3 ξεχωριστές επαναλήψεις

Έκαναν αίσθηση όταν πρωτοπαίχτηκαν και αξίζει να τις βάλετε στην ατζέντα σας.

3 ξεχωριστές επαναλήψεις

Έκαναν αίσθηση όταν πρωτοπαίχτηκαν και αξίζει να τις βάλετε στην ατζέντα σας.

«Το τάβλι»

3 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 1

Στη λίστα θεαμάτων του Μουσούρη, δίπλα στο «Δάφνες και πικροδάφνες» έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το τάβλι». Στην επιτυχημένη παράσταση που πρωτοείδαμε πριν από δύο χρόνια στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», αυτό που σίγουρα πετυχαίνουν οι δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι υπογράφουν και τη σκηνοθεσία, είναι να μας θυμίσουν ποιοι στ’ αλήθεια είναι εκείνοι που παίζουν σε μια παρτίδα τάβλι αυτό που αποκαλούμε «πατρίδα». Ο Μάκης Παπαδημητρίου μεταμορφώνεται έξοχα στον ψευτόμαγκα κομπιναδόρο Φώντα που ονειρεύεται να γίνει δουλέμπορος και ο Νίκος Κουρής υποδύεται εξαιρετικά τον ζιγκολό και πρώην δωσίλογο Κόλια, ο οποίος θέλει να περνιέται για ήρωας της Αντίστασης (από 16/3).

«Ο γυάλινος κόσμος»

3 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 2

Μια παράσταση που σφύζει από θεατρικότητα μας παρέδωσε πέρυσι η σκηνοθέτις Ελένη Σκότη πάνω σ’ αυτό το «έργο μνήμης», κατά τον Τενεσί Ουίλιαμς. Όσοι δεν το είδατε, έχετε μια ακόμα ευκαιρία. Είναι το πιο αυτοβιογραφικό από τα έργα του, καθώς μιλά για τη μητέρα και την αδελφή του. Στη σκηνή του Εμπορικόν, ο Δημήτρης Καταλειφός, στο ρόλο του Τομ επιδεικνύει για μια ακόμη φορά το ερμηνευτικό ένστικτο και την προσωπικότητα που αποζητά το θέατρο του Ουίλιαμς, η Θέμις Μπαζάκα φορτίζει με ζωηράδα την Αμάντα, ενώ οι νεαροί Στέλλα Βογιατζάκη (Λόρα) και Κωνσταντίνος Γώγουλος (Τζιμ) δίνουν ωραίες ερμηνείες (από 4/3).

«Καιομένη»

3 ξεχωριστές επαναλήψεις - εικόνα 3

Ζευγάρι στη ζωή, ο Νίκος Διαμαντής, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, και η ηθοποιός Ιωάννα Μακρή, ανεβάζουν μαζί στο θέατρο Σημείο το έργο του υπερβατικού μινιμαλιστή δραματουργού από τη Νορβηγία, Γιον Φόσε. Η «Καιομένη» είναι ένας γυναικείος μονόλογος-στοχασμός πάνω στην αέναη αγάπη ή, όπως υπογραμμίζουν οι συντελεστές, «μια ελλειπτική ονειρική σπείρα, μια μεγάλη πρόταση στην ουσία όπου με προσθαφαιρέσεις λέξεων δημιουργούνται διαρκή τρεμάμενα close-up». Τη μετάφραση έκανε ο Αντώνης Γαλέος. Στο ρόλο του Άσλε εμφανίζεται ο Περικλής Ασημακόπουλος, ενώ συμμετέχουν επίσης οι Σταύρος Γιαννακόπουλος και Γεωργία Μαυροειδοπούλου (από 4/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Ο γυάλινος κόσμος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 160 '

Αυτοβιογραφικό έργο για την ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις ή στην τέχνη προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους συνθλίβει

Καιομένη

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Εύστοχο σχόλιο πάνω στην αγάπη και τη μοναξιά μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας

Το τάβλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Ένας ύμνος κι ένας λίβελος για το νεοελληνικό σύμπλεγμα μαγκιάς, το εμβληματικό έργο του 1972 μας υπενθυμίζει ότι το πιο δυνατό στοιχείο ενός λαού είναι η νοοτροπία του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.

"Μεταμορφώσεις": Μια σκοτεινή performance τσίρκου και μουσικής στο Red Jasper

Για λίγες παραστάσεις ανεβαίνει το έργο που στέκεται με ευφάνταστο σκηνικό τρόπο απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά, σε σκηνοθεσία TsiRat και Ines Perot.