκηνοθέτις Αντιγόνη Γύρα στη μαγιάτικη παράσταση «Έρωντας», συνδέει μικρά έργα που δημιούργησαν οκτώ καλλιτέχνες, η Βίκυ Αδάμου, ο Πάρις Ερωτοκρίτου, η Αμάλια Μπένετ μαζί με την Κατερίνα Σκιαδά, ο Johnny O μαζί με την Ιωάννα Καμπυλαυκά, η Πέρσα Σταματοπούλου και η Άρτεμις Λαμπίρη εμπνεόμενοι από την ερωτική επιθυμία. Τι είναι λοιπόν ο έρωτας; Τους ρωτήσαμε κι εκείνοι απαντούν:

Βίκυ Αδάμου - «Έρωντας-πορνό»

Έρωτας είναι η διαδικασία για τη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους - μια ψευδαίσθηση - το καθρέφτισμά μας στα μάτια του άλλου - είναι καημός - σύνδεση με τη ζωή - είναι ένας τύπος με τόξο και βέλη - ο Βασίλης στην πρώτη δημοτικού - να σου κόβεται η όρεξη - φερομόνες, ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη - δε γνωρίζω δεν απαντώ, αλλά όπως λέει και ο Spike Jonze στο "Her": ο έρωτας είναι μια αποδεκτή μορφή παράνοιας.

Άρτεμις Λαμπίρη- «Έρωτα σαν αγάπη»

Έρωτας για μένα είναι κάτι που μεταλλάσσεται με τα χρόνια, με την ηλικία, με τις εποχές. Έρωτας είναι να σκέφτεσαι κάποιον ή κάτι και το μυαλό και το σώμα να πλημμυρίζουν με επιθυμία, με εικόνες, με όνειρα για ευτυχία, με όνειρα για ζωή. Έρωτας είναι να ξεπερνάς το φόβο σου. Να μην πιάνεις τη μύτη σου πριν πέσεις για βουτιά. Να πέφτεις με τα μάτια ανοιχτά μην τύχει και χάσεις μια στιγμή.

Ο έρω(ν)τας ανθεί την άνοιξη - εικόνα 1

Αμάλια Μπένετ- «Κλίμακα Ρίχτερ»

Ο έρωτας είναι μια λέξη που όλοι χρησιμοποιούμε και φανταζόμαστε ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα. Ενώ, στην πραγματικότητα είναι μια λέξη που καθένας από μας αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο.

Κατερίνα Σκιαδά - «Κλίμακα Ρίχτερ» Έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη των πάντων. Είναι η επιθυμία για δημιουργία. Είναι η επιθυμία να ξεπεράσεις τα όριά σου και να γίνεις ένα με τον άλλο. Είναι μια πολύ έντονη εμπειρία που ευτυχώς δεν κρατάει για πάντα και αυτό την κάνει πιο πολύτιμη. Είναι η προβολή όλων των επιθυμιών και των ιδανικών σου στον άλλο. Είναι η ανατριχίλα, η διέγερση όλων των αισθήσεων στο έπακρο, η αίσθηση της παντοδυναμίας και συγχρόνως της απόλυτης αδυναμίας. Είναι αυτά και άλλα τόσα...

Πέρσα Σταματοπούλου- «Απόσταση Αναπνοής»

Έρωτας για μένα είναι μία ελεύθερη πτώση, χωρίς δίχτυ ασφαλείας στα φωτεινά και σκοτεινά μας μονοπάτια. Είναι ένστικτο, είναι σώμα και ψυχή, η περιπέτεια στο άγνωστο και μία αίσθηση, ότι ακόμα και η "καταστροφή" μας μπορεί να έχει ηδονή.

Johnny O- «Ερωτεύομαι άρα υπάρχω»

Έρωτας είναι η τροφή που με κρατά στη ζωή. Μυρωδιά, ενέργεια, πάθος, πόνος, μοναξιά, ζεστασιά, εξουσία, αδυναμία. Χωρίς αυτά τα συστατικά, το κεσεδάκι μου είναι άδειο κι εγώ νηστικός!

Πάρις Ερωτοκρίτου- «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου (ΨΣΣ) ή πώς να σταματήσεις να είσαι ερωτευμένος»

Μια υπέροχη ασθένεια!

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωντας

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση βασίζεται στο δίπτυχο έρωτας - επανάσταση και αποτελείται από σύντομες σκηνικές συνθέσεις των Βίκυς Αδάμου, Πάρη Ερωτοκρίτου, Ιωάννας Καμπυλαυκά, Άρτεμης Λαμπίρη, Αμάλια Μπένετ, Johnny O, Κατερίνας Σκιαδά, Πέρσας Σταματοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.

"I am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα": Πειραγμένος Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τον Γιώργο Βαλαή

Ο ανήσυχος δημιουργός αποσυναρμολογεί τη "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Ωμέγα, εστιάζοντας στις σχέσεις των ηρώων και την ερωτική έλξη που δεν γνωρίζει πρότυπα.

Το "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" σε μία και μοναδική παράσταση

Η καυστική, αλλά πάντα χαρούμενη και ξεκαρδιστική, σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου ζωντανά στο Christmas Theater!