Casserole

13,5

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Casserole © Λεωνίδας Τούμπανος

Tηλ:

Τιμές:

€30 - €40

Εχω να πάω στον Γέρακα για φαγητό τουλάχιστον μία δεκαπενταετία, όταν λειτουργούσε εκεί ο "Αγοραστός". Τότε συνειδητοποίησα ότι η Αθήνα δεν περιορίζεται πλέον στο Λεκανοπέδιο, αλλά έχει απλωθεί σε έναν πυκνό αστικό ιστό όπου κατοικούν τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι (Γέρακας, Παλλήνη, Πικέρμι, Κάντζα, Κορωπί κ.λπ.). Φέτος λοιπόν άνοιξε στον Γέρακα το "Casserole", που είναι από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής με εμβέλεια που ανοίγεται σε Αγία Παρασκευή, παρυφές Χαλανδρίου και Πεντέλη. Πλασαρισμένο σε γωνία, εξασφαλίζει άπλετο φως στον χαριτωμένο του χώρο με τους παλ χρωματισμούς (σάπιο μήλο, ροδακινί).

Cassarole
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι δύο διαφορετικοί τύποι American chairs, το μοναστηριακό τραπέζι και συγκεκριμένες γωνιές (η κάβα με τις πλαγιαστές φιάλες, το μεγάλο τραπέζι με τους καδραρισμένους καθρέπτες και την υπερμεγέθη γκραβούρα) τού δίνουν χαρούμενο χαρακτήρα. Τα ψεύτικα λουλούδια και φυτά στα φωτιστικά, όμως, χαλάνε την αύρα. Δεξιά και αριστερά της κεντρικής σάλας υπάρχουν άλλες δύο για τους καπνιστές, ευάερες και ακόμη πιο φωτεινές, χωρίς… παράσιτα στη διακόσμηση. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και σε πρώτο πλάνο υπάρχει βιτρίνα με τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας, που αλλάζουν καθημερινά. 

Cassarole
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η κουζίνα του "Casserole" κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Στα έξι πιάτα ημέρας η έμφαση δίνεται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Από τις προτάσεις αυτές διάλεξα συμπαθέστατα γιουβαρλάκια (θα τους πήγαινε περισσότερο να σερβίρονται με σούπα) και ένα πολύ καλό κοκκινιστό μοσχάρι, τρυφερό και μυρωδάτο χάρη στα γλυκά μπαχαρικά. Ωραία είναι επίσης η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τη φρεσκάδα της. Στον βασικό κατάλογο του εστιατορίου, τώρα, εκφράζεται μια πιο εκσυγχρονιστική διάθεση απόδοσης της ελληνικής κουζίνας. Έτσι, λοιπόν, η μετατροπή της σπανακόπιτας σε πολύ τραγανό flatbread με αρωματικά παρελκόμενα είναι επιτυχημένη. Δεν ήταν όμως το ίδιο καλό το συκώτι σαβόρο, κυρίως λόγω της σκληράδας της πρώτης ύλης. Η καρμπονάρα θαλασσινών ιντριγκάρει αλλά δεν καταφέρνει να συγκινήσει, καθώς της λείπει η ξεκάθαρη θαλασσινή ένταση. Εκείνο το πιάτο που ξεχώρισε μαζί με το κοκκινιστό ήταν το άψογα ψημένο νοστιμότατο διάφραγμα, με ωραίο κριθαράκι και για λιχουδιά μια κροκέτα μουσακά. Για φινάλε, καλό σπασμένο μιλφέιγ και ωραία μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 12/11.

Ωράριο λειτουργίας: Κλειστά Κυρ. βράδυ.
Τιμή: € 30-45 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ).
Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι.
Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Casserole

Καρδίτσης 12, Γέρακας
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια