Iiro Rantala: My Working Class Hero

Ένα jazz αφιέρωμα στη μουσική του John Lennon από έναν ιδιαίτερα μελωδικό δημιουργικό Φιλανδό πιανίστα.

Iiro Rantala: My Working Class Hero

Ένα jazz αφιέρωμα στη μουσική του John Lennon από έναν ιδιαίτερα μελωδικό δημιουργικό Φιλανδό πιανίστα.

Iiro Rantala: My Working Class Hero - εικόνα 1

Τον Οκτώβριο ο John Lennon θα γινόταν 75 χρόνων – όμως η ιστορία θέλησε να μείνει μύθος, πέρα και πάνω από χρονικούς ή τοπικούς περιορισμούς, με την μουσική του να είναι πάντα παρούσα, ζωντανή και γεμάτη καινούριες συγκινήσεις. Για τον καθένα μας – παλιό ή καινούριο – ο John Lennon είναι κάτι που μπορεί να σταθεί και πάνω και πέρα από τους Beatles αν επικεντρωθούμε στην δική του συνεισφορά, μέσα και έξω από το θρυλικό γκρουπ. Κάπως ανάλογα πρέπει να νιώθει και ο εξαιρετικός (και αρκετά ιδιοσυγκρασιακός) Φιλανδός πιανίστας Iiro Rantala όταν κάνει το δικό του tribute στη μουσική του John Lennon, δίνοντας μάλιστα στο άλμπουμ (που κυκλοφορεί σε CD και LP – με mp3 download code – από την εδώ A&N Music) τον τίτλο “My Working Class Hero” ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τη λατρεία του στη μουσική του Lennon. Πέρα από του να είναι ένα απλό πιανιστικό jazz αφιέρωμα, ο Rantala πάει βαθιά μέσα στις μελωδικές / αρμονικές αρετές των τραγουδιών του John Lennon και βγάζει και την δική του soul έξω – πρωτίστως σαν φαν και δευτερευόντως σαν δημιουργικός Ευρωπαίος jazzman. Τα τραγούδια είναι ένα και ένα, από το “Help” ως το “Watching the Wheels”, καλύπτοντας όμορφα όλη τη lennonιστική μουσική γκάμα και περνώντας μέσα της ποικίλα jazz στιλ. Ένας δίσκος πραγματική απόλαυση, κάτω από την επίδραση ενός ανεξήγητου “Instant Karma” – αν και το εν λόγω τραγούδι δεν συμπεριλαμβάνεται εδώ. (ACT)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.