Η Μελίνα Κανά υπενθυμίζει πως η μουσική που γεννιέται από αλήθεια δεν παλιώνει

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ξεδιπλώσει σε δύο βραδιές στον Σταυρό του Νότου Plus ένα πρόγραμμα παλιών και νέων επιτυχιών της.

Μελίνα Κανά

Η Μελίνα Κανά στις 21/2 και 13/3 στον Σταυρό του Νότου Plus, με τον Αλέξανδρο Δάικο & τους Otra Rota, μετά το εκρηκτικό full house στο Κύτταρο.

Η Πέμπτη 15η Ιανουαρίου στο ασφυκτικά γεμάτο Κύτταρο δεν καταγράφηκε απλώς ως μια ακόμη συναυλιακή ημερομηνία, αλλά ως μια στιγμή εσωτερικής σύμπτωσης: εκεί όπου το τραγούδι συναντά τον χρόνο και τον υπερβαίνει. Η Μελίνα Κανά ανέβηκε στη σκηνή όχι για να επιβεβαιώσει τη διαδρομή της, αλλά για να τη μοιραστεί - και μέσα από αυτήν, να υπενθυμίσει πως η μουσική που γεννιέται από αλήθεια δεν παλιώνει· μεταβιβάζεται. Αυτή ακριβώς η εμπειρία βρίσκει τη φυσική της συνέχεια το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στον Σταυρό του Νότου Plus.

OTRA ROTA
Otra Rota


Η Μελίνα Κανά με τη χαρισματική φωνή της ξεδιπλώνει ένα πρόγραμμα με σπουδαία τραγούδια από τις εμβληματικές συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θέμη Καραμουρατίδη, συναντώντας ταυτόχρονα κλασικές αναφορές του ελληνικού τραγουδιού και σχηματίζοντας έτσι έναν μουσικό χάρτη όπου το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχουν ιδανικά.

Σημαντικό άξονα αποτελεί η νέα δισκογραφική της δουλειά "Να μου μιλάς να τραγουδάς", ένας κύκλος τραγουδιών που μοιάζει να γράφτηκε για να ψιθυρίζεται και να αντέχει. Οι νέες δημιουργίες του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Ορέστη Ντάντου, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της σπουδαίας Χάρις Αλεξίου, ακούγονται ζωντανά σαν τραγούδια ήδη γνώριμα και αγαπημένα!

Δίπλα της, ο Αλέξανδρος Δάικος, με τη σεμνή καθαρότητα της νεότερης γενιάς, στέκεται ως φυσική συνέχεια μιας αλυσίδας που δεν κόπηκε ποτέ. Και οι Otra Rota, με τις κιθάρες, τα λαούτα, τα βιολιά, τα κρουστά και τα πνευστά τους, δίνουν σώμα και παλμό στη βραδιά, μετατρέποντας τη συναυλία σε λαϊκό μυστήριο, σε μια γιορτή που δεν περιορίζεται στη σκηνή, αλλά διαχέεται στο παλλόμενο κοινό.

Αλέξανδρος Δάικος
Αλέξανδρος Δάικος


Και εκεί ακριβώς αποκαλύφθηκε το βαθύτερο νόημα της βραδιάς και στην sold out συναυλία που προηγήθηκε στο Κύτταρο. Νεανικά πρόσωπα, φωτισμένα από τα τραγούδια, τραγουδούσαν στίχο προς στίχο κομμάτια που προϋπήρχαν της ηλικίας τους. Η συγκίνηση της Μελίνας Κανά ήταν εμφανής όταν απευθύνθηκε σε αυτούς, λέγοντας πως για έναν καλλιτέχνη με τη δική της ηλικία δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, μεγαλύτερο δώρο, από το να τραγουδούν τα τραγούδια της τα "παιδιά" της - το νεαρό σε ηλικία κοινό. Μια φράση που νοηματοδότησε το live: η τέχνη βρίσκει τη δικαίωσή της όταν συνεχίζει να κατοικείται.

Η βραδιά στο Κύτταρο έκλεισε με την αίσθηση μιας υπόσχεσης. Ότι αυτός ο κύκλος δεν ολοκληρώνεται, αλλά συνεχίζεται. Το επόμενο κάλεσμα λοιπόν έχει ήδη δοθεί: το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου & την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στον Σταυρό του Νότου Plus, εκεί όπου το τραγούδι θα ξαναβρεί το κοινό του και οι γενιές θα ξανασυναντηθούν, κάτω από τον ίδιο ήχο, την ίδια ανάγκη, την ίδια μνήμη.

Info

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Ώρα έναρξης: 21.00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης



 

Περισσότερες πληροφορίες

Σταυρός του Νότου +Plus

Φραντζή & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Δύο ξεχωριστές μορφές της σύγχρονης ambient και drone μουσικής συναντιούνται στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των St Paul’s Sessions 8, θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, καλώντας το κοινό σε μια απόλυτα εστιασμένη εμπειρία ακρόασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η Μιράντα Βερούλη μας παρασύρει στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η ερμηνεύτρια υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με βραζιλιάνικους ρυθμούς, γεμάτο ενέργεια και ακαταμάχητα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παράταση παραστάσεων για το "Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας"

Mέσα από τις ερμηνείες των Idra Kayne και η Σάσα Παπαλάμπρου, θα ξαναθυμηθούμε την συναρπαστική της ιστορία της εμβληματικής καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε τηv ύπαρξή της στη μουσική, στη δικαιοσύνη και στην αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Οι Lazytrains στο Half Note Jazz Club

Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε μια pre-release βραδιά του νέου τους άλμπουμ "Evil Business" με blues jazz και funk διάθεση.

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής στον Πιερ Μπουλέζ

Αιρετικός, απαιτητικός και συχνά προκλητικός, ο Μπουλέζ μεταμόρφωσε το μουσικό τοπίο του 20ού αιώνα με τις ιδέες και το έργο του.

Μεταλλική καταιγίδα μέσα στο καλοκαίρι στην πλατεία Νερού

Οι Megadeth και οι Sepultura, πρωταγωνιστούν σε μια μεταλλική καταιγίδα την Τρίτη 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens 2026.

H Barakos Orchestra σε μια μουσική σύμπραξη προς τιμήν του Γιώργου Μπαράκου

Η 12μελός μπάντα ενώθηκε την άνοιξη του 2024 με μόνο στόχο να τιμήσει τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική τζαζ.