6 χριστουγεννιάτικες ταινίες που (δε θα βαρεθούμε να) βλέπουμε στην TV

Από 22 ως 27 Δεκεμβρίου συντονιζόμαστε στα τηλεοπτικά κανάλια για να απολάυσουμε, και φέτος, τις αγαπημένες ταινίες των ημερών.

'Sleepless in Seattle' 'Sleepless in Seattle'

Sleepless in Seattle

Ένας μικρός που έκανε έκκληση στο ραδιόφωνο να βρεθεί σύζυγος για τον χήρο πατέρα του, διαλέγει ως υποψήφια νύφη μια δημοσιογράφο, η οποία μένει στην άλλη άκρη της Αμερικής. Τα παιχνίδια του πεπρωμένου μπορεί να φαντάζουν λίγο αφελή, ευτυχώς όμως η Νόρα Έφρον (υποψηφιότητα για Όσκαρ σεναρίου) έχει την εξυπνάδα να κάνει κάποιες κριτικές παρατηρήσεις για τη νοοτροπία, τα άγχη και τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών. Όσο για τη χημεία των πρωταγωνιστών, Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν, δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία.
Tην Παρασκευή 22/12 στη 01.10, στο MEGA

"The Holiday"

The Holiday

Απογοητευμένες από τους ερωτικούς δεσμούς τους, μια Αμερικανίδα του Λος Άντζελες και μια Αγγλίδα σε λονδρέζικο προάστιο ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να βρουν σύντομα παρηγοριά σε νέους παρτενέρ. Μια ευχάριστη και ανέμελη κομεντί με αναφορές στο κλασικό σινεμά και ένα υπέροχο πρωταγωνιστικό καστ: Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζουντ Λο και Τζακ Μπλακ. Με την υπογραφή της μάστερ του είδους, Νάνσι Μέγιερς.
Την Παρασκευή 22/12 στις 21.00 και την Κυριακή 24/12 στις 10.00, στον ΑΝΤ1

"Love Actually"

Love Actually

Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους και που συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα. Πληθώρα βρετανών σταρ (Μπιλ Νάι, Χιου Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Έμα Τόμπσον, Άλαν Ρίκμαν, Κίρα Νάιτλι, Κόλιν Φερθ, Λόρα Λίνεϊ) σε μια ευχάριστη ερωτική κομεντί, που καταφέρνει να συγκινεί και να πείσει -έστω για λίγο- πως πράγματι, η αγάπη είναι... all around.
Την Τρίτη 26/12 στις 23.15, στον ΑΝΤ1

"Die Hard"

Die Hard

Ο αστυνομικός Τζον ΜακΚλέιν από τη Νέα Υόρκη επισκέπτεται στο Λος Άντζελες τη γυναίκα του, με την οποία βρίσκονται σε διάσταση. Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρτι στην πολυεθνική εταιρεία όπου εργάζεται εκείνη, μια συμμορία ληστών εισβάλλει στο κτίριο και την πιάνει όμηρο. Για κακή τους τύχη ο Τζον ΜακΚλέιν βρίσκεται στο κτίριο. Ένας κινηματογραφικός action ήρωας με σαρδόνιο ύφος και ένα δημοφιλέστατο χολιγουντιανό franchise γεννιούνται σε αυτή την ταινία που συνδυάζει καταιγιστική, βίαιη δράση βιρτουόζικα σκηνοθετημένη, χιούμορ και καλοφτιαγμένους χαρακτήρες γύρω από τον Τζον ΜακΚλέιν. Τέσσερις υποψηφιότητες για τεχνικά Όσκαρ.
Την Tετάρτη 27/12 στις 23.15, στο STAR

"Edward Sissorhands"

Ο ψαλιδοχέρης

Ο Εντουαρντ είναι ένα μηχανικό ον με ανθρώπινο μυαλό, συναισθήματα και βιολογικές ανάγκες, που έμεινε ατελείωτο από τον εφευρέτη του. Ετσι αντί για χέρια έχει ψαλίδια. Ο Τιμ Μπάρτον σκηνοθετεί τον Τζόνι Ντεπ και την Γουινόνα Ράιντερ και το αποτέλεσμα είναι ένα χειμερινό παραμύθι, τόσο γλυκό όσο σπαρακτικό, που στοιχείωνει ακόμα το σινεφίλ κοινό του. Το ερώτημα από πού έρχεται το χιόνι, παραμένει.
Την Δευτέρα 25/12 στις 08.45, στον ΑΝΤ1

"Home Alone"

Μόνος στο σπίτι

Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του μικρού Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Αρχικά ο μικρός ενθουσιάζεται, σύντομα όμως νοσταλγεί τους δικούς του, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και δύο γκαφατζήδες διαρρήκτες που προσπαθούν να εισβάλουν στο σπίτι. Το (άλλοτε) παιδί-θαύμα Μακόλεϊ Κάλκιν υπερασπίζεται με σαδιστική ευρηματικότητα και θάρρος το βασίλειό του, σε μια slapstick κωμωδία που αναβιώνει επιτυχημένα το κλίμα των ’60s οικογενειακών κωμωδιών της Disney. Aξέχαστη η Κάθριν Ο' Χάρα ως η πανικόβλητη μητέρα του μικρού, και ο Τζο Πέσι ως ο άχαρος εγκληματίας με το χρυσό δόντι.
Την Τετάρτη 27/12 στις 21.00, στο STAR.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.