Ennio Morricone: En Mai, fais ce qu’il te plait

Το καινούριο σάουντρακ με την υπογραφή του έχει να κάνει με μια υποτιθέμενη «επιστροφή» του Ennio Morricone στο γαλλικό σινεμά

Ennio Morricone: En Mai, fais ce qu’il te plait

Το καινούριο σάουντρακ με την υπογραφή του Μαέστρου – και ενώ περιμένουμε εναγωνίως (!) την κυκλοφορία της μουσικής που έχει γράψει για το γουέστερν “The Hateful Eight” του Tarantino – έχει να κάνει με μια υποτιθέμενη «επιστροφή» του Morricone στο γαλλικό σινεμά [η τελευταία του συνεργασία με Γάλλο σκηνοθέτη ήταν με τον Georges Lautner στο «Κλουβί με τις τρελές 3» το 1985]. Αυτή όμως είναι μια σχηματική προσέγγιση του θέματος καθώς η ταινία του Christian Carion ακολουθεί μια γενικότερη τάση του ευρωπαϊκού σινεμά να κρατάει άσβεστη την ανάμνηση των συνεπειών του ναζισμού – αν και δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή για την ταινία. Επειδή ο Morricone έχει μεγάλη εμπειρία πάνω σ’ αυτή τη θεματική του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, εδώ γράφει μια πολυεδρική συμφωνική μουσική, λίαν αφηγηματική, με όψεις θλίψης, νοσταλγίας, έρωτα κ.ο.κ. που – τουλάχιστον εμάς – μας προτρέπει να δούμε την ταινία με οποιονδήποτε τρόπο και όσο πιο σύντομα. Επειδή όμως έχουμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε – κυριολεκτικά – με τα μοναδικά σάουντρακ του Μαέστρου, εδώ απολαμβάνουμε ένα από τα καλύτερά του των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν σημεία όπου ακούμε ακόμα και… τζεϊμσμποντικά περάσματα (“Ils arrivent”) πράγμα που σημαίνει πως ο Ennio Morricone εξακολουθεί να στηρίζεται στην ευαισθησία του αλλά και στο χιούμορ του. Πολύ καλή μουσική… (Quartet Records)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".