22 πράγματα να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα!

Ιδέες για γιορτινές εκδηλώσεις και εξόδους, προτάσεις για ρεβεγιόν, φαγητό, ποτό και shopping για όλα τα γούστα.

Χριστούγεννα 2023 Σύνταγμα © Λεωνίδας Τούμπανος

Τσαϊκόφκσι επί τρία

22 πράγματα να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα! - εικόνα 1

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία πασίγνωστα έργα του μεγάλου καλλιτέχνη θα απολαύσουν οι θεατές στη σκηνή του θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών. Ο λόγος για τον άκρως γιορτινό "Καρυοθραύστη" (από 22 έως 31/12, φωτό), τη "Λίμνη των κύκνων" (από 23/12 έως 7/1) αλλά και την "Ωραία κοιμωμένη" (από 3 έως 7/1) που παρουσιάζονται από το Ukrainian Classical Ballet. Οι διεθνούς φήμης χορευτές φέρνουν στη σκηνή τις ιστορίες του μικρού κοριτσιού που κάνει ένα μαγικό ταξίδι στη χώρα που ζωντανεύουν τα Χριστούγεννα, της Οντέτ, που ζει τη μισή της ζωή ως κύκνος, και της μικρής πριγκίπισσας που είναι καταδικασμένη σε αιώνιο ύπνο.

Οι πρόσφυγες της σύγχρονης Ελλάδας

Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα

Λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσουμε τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη, 2103237617) παρουσιάζει το σίκουελ της μεγάλης έκθεσης "Από τη Μεγάλη… στη Σύγχρονη Ελλάδα". Όσοι είχατε επισκεφθεί το πρώτο μέρος του αφιερώματος, θα θυμάστε ότι αφηγείται τη συνοριακή και πληθυσμιακή εξέλιξη του νέου ελληνικού κράτους. Μετά την εξιστόρηση των γεγονότων που οδήγησαν στην καταστροφή της Σμύρνης, το δεύτερο μέρος της έκθεσης φέρει τον τίτλο "Οι Πρόσφυγες" και επικεντρώνεται στην πληθυσμιακή διαμόρφωση της Ελλάδας μέσα από τις μετακινήσεις πληθυσμών ενός αιώνα. Μέσα από τέσσερις ενότητες παρουσιάζονται φωτογραφικά τεκμήρια, ιστορικά έγγραφα και αντικείμενα από τις συλλογές του μουσείου, πλαισιωμένα από μαρτυρίες, αποσπάσματα πηγών και δημοσιεύματα του Τύπου.

Ποδαρικό στη "Βαβέλ"

Ελένη Βιτάλη

Η Ελένη Βιτάλη εγκαινιάζει τη νέα μουσική σκηνή της πόλης παρέα με τους Τζουμ και μια μουσική παρέα, την οποία ενώνει το πάθος και η δημιουργική "τρέλα". Η σπουδαία ερμηνεύτρια περπατά σε "δρόμους που αγάπησε", σε μια διαδρομή-αναδρομή με τραγούδια από όλη τη δισκογραφική της πορεία, μέσα από μια μουσική παράσταση στην οποία εναλλάσσονται λαϊκοί ήχοι, παραδοσιακά μονοπάτια, έντεχνα και ροκ ακούσματα. Στη "Βαβέλ" την Ελένη Βιτάλη θα συντροφεύει ο Θοδωρής Κοτονιάς, που παντρεύει το λυρικό πάθος με τη ροκ απλότητα, και το αναπάντεχο δίδυμο των Sadahzinia και Νίκης Ξυλούρη. Η πρώτη γνωστή από την εποχή των Active Member ως η πρώτη hip hop Ελληνίδα καλλιτέχνις και η δεύτερη, κουβαλώντας ένα όνομα με βαριά μουσική παράδοση (23 & 24/12).

Διαβάστε Επίσης

Από τη Ρωσία με αγάπη

Anastasia the musical
© Διονύσης Κούτσης

Άρωμα Μπρόντγουεϊ αποκτά αυτά τα Χριστούγεννα το Παλλάς, όπου ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Anastasia: The musical" (από 23/12). Το λαμπερό έργο παρουσιάζει την ιστορία της Άνια (Demy), η οποία προσπαθεί να ξαναβρεί τις ρίζες της στο Παρίσι. Μοιάζει, ωστόσο, φοβερά με την πριγκίπισσα Αναστασία, γεγονός που θα εκμεταλλευτούν δύο απατεώνες (Ίαν Στρατής, Θανάσης Τσαλταμπάσης) για να εξαπατήσουν τη μοναδική επιζώσα της τσαρικής οικογένειας (Μίρκα Παπακωνσταντίνου). Είναι, όμως, σύμπτωση η ομοιότητα αυτή;

Χριστουγεννιάτικο binge-watching

"Home Alone"

Ένα πολύ διασκεδαστικό πρόγραμμα με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια περιμένει τους επισκέπτες του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, 2107252895) από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου. Κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες ("Home Alone", "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" κ.ά.) θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια των εορτών, ενώ οικογενειακές ξεναγήσεις, βιωματικές δράσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργικά εργαστήρια και συναυλίες σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, μας βάζουν για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Περισσότερα στο goulandris.gr.

Πού θα βρούμε τα πιο πρωτότυπα δώρα;

22 πράγματα να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα! - εικόνα 7

Στα μουσεία της πόλης, φυσικά, που πάντα προσφέρουν την ιδανική λύση για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Φέτος, το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, 2107228321) έχει εγκαινιάσει μια νέα σειρά αντικειμένων, από κομψά κοσμήματα μέχρι γούρια, με πηγή έμπνευσης τη νέα έκθεση του μουσείου "Χαιρώνεια". Γούρια με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας έχει σχεδιάσει και το Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 2109000900), καθώς και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά και αναμνηστικά είδη. Αν, πάλι, προτιμάτε κάτι πιο μοντέρνο, το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, 2103453111) προσφέρει περίτεχνες δημιουργίες για κάθε ηλικία. Μοντέρνα σχέδια, που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της Μαρίας Κάλλας, παρουσιάζει και το Μέγαρο Μουσικής, με συλλεκτικά δώρα αφιερωμένα στη σπουδαία υψίφωνο. Ακόμη, οι θεατρόφιλοι μπορούν να περάσουν από το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου και να ανακαλύψουν δημιουργίες εμπνευσμένες από φημισμένες παραστάσεις του.

"Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης" στον Δαναό

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Η πιο ανορθόδοξη εορταστική ταινία έρχεται ανήμερα των Χριστουγέννων στον κινηματογράφο Δαναός, στο πλαίσιο των προβολών "Ο Χρήστος δε μένει πια εδώ". Ο λόγος για τον αγαπημένο "Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη" του Τιμ Μπάρτον, ο οποίος έχει πρωταγωνιστή έναν νεκροζώντανο σκελετό, τον Τζακ Σκέλινγκτον, βασιλιά της Πόλης του Χάλογουιν, όπου κατοικούν ζόμπι, δαίμονες και μάγισσες που διασκεδάζουν με καθετί μακάβριο. Ώσπου μια μέρα ο Τζακ ανακαλύπτει ένα πέρασμα στην Πόλη των Χριστουγέννων κι ενθουσιάζεται τόσο με την πρωτοφανή σε εκείνον γιορτή, ώστε αποφασίζει να την εφαρμόσει στη δική του πόλη. Οι κάτοικοί της δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων, παρ’ όλα αυτά ο Τζακ επιλέγει να κλέψει τη γιορτή από τη γειτονική πόλη και να τη φέρει στη δική του.

Διαβάστε Επίσης

Ανήμερα των Χριστουγέννων ραντεβού με την κωμωδία

Λάμπρος Φισφής

Στις 25 του Δεκεμβρίου ένας πολύ γνωστός stand-up comedian παρουσιάζει μια παράσταση που –μην αγχωθείτε– αλλά δεν είναι έτοιμη ακόμα επειδή… παραμένει "Στα μπετά"! Αυτός είναι ο τίτλος του σόλο του Λάμπρου Φισφή, που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο Christmas Theatre. Εκεί πρόκειται να ακούσουμε ολοκαίνουργιο υλικό που ξεκινά από γάμους σε random παρεκκλήσια, ιδιαίτερα ονόματα παιδιών και ανάλυση των τσακωμών ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και φτάνει μέχρι το κάμπινγκ και την υποβάθμισή του, τις μπόμπες που μας σέρβιραν στα 90s, τα λάθη του γυμναστηρίου και τι γίνεται όταν φτάνεις στο κατώφλι των 40. Αυτά και άλλα πολλά έχει ετοιμάσει ο δημιουργός του "Κάψε το σενάριο", αλλά και ιδρυτής του Αthens Comedy Festival, που υπόσχεται ξεκαρδιστικό γέλιο την πιο γιορτινή ημέρα του χρόνου.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ροκ σταρ!

Scrooge & Ghosts and Rock n’ Roll
'Scrooge & Ghosts and Rock n’ Roll'

Ο Χρήστος Σουγάρης, ο Στέφανος Κορκολής, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ο Φωκάς Ευαγγελινός, η Ματθίλδη Μαγγίρα, η Ρούλα Πατεράκη, μα και φανταστικές λογοτεχνικές και υπάρκτές μουσικές προσωπικότητες συναντιούνται μπροστά και πίσω από τη σκηνή, στο υπερθέαμα "Scrooge & Ghosts and Rock ‘n’ Roll". Το μιούζικαλ που αγαπήθηκε από την περσινή σεζόν φαντάζεται τον γνωστό ήρωα του Ντίκενς ως ξιπασμένο αστέρα της μουσικής (Πάνος Μουζουράκης) και τα γνωστά φαντάσματα που τον επισκέπτονται για να τον προειδοποιήσουν ως σταρ της παγκόσμιας σκηνής: από Γουαϊνχάουζ και Πρίσλεϊ (Θοδωρής Μαραντίνης) μέχρι Κάλλας και Μπετόβεν (από 21/12, Christmas Theatre).

Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο

Bearing Witness
© Muhammed Muheisen

Ο Muhammed Muheisen και ο Howard G. Buffett παρουσιάζουν ένα μωσαϊκό φωτογραφιών από ανείπωτες ιστορίες του κόσμου, έως 22/12, στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, 2107240673). Μέσα από την έκθεση "Bearing Witness – Μαρτυρίες", οι καταξιωμένοι φωτορεπόρτερ καταγράφουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επιδιώκουν να καταρρίψουν στερεότυπα, δίνοντας φωνή σε περιθωριοποιημένες ομάδες ανθρώπων και παράλληλα αποτίνοντας φόρο τιμής στη συνάδελφό τους Anja Niedringhaus, που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν το 2014.

Νέες εξερευνήσεις στο Αστεροσκοπείο

Βραδιά αφιερωμένη στο διάστημα έρχεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Με μια σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων υποδέχεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο το κοινό του την περίοδο των γιορτών. Στις 22/12 διοργανώνεται βραδινός περίπατος στο λόφο των Νυμφών και παρατήρηση με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη στο λόφο της Πνύκας, ενώ στις 27 και 28/12, οι μικροί επισκέπτες θα μάθουν τα πάντα για τον Ήλιο και το πλανητικό σύστημα.

Διαβάστε Επίσης

Έχετε δει ποτέ μια θύελλα από φούσκες;

Το Υποβρύχιο Bubble Show

Αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε εάν κλείσετε μια θέση για το "Υποβρύχιο bubble show", που θα παρουσιαστεί από 25 έως 30 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Ο Ιταλός Ενρίκο Πετσόλι σκηνοθετεί ένα σόου που ξεκινά από τη στιγμή που ο Β., ένας τυπικός κύριος με τρεξίματα, άγχη και έγνοιες της δουλειάς, βρίσκει μέσα στη βαλίτσα του μια γυάλα. Μέσα από αυτή μεταφέρεται μαγικά σε έναν πολύχρωμο, υποβρύχιο κόσμο γεμάτο σαπουνόφουσκες. Το αποτέλεσμα συμπληρώνουν τα ακροβατικά, τα ειδικά εφέ, οι μουσικές, αλλά και η διάδραση με το κοινό, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικες μουσικές στο Φουαγιέ Μουσών

22 πράγματα να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα! - εικόνα 16

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί μια σειρά από εορταστικές συναυλίες για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του Φουαγιέ των Μουσών, δίπλα στο παγοδρόμιο. Από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου, χορωδιακά σχήματα νέων και ανερχόμενα μουσικά συγκροτήματα από τα ωδεία και τα μουσικά σχολεία της Αττικής θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο για μια σειρά από απογευματινές εμφανίσεις με φόντο τους επίδοξους πατινέρ. Έτσι, το παραδοσιακό μουσικό σύνολο "Οι δρόμοι της θάλασσας" του Μουσικού Σχολείου Πειραιά (23/12), το ολιγομελές σύνολο jazz του Ωδείου Αθηνών (26/12 & 30/12) και το σύνολο πνευστών και κρουστών του El Sistema Greece (29/12) παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια των Χριστουγέννων, κάλαντα και δημοφιλείς μελωδίες στο πνεύμα των ημερών. 

Swingin’ Christmas!

Speakeasies Swing Band

Χριστούγεννα χωρίς swing party δεν γίνονται, κι έτσι οι Speakeasies Swing Band επανέρχονται για το καθιερωμένο εορταστικό ραντεβού τους στη σκηνή του "Gazarte" και υπόσχονται να παρασύρουν το κοινό σε ένα πουά μουσικοχορευτικό ντελίριο. Έχοντας ταξιδέψει όλο τον κόσμο παίζοντας swing, jazz και blues, μπλέκουν την Αμερική και τον Μεσοπόλεμο με τη Μεσόγειο και την Ανατολή σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Μαζί τους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, μία από τις καλύτερες dixieland μπάντες στην Ελλάδα, οι Storyville Ragtimers.

Τα καλύτερα μενού για ρεβεγιόν

22 πράγματα να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα! - εικόνα 18

Ακόμα να κλείσετε τραπέζι για τα ρεβεγιόν σας; Στο athinorama.gr θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα με νόστιμα meeting spots, πολυτελή ξενοδοχεία και bar restaurants που φορούν τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου. Χαλαρά ή φαντεζί, με θέα στη θάλασσα, στο κέντρο της πόλης, στα βόρεια ή στα νότια προάστια, με γκουρμέ ή comfort διάθεση, προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα γαστρονομικών επιλογών για όλα τα γούστα και μπάτζετ. Το αφιέρωμα ανανεώνεται συνεχώς, οπότε μείνετε συντονισμένοι και πραγματοποιήσετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας.

Μαγευτικά Χριστούγεννα στο Ελληνικό

Ellinikon Experience Park

Ξύλινα σπιτάκια, εντυπωσιακές φωταγωγήσεις, καρουζέλ και βόλτες στη φύση δημιουργούν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο σύμπαν που μπορείς να απολαύσεις στο The Ellinikon Experience Park (2162020900). Το πάρκο καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, το Experience Park θα φιλοξενεί καθημερινά συναρπαστικές δράσεις για κάθε ηλικία: για τους πιο δραστήριους υπάρχουν τα ξύλινα σπιτάκια Santa Grottos, όπου φιλοξενούνται εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες. Εκεί μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε χριστουγεννιάτικες γεύσεις από αγαπημένα brands ή να στροβιλιστείτε στο παραμυθένιο καρουζέλ στην Πλατεία Β. Τέλος, στον κήπο δίπλα στο σιντριβάνι θα ανακαλύψετε ένα εντυπωσιακό σόου εμπνευσμένο από τον πίνακα "Έναστρη νύχτα" του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Make a wish!

Νύχτα των Ευχών

Ένα ατμοσφαιρικό ρεβεγιόν ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Πλατεία Κοτζιά την Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12). Συνεχίζοντας ένα αγαπημένο έθιμο, οι Αθηναίοι καλούνται να φωτίσουν την πλατεία στο κέντρο της πόλης με τα παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια που θα ταξιδέψουν στον ουρανό, μεταφέροντας τις ευχές μας. Τη "Νύχτα των ευχών" θα "ντύσουν" μουσικά οι ατμοσφαιρικές μελωδίες των ραδιοφωνικών παραγωγών του Αθήνα 9.84, που θα μας κάνουν παρέα τη γιορτινή αυτή βραδιά.

"Καρυοθραύστης" και στη Λυρική

22 πράγματα να κάνετε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα! - εικόνα 21

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί στην αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το αριστούργημα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (από τις 23 Δεκεμβρίου). Το έργο, σε μουσική διεύθυνση του Γιώργου Ζιάβρα, αφηγείται την ιστορία της μικρής Μαρί-Κλάρα, η οποία παίρνει ένα περίεργο δώρο που θα την οδηγήσει σε μαγικούς και χριστουγεννιάτικους κόσμους. Μπαρόκ πύλες, ολόφωτα props και glam κοστούμια συνθέτουν μια παράσταση που ταιριάζει γάντι στη μαγεία των ημερών.

Είστε έτοιμοι για ένα χολιγουντιανό "Θαύμα";

Θαύμα στο Μανχάταν

Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ συνοδεύουν μία από τις κλασικές αμερικανικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που ανήκει, επίσης, στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, το γλυκό "Θαύμα στο Μανχάταν" (Τζορτζ Σίτον, 1947), που προβάλλεται δωρεάν στην αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (21/12, 19.15). Η υπόθεση αφορά έναν ηλικιωμένο που εργάζεται ως Αϊ-Βασίλης σε πολυκατάστημα, ο οποίος πείθει ένα κοριτσάκι που δεν πιστεύει στην ύπαρξή του ότι θαύματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή.

Αξεσουάρ για premium vodka martini cocktails

Grey Goose x Minas

Η super premium βότκα Grey Goose και ο διάσημος ελληνικός οίκος design Minas αναβαθμίζουν την εμπειρία του κλασικού και κλασάτου ποτού. Ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτές τις γιορτές και μαζί παρουσιάζουν ένα σετ από δύο χειροποίητα cocktail picks, κατασκευασμένα από επιπλατινωμένο ασήμι. Εργονομικά σχεδιασμένα και μελετημένα σε κάθε τους λεπτομέρεια, τα cocktail picks χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση της iconic ελιάς στο κλασικό Grey Goose Vodka Martini Cocktail και αγκιστρώνονται με χάρη στο χείλος του ανάλογου ποτηριού.

100 χρόνια μαγείας

Disney 100: The Concert

Φέτος, η Disney συμπληρώνει έναν αιώνα δημιουργίας και μια επετειακή συναυλιακή παραγωγή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των εορτασμών του θρυλικού στούντιο. Το "Disney 100: The Concert!" κάνει στάση την Παραμονή των Χριστουγέννων στο Christmas Theater, για μια μουσική αναδρομή στα πιο ωραία τραγούδια και μουσικά θέματα που γράφτηκαν για τις ταινίες της Disney, από μια ορχήστρα 56 μουσικών και τις φωνές των μεγάλων τραγουδιστών του Γουέστ Εντ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Μαλισσόβας και τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης.

Γιορτές στον "Σταυρό του Νότου"

Γιώργος Παπαγεωργίου

Πέρα από τα σταθερά προγράμματά της, η αγαπημένη σκηνή του Νέου Κόσμου οργανώνει ένα έξτρα εορταστικό πρόγραμμα για την παραμονή αλλά και την ημέρα των Χριστουγέννων. Οι ορμητικοί Γκιαγκίνηδες, το ντουέτο των Σπύρου Ζήση και Παναγιώτη Σικλαφίδη, που έκαναν viral στα social media αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια, καταλαμβάνουν και πάλι το πάλκο του "Σταυρού" με τα καινούργια τραγούδια τους και κλασικά λαϊκά διαμάντια παιγμένα με τη νεανική τους ορμή· από τον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη μέχρι τον Ζαμπέτα και τον Καλδάρα (24/12). Αλλά και οι Polkar (φωτό) στήνουν μια αυθεντική πανηγυρτζίδικη balkan γιορτή με τρομπόνια, γιουκαλίλι, εξωφρενικές ερωτικές ιστορίες και ανεβασμένη διάθεση (25/12).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δαναός

Λ. Κηφισίας 109 (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Λεβίδου 13 και Όθωνος 100
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή

Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
  • Συναυλίες

Εθνική Λυρική Σκηνή - αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".