2 χορευτικά ραντεβού

Η «Αλάσκα» και το «Νηπιαγωγείο» εμπνέουν το χορό. Πρωτότυποι είναι οι τίτλοι των νέων έργων που παρουσιάζουν δυο από τις πιο αξιόλογες Ελληνίδες χορογράφους.

2 χορευτικά ραντεβού

Η «Αλάσκα» και το «Νηπιαγωγείο» εμπνέουν το χορό. Πρωτότυποι είναι οι τίτλοι των νέων έργων που παρουσιάζουν δυο από τις πιο αξιόλογες Ελληνίδες χορογράφους.

«Alaska»

2 χορευτικά ραντεβού - εικόνα 1

Η Ίρις Καραγιάν «παγώνει» για λίγο τη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (26-29/2) και μέσα σε έναν άδειο λευκό σκηνικό τοπίο, που δημιούργησε ο Γιώργος Μαραζιώτης για την παράσταση «Alaska», τοποθετεί πέντε χορευτές. Τα σώματά τους, σε άμεση αλληλεπίδραση με τη μουσική του τσελίστα και συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Νίκου Βελιώτη βρίσκονται σε διαρκή επαφή, γλιστρούν το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας στενούς, οριακούς χώρους και ενεργοποιώντας κινητικά ερεθίσματα. Η λεπτομέρεια της κίνησης του συνόλου και του καθενός ξεχωριστά, δίνει στον θεατή την εντύπωση κοντινού πλάνου (close-up), σαν να παρακολουθεί μια μικροχορογραφία.

«Νηπιαγωγείο»

2 χορευτικά ραντεβού - εικόνα 2

Στο hot spot της underground θεατρικής δημιουργίας, το Μπαγκλαντές, η Μαρία Γοργία στήνει ένα «Νηπιαγωγείο». Εκεί, μαζί με τους περφόρμερ-χορευτές Σάνια Στριμπάκου, Τίμο Ζέχα και Μυρτώ Δελημιχάλη, με εκφραστικά εργαλεία την κίνηση και το λόγο, στοχεύουν «στην αφύπνιση διαχρονικών ερωτημάτων σε ό,τι αφορά την πάλη του Εαυτού με το Εγώ του, του Υποκειμένου με τον Άλλον» (από 26/2).

Περισσότερες πληροφορίες

Alaska

  • Σύγχρονος Χορός

Πειραματισμός με τις αισθήσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές λειτουργούν σε σχέση με την αντίληψη και την κατανόηση της εικόνας σε κίνηση.

Νηπιαγωγείο

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

«Το υπερεγώ του ανήλικου ενήλικου δεν είναι παρά η άλλη εκδοχή του παιδικού ναρκισσισμού», δηλώνει η χορογράφος στη νέα της παράσταση με εκφραστικά εργαλεία την κίνηση και το λόγο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/09/2022

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.