Ρεβεγιόν στις πίστες ξανά: Όλα τα προγράμματα στα μπουζούκια

Τα ρεβεγιόν στις μεγάλες πίστες είναι κάτι σαν «παράδοση» για τη νυχτερινή Αθήνα. Και το φετινό πρόγραμμα αναδεικνύεται ιδιαίτερα πλούσιο, με σχήματα για κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα γούστα.

Ελένη Φουρέιρα

Αν και η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της, ο πολύς κόσμος έχει κάνει σαφή τη διάθεσή του να ξαναγυρίσει στη νυχτερινή διασκέδαση. Όλα μαρτυρούν, λοιπόν, ότι η νεοελληνική "παράδοση" για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα μπουζούκια θα τηρηθεί φέτος, ξορκίζοντας το φάντασμα της περσινής κλεισούρας. Το μόνο πρόβλημα που ενδεχομένως θα προκύψει είναι πού να... πρωτοπάει κανείς, καθώς η πλειονότητα των εγχώριων καλλιτεχνών έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά, στήνοντας μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων.

Με κλασική συνταγή

Αν έχετε στο μυαλό σας τα μπουζούκια όπως τα μάθαμε στη δεκαετία του 1980, θα βρεθείτε ενώπιον μιας σπαζοκεφαλιάς, διότι στο "North Live Stage" συμπράττουν ο Λευτέρης Πανταζής με τον Θέμη Αδαμαντίδη, στο "Cabana" Live συνεργάζεται ο Αντύπας με τον Ζαφείρη Μελά και στον "Βοτανικό" βρίσκεται ο Σταμάτης Γονίδης, παρέα με τον Νίκο Μακρόπουλο. 

Και τα τρία προγράμματα βασίζονται σε ανδρικές φωνές θρυλικές για το χώρο. Οι Αντύπας και Μελάς, μάλιστα, συμπράττουν για πρώτη φορά στη μακρά καριέρα τους, ενώ κάποιες αφίσες προϊδεάζουν για το στοιχείο του χιούμορ που διακρίνει τις εμφανίσεις του διδύμου Πανταζής και Αδαμαντίδης, ενισχύοντας τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν το απόλυτο λαϊκό σχήμα του φετινού χειμώνα. Η συνεργασία Γονίδη και Μακρόπουλου, με τη σειρά της, βασίζεται στην καριέρα 35 ετών του πρώτου και στις επιλεκτικές εμφανίσεις του δεύτερου, που αποτελούν πόλο έλξης. 

Πάνος Κιάμος

Σε αυτό το είδος διασκέδασης ποντάρει βέβαια και ο Πάνος Κιάμος, επιστρέφοντας στο "Posidonio Music Hall" στο Ελληνικό –χώρο στον οποίον έχει γνωρίσει μερικές από τις πιο ένδοξες ημέρες του– αλλά και η Λένα Ζευγαρά, η οποία πρωταγωνιστεί στο "Tokyo Theater" του Κεραμεικού, διατηρώντας τη φόρα που της χάρισε το σουξέ "Έλα Έλα" (2019). 

Χρήστος Νικολόπουλος

Αν πάλι έχετε κατά νου κάτι που να μοιάζει με το αυθεντικό λαϊκό πάλκο των δεκαετιών του 1950 και 1960, το "Περιβόλι του Ουρανού" έχει τον δυνατότερο άσο στο μανίκι, καθώς τρέχει για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν τη δοκιμασμένη συνεργασία του Χρήστου Νικολόπουλου με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου (φέτος τους πλαισιώνει και η Ελεάνα Παπαϊωάννου), που δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσικά θεάματα της Αθήνας. Δεν πρέπει πάντως να υποτιμήσετε τον αειθαλή Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος έκανε ποδαρικό-έκπληξη με τον Φοίβο Δεληβοριά στη "Σφίγγα", όπου παρουσιάζει και τραγούδια από το δίσκο του που έρχεται σύντομα.

 

Λαϊκά μεν, αλλά με πιο μοντέρνα ματιά

Το τι είναι και τι δεν είναι "λαϊκό" έχει σε μεγάλο βαθμό σχετικοποιηθεί μετά το 2000, οπότε αρκετά από τα φετινά σχήματα ισορροπούν στρατηγικά μεταξύ μιας κλασικής λογικής πίστας και μιας μοντέρνας ματιάς, που πολλές φορές στην τελευταία δεκαετία αποδείχθηκε ικανή να προσελκύσει το νεότερο πλήθος, το οποίο δύσκολα θα πήγαινε σε ένα πρόγραμμα με πιο "βαρύ" χαρακτήρα.

Αντώνης Ρέμος

Και εδώ, πάντως, η αθηναϊκή νύχτα βάζει δύσκολα. Ο Αντώνης Ρέμος χαλάει κόσμο στο ολοκαίνουργιο "Nox" – ίσως την πιο εντυπωσιακή νέα είσοδο στα μαγαζιά της πρωτεύουσας, που αντικατέστησε την ιστορική "Ιερά Οδό". Ο Νίκος Βέρτης εξακολουθεί να προσελκύει ένα πολυπληθές και αρκετά πολυσυλλεκτικό κοινό στο "YTON", ενώ στη "Fantasia Live" είναι ήδη μπελάς να βρεις τραπέζι, καθώς ο Νίκος Οικονομόπουλος αποδεικνύει ότι παραμένει ένας λαοφιλέστατος σταρ. Αλλά και ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει στήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα της καριέρας του στο "Κέντρο Αθηνών", σφραγισμένο από την bombastic προσωπικότητά του: διόλου τυχαία, το μαγαζί είναι συνέχεια γεμάτο, ακόμα και τις Πέμπτες.

Σημαντική δυναμική καταγράφουν πάντως και άλλες συνεργασίες. Στο "Frangelico", η Άντζελα Δημητρίου και ο Χρήστος Χολίδης ισορροπούν μεταξύ παλιού και καινούργιου, διατηρώντας πιστούς πυρήνες ακροατών. Στην ανανεωμένη "Αυτοκίνηση" βρίσκουμε την Καίτη Γαρμπή να συνδυάζει λάμψη και κέφι παρέα με τον Χρήστο Μενιδιάτη, ενώ ο Γιώργος Σαμπάνης κρατά τα ηνία στο "Έναστρον" και ξανοίγεται τόσο προς τις σύγχρονες τάσεις της εγχώριας ποπ όσο και προς την τραπ πλευρά του χιπ χοπ, έχοντας στο πλάι του (αντίστοιχα) τη Josephine και τον Snik.

Άντζελα Δημητρίου

Μερίδιο της ίδιας πίτας διεκδικούν και ο Γιώργος Γιαννιάς με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στο "Ω Stage" –με τον Γιαννιά να επιστρέφει σε νυχτερινό σχήμα για πρώτη φορά μετά το 2017– ο Τριαντάφυλλος με τον Κωνσταντίνο Παντελίδη στο "Estate Club", ο Γιώργος Τσαλίκης στο "Lido Stage" σε μια απροσδόκητη συνεργασία με τα κρητικά "χρώματα" του Μανώλη Κονταρού, αλλά και το νεανικό δίδυμο Θοδωρής Φέρρης και Κατερίνα Λιόλιου στο "Romeo Club".

Πίστες για την ποπ γενιά

Από τον φετινό χάρτη δεν λείπουν ασφαλώς οι πίστες που ποντάρουν σε μια αμιγώς μοντέρνα συνταγή, απευθυνόμενες στο ηλικιακά μικρότερο κοινό, το οποίο αντιλαμβάνεται αυτήν τη διασκέδαση αποκλειστικά με ποπ όρους, όσον αφορά τη μουσική. 

Melisses

Εδώ δεσπόζει βέβαια το "Teatro Athens", καθώς φιλοξενεί την πολύκροτη συνεργασία της Ελένης Φουρέιρα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, που είναι αναντίρρητα τα μεγαλύτερα ποπ είδωλα των ημερών μας. Το σόου της Φουρέιρα, μάλιστα, ήδη συζητιέται αρκετά από όσους έχουν βρεθεί στις παραστάσεις. Ισχυρό αντίπαλο δέος προβάλλει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο "Studio Ασωμάτων", η οποία έχει ως ατού τα καινούργια της τραγούδια –τα υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης– και το γεγονός ότι μπορεί να συσπειρώνει και το έντεχνο ακροατήριο, που συνήθως προτιμά το περιβάλλον μιας μουσικής σκηνής, αντί γι' αυτό μιας πίστας.

Στο ίδιο ποπ μήκος κύματος κινείται και η συνεργασία του συγκροτήματος Μέλισσες με την Τάμτα στο "Box Athens", με την οποία συνεχίζεται μια ήδη επιτυχημένη σύμπραξη (μετά το διάλειμμα που χρειάστηκε να γίνει όταν η Τάμτα ανέλαβε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Γιουροβίζιον), αλλά και η αναπάντεχη συνάντηση του Τόνι Σφήνου και της Χρύσπας στο "Kremlino Stage", η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, στοχεύοντας να ντύσει με ανεμελιά και χορευτική διάθεση τις επικείμενες γιορτές. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Posidonio

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό
  • Night Life

Romeo Club

Ελληνικού 1, Ελληνικό
  • Night Life

Σφίγγα Music Theatre

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, κέντρο
  • Συναυλίες

Fantasia

Λεωφ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
  • Night Life

ΥΤΟΝ

Πέτρου Ράλλη 38, Ρουφ
  • Night Life

Ω Stage Athens

Πειραιώς 171, Γκάζι
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Έξι brunch spots για να εγκαινιάσετε το νέο έτος

Αφράτα pancakes, πληθωρικά αυγά benedict, αλλά και σακσούκα, καγιανάς και κρέπες "σπανακόπιτα" πλάι σε ζουμερά angus burgers και kobe sliders συνθέτουν έναν γευστικό καμβά που, εγγυημένα, θα μας βοηθήσει να υποδεχτούμε το 2022 με νοστιμιά που θα γεμίσει τον ουρανίσκο πυροτεχνήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
28/12/2021

Swingin’ Christmas με μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής

Μουσικά events για πολύ χορό, σβούρες και πουά τις μέρες των γιορτών.

4 ιδέες για γιορτινό dining μετά μουσικής

Οι έξοδοι των ημερών το θέλουν το ζωντανό πρόγραμμα για να απογειωθούν, οπότε ιδού 4 προτάσεις για όσους θέλουν να συνδυάσουν το φαγητό τους με κέφι μοντέρνο ελληνικό, λυρικό, νοσταλγικό αλλά και γνήσια λαϊκό.

Σε ποια bars θα πιούμε τα πρωτοχρονιάτικα κοκτέιλ;

Τα μπαρ της Αθήνας έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και σερβίρουν μείξεις με αρώματα μελιού, κανέλας και μοσχοκάρυδου, κάνοντας τις γιορτές ακόμα πιο απολαυστικές.

6 έθνικ στάσεις στο γιορτινό downtown

Αυτές τις ημέρες που οι βόλτες μας στην καρδιά της πόλης έχουν την τιμητική τους, ιδού 6 μαγαζιά με πολύχρωμες γεύσεις του κόσμου που ταιριάζουν τέλεια στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Γιορτές στα party restaurants της πόλης

Από κλαμπάτα beats μέχρι latin ρυθμούς κι από ελληνικά hits μέχρι πολυσυλλεκτικά feelgood vibes, τα party εστιατόρια της πόλης μάς κλείνουν τραπέζι για γιορτές με upbeat αίσθηση και μπόλικη από την κοινωνικότητα που μας έλειψε στα περσινά Χριστούγεννα.