Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, ένα ειδυλλιακό συναυλιακό σποτ προσφέρεται για ποικίλες μουσικές απολαύσεις. Συγκεντρώσαμε όσα μας περιμένουν στον Κήπο.

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου

Οχι ξάπλα στο γρασίδι πια! Ούτε τουρλουμπουκηδόν ακρόαση! Ο Covid-19 εξακολουθεί να είναι εδώ, πράγμα που οριοθετεί τις αποστάσεις μας και περιορίζει τις κινήσεις μας, χωρίς όμως να εμποδίζει την απόλαυση που προσδοκούμε από μια ζωντανή συναυλία. Η μουσική είναι εδώ, μπροστά μας όπως πριν, και το μόνο που απαιτεί είναι μάσκες και προκαθορισμένες θέσεις. Στον Κήπο του Μεγάρου συγκεκριμένα, από τις 9 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου…

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 1
Ειρήνη Σκυλακάκη

Πρεμιέρα, λοιπόν, την Τετάρτη (9/6) με την Καμεράτα και τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Η σπουδαία ορχήστρα μας, με όργανα εποχής και μαέστρο τον εξπέρ Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, μας οδηγεί μέσα από τις μουσικές εναλλαγές των εποχών.

Την Παρασκευή (11/6) ο Κήπος υποδέχεται την Ειρήνη Σκυλακάκη και το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, «Souvenir», που έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη ξεχωριστή και αξιόλογη τραγουδοποιία, με δική της αισθητική ευαισθησία και δημιουργική ταυτότητα. Μουσική που ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 2
Sugahspank! και Blend Mishkin

Το «Paint Everything White» που έβγαλαν πέρυσι η Sugahspank!, ο Blend Mishkin και οι Roots Evolution ήταν ο δίσκος που ξεχώρισε, δίνοντας καλοκαιρινό χρώμα σε μια πραγματικότητα που πολύ λίγο απέχει από το να είναι ζοφερή. Τα παιδιά με τη δημιουργική σόουλ ρέγκε μείξη που παρουσίασαν μέσα από τραγούδια που το καθένα έχει τη δική του βαρύτητα, βγαίνουν τώρα στη σκηνή και μας αποκαλύπτουν την πραγματική υφή της «Caribbean Soul» τους (Πέμπτη, 17/6).

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Γιορτή της Μουσικής – και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Μέγαρο αυτή εορτάζεται όπως αξίζει! Φέτος, από τις 8 μ.μ. και με ελεύθερη –αλλά πλήρως ελεγχόμενη– είσοδο μπορεί κανείς να απολαύσει τους Athens Classical Players να φτιάχνουν ένα ωραίο «Μουσικό ηλιοστάσιο» με Μπάρτοκ, Έλγκαρ και Χατσατουριάν ενώ στη συνέχεια το σπουδαίο γκρουπ Encardia μάς ταξιδεύει στη Μεγάλη Ελλάδα και αλλού. Τέλος, οι πολυσυλλεκτικές Chorés δίνουν τον ουσιαστικό τόνο της παράδοσης.

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 3
Μάνος Κιτσικόπουλος

Στις 25 Ιουνίου η μουσική συμπλέει με τον κινηματογράφο, καθώς η ιστορική βωβή ταινία «Sunrise» (1927) του F.W. Murnau δίνει το έναυσμα στον πιανίστα Μάνο Κιτσικόπουλο να συνθέσει μουσική και να αυτοσχεδιάσει πάνω σε κλασικές ή μετακλασικές συνθέσεις, φτιάχνοντας ένα επιτόπιο σάουντρακ.

Με το που μπαίνει ο Ιούλιος, έχουμε αμέσως ένα σημαντικό μουσικό event. Στις 2/7 ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, πολύ γνωστός ντράμερ της τζαζ και όχι μόνο, αλλά και εξαιρετικός συνθέτης, παρουσιάζει τον καινούργιο του δίσκο «Κύκλοι». Το έργο έχει υπότιτλο «Έξι ορχηστρικά θέματα και έξι τραγούδια», με αναφορές σε όλη την γκάμα της μουσικής και σε στίχους της Ελένης Φωτάκη και της Λήδας Ρουμάνη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Παναγιώτης Λάμπουρας, ενώ τη δεκαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 4
Κατερίνα Πολέμη

«Λουλούδια στον Κήπο» καλλιεργεί στις 9/7 η Κατερίνα Πολέμη και, αν δούμε τα επιμέρους ονόματα που απαρτίζουν το μπουκέτο, ξέρουμε πως έχουμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όψη του σύγχρονου τραγουδιού μας. Μαζί με την Ελληνοβραζιλιάνα τραγουδίστρια και μουσικό, βάζουν τα δικά τους αρώματα η Μαρία Παπαγεωργίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Θέμος Σκανδάμης και ο νεαρός Δημήτρης Κόψης.

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 5
Κατερίνα Βρανά

Λίγο προτού μας ακινητοποιήσει –μουσικά και όχι μόνο– ο κορονοϊός, ο σπουδαίος τζάζμαν, πιανίστας, οργανίστας, τρομπονίστας, συνθέτης, μουσικοποιητής κ.λπ. Γιώργος Κοντραφούρης έβγαλε τον εξαιρετικό δίσκο «The Passing», ο οποίος δεν πρόλαβε ν’ ακουστεί. Φυσικά, τώρα (12/7) είναι η ώρα να τον ευχαριστηθούμε live, μαζί με άλλα κομμάτια του Γιώργου και μαζί με τους φίλους του Κίμωνα Καρούντζο (μπάσο) και Jason Wastor (ντραμς).

Όλα όσα μας περιμένουν στον Κήπο του Μεγάρου - εικόνα 6
Kontrafouris Trio

Διάλειμμα για θέατρο στις 14/7, με την Κατερίνα Βρανά να γιορτάζει 10 χρόνια στην κωμωδία – που μπορεί να σχετίζεται και με την τραγωδία και, τέλος πάντων, είναι κάτι που βιώνεται! Μετά, στις 16/7, ο Theodore στήνει τη δική του ατμοσφαιρική παράσταση που έχει τίτλο «Floating» και εμπλέκει τον ίδιο στο τραγούδι και στο πιάνο, με τη νέα του μπάντα που αποτελούν οι Kώστας Ζάμπος (συνθετητές, κρουστά), Βασίλης Νησσόπουλος (μπάσο), Διονύσης Μόρφης (κιθάρα) και εμπλουτίζεται από κουαρτέτο εγχόρδων και τρία πνευστά. Σε κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του αλλά και καινούργια.

Η Πέννυ Μπαλτατζή έχει δείξει ως τώρα μιαν ιδιαίτερη πολυπραγμοσύνη: έχει ολοκληρώσει την crowdfunding καμπάνια της για τον νέο της δίσκο, «Τα όνειρα δεν αναβάλλονται», έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά events με επιτυχία και, γενικά, είναι πανέτοιμη για να δώσει «Ραντεβού στον Κήπο». Το ραντεβού αυτό είναι στις 19/7, έχει καινούργια και παλιά τραγούδια, έχει πολλή όρεξη και φουλ ενέργεια και, τελικά, προοιωνίζεται μιαν εξαιρετική βραδιά.

Το τέλος αυτού του καλοκαιρινού κύκλου στον Κήπο του Μεγάρου επισφραγίζει η αγαπημένη μας Έλλη Πασπαλά, που μας είχε αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις προτού αναγκαστούμε να κλειστούμε μέσα! Τώρα επιστρέφει μαζί με τους εξαιρετικούς της φίλους, τον David Lynch (σαξόφωνα, φλάουτο, κρουστά) και τον Τάκη Φαραζή (πιάνο), σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ωραία τραγούδια και ωραία μουσικά κομμάτια από όλο το φάσμα: ελληνικά, ισπανικά, πορτογαλικά, αγγλικά, τζαζ στάνταρντς κ.λπ. Κομμάτια από έναν Κήπο – τον δικό της και του Μεγάρου.

Περισσότερες πληροφορίες

Καμεράτα

  • Κλασική μουσική

Οι μουσικοί της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ερμηνεύουν τις «Τέσσερις εποχές» του Βιβάλντι με όργανα εποχής. Διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

Ειρήνη Σκυλακάκη

  • Rock-pop-folk

Ακούμε για πρώτη φορά ζωντανά το δίσκο της «Souvenir» και αγαπημένα τραγούδια από όλη της τη δισκογραφία, καθώς και ιδιαίτερες διασκευές γνωστών τραγουδιών.

Sugahspank! & Blend Mishkin

  • Soul-Funk-R&B

Μαζί με τους Roots Evolution σε μια ξεχωριστή βραδιά με feel-good μελωδίες, soul ενέργεια και χρώμα Καραϊβικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.