8 Εμπειρίες για Πρωτοχρονιάτικες εξόδους

Λίγο πριν ή λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, επιλέγουμε εικαστικά δώρα, γιορτινά πάρκα, παραστάσεις και άλλες ιδέες για βόλτες, φροντίζοντας να παραμένουμε προσεκτικοί και ασφαλείς.

Σύνταγμα Χριστούγεννα 2021

Πρωτοχρονιά με βιεννέζικα βαλς 

Vienna Mozart Orchestra

Η Vienna Mozart Orchestra έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα σύνολα της Αυστρίας, συνδυάζοντας ένα λαμπερό επίπεδο μουσικής δεξιοτεχνίας με μια θεατρικότητα που φαίνεται πως κερδίζει το κοινό. Είναι δηλαδή μια ορχήστρα με οπτικοακουστικούς στόχους, καθώς επιδιώκει τη μεταφορά των ακροατών στην αυτοκρατορική Βιέννη του 18ου αιώνα, τόσο μέσω του ρεπερτορίου που επιλέγει όσο και με την εμφάνισή της, αφού τα μέλη βγαίνουν στη σκηνή ντυμένα με περούκες και με αυθεντικά κοστούμια εποχής. Στην Αθήνα έρχονται την Κυριακή 2 Ιανουαρίου για δύο συναυλίες (μία απογευματινή στις 4 μ.μ. και μία βραδινή στις 8.30 μ.μ.) με αγαπημένα βαλς του Μότσαρτ και της οικογένειας Στράους –σαν τον "Όμορφο Γαλάζιο Δούναβη", την εισαγωγή της "Νυχτερίδας" ή το "Εμβατήριο Radetzky"– που εγγυώνται να φέρουν αέρα Βιέννης στο Christmas Theater, κάνοντας το ελληνικό κοινό κοινωνό μιας λαμπερής πρωτοχρονιάτικης παράδοσης της Αυστρίας, η οποία έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα. Με την Ορχήστρα θα συμπράξουν και κάποιες σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης, αποδίδοντας γνωστές άριες.

Ιδέες για ξεχωριστά last-minute ρεβεγιόν 
 

ρεβεγιόν
shutterstock

Πολυτελή ξενοδοχεία, μοντέρνα bar restaurants και νόστιμα meeting points, φοράνε τα γιορτινά τους κι ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα ρεβεγιόν. Φαντεζί ή πιο χαλαρά, ρομαντικά ή παρεϊστικα, με θέα, με μουσική, με γκουρμέ κουζίνα, με κοκτέιλ ή με κρασί, σας περιμένουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Δείτε αναλυτικά τα εορταστικά μενού στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε και διαλέξτε το δικό σας καλύτερο εδώ.


Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...
 

Κάλλος Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης



Τι πιο χαρακτηριστικό για την έννοια του κάλλους, που πραγματεύεται η μεγάλη περιοδική αρχαιολογική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, από τον καθρέφτη, που αποτελεί σύμβολο του βλέμματος, άρα και της αναμέτρησης με το ωραίο και τον εαυτό; Ένα καλαίσθητο επιχρυσωμένο κρεμαστό κόσμημα για να αντικατοπτρίζονται τα πρόσωπα των αγαπημένων σας καθώς το φοράτε προτείνει το πωλητήριο του μουσείου, μαζί με μια σειρά αντικειμένων που σχεδιάστηκαν από Έλληνες designers για την έκθεση (Νεοφύτου Δούκα 4,  εμπειρίες για Πρωτοχρονιάτικες εξόδους. Λίγο πριν ή λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, επιλέγουμε συναυλίες για κάθε στιλ, εικαστικά δώρα, γιορτινά πάρκα, παραστάσεις και άλλες ιδέες για βόλτες. 2107228321).

Η πρώτη πρεμιέρα του ’22
 

Κόκκινα φανάρια


Η πιο queer παράσταση της νέας χρονιάς κάνει πρεμιέρα την 1η Ιανου­α­ρίου. Τα "Κόκκινα φανάρια" του Βασίλη Μπισμπίκη, βασισμένα στο σενάριο του Αλέκου Γαλανού, ανάβουν και φέρνουν στο φως αδιέξοδες ανθρώπινες ιστορίες σε μια παράσταση ακατάλληλη για θεατές κάτω των 17 ετών. Στο Cartel ανοίγει ένα μπαρ όπου μια ομάδα τρανς ζει, χορεύει, κάνει σεξ. Πρωταγωνιστούν οι Μπέττυ Βακαλίδου, Δημήτρης Παπάζογλου, Τάσος Σωτηράκης, Μάρα Ζαλώνη, Μάνος Καζαμίας κ.ά.

Ζήσε τη μαγεία της στολισμένης Αθήνας



Σύνταγμα Χριστούγεννα 2021


Δεν χρειάζεται παρά να φερθείς για λίγο σαν τουρίστας, να ξεχάσεις την πόλη όπως την ξέρεις και να κάνεις αμέριμνα την κλασική βόλτα που προτείνεται σε όποιον επισκέπτεται την πόλη μας, από τη στολισμένη Πλατεία Συντάγματος για φωτογραφίες κάτω απ’ το έλατο κι από εκεί, μέσω της Ερμού, στο Μοναστηράκι, στην Κοτζιά με το παγοδρόμιο και τέλος στη νέα πλατεία Ομονοίας με το σιντριβάνι, για να νιώσεις τη ζεστασιά των Χριστουγέννων μέσα στο κρύο των ημερών. Αναρωτιέστε πώς θα ήταν στολισμένοι αυτοί οι δρόμοι άλλες χρονιές κι άλλες δεκαετίες; Η έκθεση "Αθήνα των Χριστουγέννων", στον 4ο όροφο του City Link, συγκεντρώνει γιορτινά καρέ από τον 20ό αιώνα, εγκυμονώντας διάφορες εκπλήξεις για τους νεότερους, όπως ότι τα "βαρέλια" των τροχονόμων τέτοιες μέρες γέμιζαν δώρα απ’ τους πολίτες. 


Στο σαλόνι της Κυψέλης



Κυψέλη Σαλόνι


Είναι ενημερωμένος και δραστήριος ο χώρος Snehta του Αύγουστου Βεϊνόγλου στην Κυψέλη (Δροσοπούλου 47), οπότε στο Kypselian Salon που οργανώνει σταθερά κάθε γιορτές –μια διοργάνωση που υιοθετεί την ταυτότητα των ευρωπαϊκών salon του 19ου αιώνα για να συμπεριλάβει ετερόκλητες επιγραφές με έργα προς πώληση για τις ανάγκες των ίδιων των καλλιτεχνών, όπως και του χώρου– θα βρείτε δυναμικές φωνές του σήμερα, όπως οι Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Βέρα Χαντζόγλου, Αλέξανδρος Κακλαμάνος κ.ά. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 7/1.

Ρεβεγιόν με ουσία

 

Κάστανα στιφάδο και χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ Σχεδίας
Γιάννης Ζινδριλής


Tο ζεστό και φιλόξενο "σπίτι" του περιοδικού "Σχεδία", στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προτείνει γεύσεις που επιμελούνται ο σεφ Κώστας Λύκουρας και η ομάδα του για ένα διαφορετικό ρεβεγιόν (και) κοινωνικής προσφοράς. Αργοψημένη χοιρινή πανσέτα, κάστανα στιφάδο, σούπα σελινόριζας με αχλάδι και παρμεζάνα, steak κουνουπιδιού και μιλφέιγ γαλακτομπούρεκο είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα γευτείτε, ενώ μεριμνούν και για τους vegan επισκέπτες. Ακόμα, μια σειρά από δώρα "σχεδίαρτ" και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους συνδαιτυμόνες. Κρατήσεις: 2103316859.

Ένα πάρκο-εμπειρία για να ανακαλύψεις στις γιορτές



The Ellinikon Experience Park

Πέντε χιλιάδες άτομα πέρασαν την πύλη του μόλις άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, κι έκτοτε αυξάνει γεωμετρικά τους επισκέπτες του, αποδεικνύοντας πόσο ανάγκη είχε η περιοχή ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, που θα εξυπηρετούσε ιδανικά τις οικογένειες. Ο λόγος για το Ellinikon Experience Park, το πρώτο μέρος από τη μεγάλη εν εξελίξει ανάπλαση στο πρώην αεροδρόμιο που εγκαινιάστηκε σε χριστουγεννιάτικο mood: φυσικά, η λαμπρότητα μεταφράζεται με πολύ φως, χρώμα και μουσική, οπότε ετοιμαστείτε για ένα πάρκο με light installations, πολύχρωμα σιντριβάνια (στα οποία μπορείς και να περπατήσεις εσωτερικά), μια δέσμη φωτός που σκίζει τον ουρανό και μια γωνιά με καντίνες. Πολύ 
όμορφη είναι η παιδική χαρά με τα ξύλινα παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.