Capanna

13

Κοσμικό, με ενδιαφέρον «καθιστικό» στο πεζοδρόμιο. Καλή πίτσα και πάστα αλλά και τιμές που «τσούζουν».

Capanna

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €45

Κοσμικό, με ενδιαφέρον «καθιστικό» στο πεζοδρόμιο. Καλή πίτσα και πάστα αλλά και τιμές που «τσούζουν».

Capanna - εικόνα 1

Νομίζω ότι ο υπότιτλος τα λέει όλα. Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πιάτσες του Κολωνακίου, με πεζοδρόμιο «φιλέτο», γωνία Πλουτάρχου και Χάρητος, και με μπόλικη πελατειακή/κοσμική χρυσόσκονη (άσχετο αν ενίοτε είναι επιχρυσωμένη), το Capanna είναι ένα μαγαζί που «παίζει». Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να το καταλάβεις. Τα γεμάτα «τραπεζάκια» έξω, αναφέρομαι στην περίοδο που διανύουμε, και ορισμένοι που περιμένουν όρθιοι για να καθίσουν τα λένε όλα. Ανάλογο ενδιαφέρον, με την υπογραφή του Κ-Studio, είναι και το εσωτερικό. Αλλά με τις ζέστες να σφίγγουν δε νομίζω να ενδιαφέρει πολλούς.
Σε όλα αυτά τα καλά προστίθεται και το είδος της κουζίνας. Το Capanna είναι μια pizzeria/tratoria, η οποία με εξαίρεση μια tagliata στηρίζει το menu της αποκλειστικά σε πίτσες, ζυμαρικά/ριζότι και λίγα ορεκτικά. Άρα σε αυτόν τον τομέα είναι ένα απολύτως casual μαγαζί χωρίς κάτι ιδιαίτερο, προχωρημένο ή εξεζητημένο γευστικά. Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ότι προτείνεται είναι γενικά καλό. Η πίτσα έχει καλή, σωστά ψημένη ζύμη και οι διάφορες εκδοχές στολισμού που προτείνει δίνουν ευχάριστα γευστικά σύνολα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις πάστες ή τα ριζότι. Το να μπούμε σε λεπτομέρειες, αναζητώντας την τάδε γευστική απόχρωση σε μια συγκεκριμένη πίτσα ή τον βαθμό του al dente στο δείνα ριζότο μάλλον παραπέμπει στον χώρο της βυζαντινολογίας. Άρα θα το αποφύγω και θα τονίσω απλώς ότι τη στιγμή που εγκαταλείπεις το τραπέζι αισθάνεσαι ικανοποιημένος με τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι σου.

Capanna - εικόνα 2

Λέω «με τα πιάτα που έφτασαν στο τραπέζι σου» για να τα διαχωρίσω από το χαρτάκι της ταμειακής που φτάνει επίσης στο τραπέζι και σου υπενθυμίζει ότι κάθε πράγμα έχει και μια τιμή. Αυτό είναι προφανές αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ποσό που καλείσαι να πληρώσεις είναι λίγο… «ψηλοτάκουνο». Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά βάσει καταλόγου ένα ορεκτικό, μια μακαρονάδα και ένα γλυκάκι για το τέλος δεν βγαίνουν με λιγότερα από 35€ το άτομο εκτός κι αν πάρεις σούπα, μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα και ένα εσπρέσσο. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε κουβέρ, νερό, λίγο κρασί και κάποια ατασθαλία, τα πράγματα αγριεύουν.
Όπως λοιπόν διαπιστώσατε το αρχικό «ο υπότιτλος τα λέει όλα» είναι απολύτως ακριβής. Παρά ταύτα η γενική εντύπωση από το Capanna είναι καλή και κάτι παραπάνω. Το περιβάλλον σε κάνει να αισθάνεσαι ευχάριστα, το φαγητό είναι καλό και το service ευγενικό. Πληρώνει βέβαια κάτι παραπάνω. Ίσως ένα δεκάρικο περίπου με βάση το προαναφερθέν ποσό. Δεν είναι λίγο. Πλην όμως αν είσαι φίλος της περιοχής και αν σε ελκύει η όποια ιδιαιτερότητα της τοπικής ατμόσφαιρας, η διαφορά δεν είναι απαγορευτική. Εγώ πάντως από καιρού εις καιρόν το επιλέγω. Ιδιαίτερα μεσημέρι με καλό καιρό.

Πλήρες δείπνο: 35-40€/άτομο, χωρίς το κρασί

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια