Agora Select

12,5

Είναι all day, κάνει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις και ο λογαριασμός κινείται σε λογικά επίπεδα. Τι άλλο θέλετε;

Agora Select

Tηλ:

Τιμές:

€22 - €28

Είναι all day, κάνει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις και ο λογαριασμός κινείται σε λογικά επίπεδα. Τι άλλο θέλετε;

Agora Select - εικόνα 1

Ο χώρος είναι ευχάριστος. Μεγάλη αίθουσα, τζαμαρία γύρω-γύρω που επιτρέπει στο μάτι να «αναπνέει» και ζεστό εσωτερικό περιβάλλον με έντονη την παρουσία του ξύλου συνθέτουν ένα σύνολο με τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός αστικού εστιατορίου. Σε συνδυασμό και με τα άνετα, ικανοποιητικών διαστάσεων, τραπέζια το Agora Select κερδίζει σαφώς τις εντυπώσεις.
Με το που παίρνεις όμως το menu στα χέρια σου αρχίζεις και ανησυχείς με τον καταρράκτη των πιάτων που σου προτείνονται. Δεκατρία ορεκτικά, δώδεκα σαλάτες, δώδεκα πάστες, είκοσι τρία πιάτα με κρέας και τριάντα προτάσεις ημέρας δίνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο σύνολο ενενήντα διαφορετικών πιάτων που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν υπάρχει αθηναϊκή κουζίνα, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει με γευστική ευπρέπεια όλο αυτό τον όγκο. Τελικά, στο τέλος του γεύματος, αναγκάζεσαι να παραδεχτείς ότι υπάρχει και ότι η ομάδα που χειρίζεται τα τηγάνια και τις κατσαρόλες στο Agora Select τα καταφέρνει καλά και στέλνει στο τραπέζι ενδιαφέροντα πιάτα.

Agora Select - εικόνα 2

Είναι προφανές ότι μια αναλυτική δοκιμή θα απαιτούσε μια διμοιρία κριτικών γεύσης. Δεν την είχα στην διάθεσή μου και κατά συνέπεια με τη βοήθεια εύστοχων (νομίζω) επιλογών προσπάθησα να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα για τις γευστικές επιδόσεις του χώρου. Από τα επτά πιάτα που παρήγγειλα τα τέσσερα, λαμβάνοντας υπόψιν και το είδος που υπηρετεί το Agora Select, κέρδισαν άνετα τις εντυπώσεις.
Το χτένι σχάρας ήταν σωστά ψημένο με μαλακή σάρκα και ένα διακριτικό dressing που το άφηνε να εκφράζει τη θαλασσινή καταγωγή του. Γευστικές και πληθωρικές ήταν οι παπαρδέλες (πανσέτα, μοτσαρέλα, ντοματίνια) με καλό al dente και τρυφερά μικρά κομμάτια χοιρινού. Αν η μοτσαρέλα ήταν λίγο καλύτερη το πιάτο θα ανέβαινε ακόμα πιο ψηλά. Τρυφερά και με γευστικά ευχάριστη σος ήταν τα μοσχαρίσια φιλετάκια (σάλτσα μανιτάρια και πόρτο). Τέλος, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια αν και θα έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο χυμώδη ήταν κρεατένια με χοντροκομμένο καλό κιμά. Από τα υπόλοιπα πιάτα, οι κολοκυθοκεφτέδες ήταν απλοί με στεγνό τηγάνι και αισθητή παρουσία του κολοκυθιού σε αντίθεση με το μιλφέιγ μελιτζάνας το οποίο δεν άφηνε, βαρυφορτωμένο γευστικά, την αναμενόμενη αίσθηση.
Η τελική εντύπωση που μου άφησε το Agora Select είναι αυτή ενός ευχάριστου, ζωντανού και ζεστού χώρου που προτείνει ένα ενδιαφέρον φαγητό με αρκετές καλές πτυχές. Σε συνδυασμό και με μια επαρκή wine list που κάνει αρκετές προτάσεις σε ποτήρι αλλά και ένα menu ημέρας με πολλά παραδοσιακά μαγειρευτά πιάτα, το Agora Select είναι μια αξιόπιστη επιλογή. Το Σάββατο μεσημέρι που το επισκέφθηκα το μαγαζί ήταν γεμάτο και η αίσθηση που έδιναν οι συνδαιτυμόνες μου ήταν ότι απολάμβαναν την επιλογή του.
Πλήρες δείπνο: 22-35€/άτομο, χωρίς το κρασί

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια