Νέα ταλέντα από το Ισραήλ

Ένα μωσαϊκό με χορογραφίες του φοβερού Οχάντ Ναχαρίν θα παρουσιάσει το Batsheva Young Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής.

Νέα ταλέντα από το Ισραήλ
Νέα ταλέντα από το Ισραήλ - εικόνα 1

Το Batsheva Young Ensemble, το νεανικό συγκρότημα της φημισμένης ομάδας χορού του Οχάντ Ναχαρίν, ξεχειλίζει από δυναμισμό και ερμηνεύει τις εφευρετικές χορογραφίες με έντονη σωματικότητα και εκρηκτική ενέργεια. Η ισραηλινή ομάδα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής μόνο για δύο παραστάσεις (1-2/12) με το «Decadance» σε χορογραφίες του Οχάντ ­Ναχαρίν. Ο Ισραηλινός χορογράφος έχει αποκτήσει πολυάριθμους θαυμαστές και στη χώρα μας, κυρίως μέσα από τις παραστάσεις του χορευτικού συγκροτήματος Batsheva, που δημιουργήθηκε το 1964 στο Τελ Αβίβ. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο Ναχαρίν άρχισε να συνεργάζεται τακτικά με τους Batsheva και το 1990 ανέλαβε τη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας, χαρίζοντάς της παγκόσμια φήμη και λάμψη. Ο ίδιος, έχοντας μάθει πολλά κοντά στη Μάρθα Γκράχαμ, επηρεάστηκε από το ύφος της, σύντομα όμως ανοίχτηκε προς άλλες ριζοσπαστικές κατευθύνσεις. Επινόησε μάλιστα το δικό του χορευτικό γλωσσικό ιδίωμα, το σύστημα Gaga, το οποίο σχετίζεται με την ικανότητα του χορευτή να εκφράζει με το σώμα του έντονα συναισθήματα όπως η οδύνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα και αξίζει να τις αναζητήσετε.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.