Οι Public Service Broadcasting ζωντανά στην Αθήνα

Το βρετανικό συγκρότημα επιστρέφει στην Αθήνα, για μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Gazarte Ground Stage, όπου θα παρουσιάσει τη μοναδική του μίξη ιστορίας, αφήγησης και ηλεκτρονικού ήχου.

Public Service Broadcasting

Το αναγνωρισμένο Βρετανικό σχήμα Public Service Broadcasting έρχεται στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου 2025, στο Gazarte Ground Stage, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τη μοναδική του μίξη ιστορίας, αφήγησης και κινηματογραφικών ηχοτοπίων. Γνωστοί για την ικανότητά τους να συνδυάζουν ηχητικά αρχεία με μοντέρνα ηλεκτρονικά, rock και ορχηστρικά στοιχεία, έχουν σαγηνεύσει το παγκόσμιο μουσικό κοινό, με την κυκλοφορία concept albums, τα οποία εξερευνούν σημαντικές στιγμές της ιστορίας μέσω μίας μουσικής που μοιάζει βγαλμένη από το μέλλον.

Με δισκογραφικό έναυσμα το ντεμπούτο τους, Inform – Educate – Entertain (2013), οι Public Service Broadcasting χρησιμοποιούν αρχειακά ηχητικά ντοκουμέντα, αναμεμειγμένα με επιβλητικές ενορχηστρώσεις, μεταφέροντας τους ακροατές σε ιστορικές στιγμές, όπως η Μάχη της Βρετανίας, οι αποστολές στην Σελήνη, η άνοδος και η πτώση των βιομηχανικών κοινοτήτων. Τα albums "The Race for Space" (2015) και "Every Valley" (2017) παγίωσαν το καινοτόμο format τους και καθιέρωσαν το συγκροτήμα ως μουσικούς ιστορικούς αφηγητές, ενώ το "Bright Magic" (2021) τους οδήγησε βαθιά στην ψυχή του Βερολίνου, αποτελώντας ένα ηλεκτρονικό αφιέρωμα στον πολιτιστικό και πολιτικό παλμό της πόλης. Η συνεργασία τους με τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC το 2022, στα πλαίσια του BBC Proms ανέδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά την ικανότητά τους να συνδυάζουν την τόλμη του πειραματισμού με εντυπωσιακές performances.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

> Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
04/12/2025

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.

The Offspring & Bad Religion: Δύο μπάντες–πυλώνες του αμερικανικού punk rock στο Release Athens 2026

Στην Πλατεία Νερού η μεγάλη συνάντηση των δύο συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν το σύγχρονο αμερικανικό punk.

Ευχάριστος "Ντον Πασκουάλε" στα "Ολύμπια" – Ενδιαφέρον ρεσιτάλ Αργύρη στο Μέγαρο – Bis repetita για Κάουφμαν στη Θεσσαλονίκη

Πολλά και αξιομνημόνευτα λυρικά γεγονότα έλαβαν χώρα το Νοέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πέρα από την επιτυχή διοργάνωση από την Εθνική Λυρική Σκηνή των φετινών "International Opera Awards".

Ένα special show με τον Chris Isaak στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

O εμβληματικός Αμερικανός τραγουδοποιός, με τη μαγευτική φωνή και με μια καριέρα που ξεπερνά τις τέσσερις δεκαετίες, έρχεται στην Αθήνα.

Το παζάρι δίσκων του "An club" είναι ξανά εδώ για το καθιερωμένο ραντεβού

Το ψαχούλεμα των δίσκων θα συνοδεύσουν μουσικές από special dj sets.

Δισκοκριτική: Ο Bad Bunny σαρώνει περισσότερο κι απ' τη Rosalía. Αλλά σημαίνει κάτι αυτό;

Το "Debí Tirar Más Fotos" έχει παιχτεί πάνω από 1 δις φορές στο Spotify, το ομότιτλο άλμπουμ γράφει ιστορία στην ισπανόφωνη πλευρά του πλανήτη, ενώ η Δύση αντιμετωπίζει τον Πορτορικάνο (τ)ράπερ ως έναν από τους πιο χαρισματικούς αστέρες του 21ου αιώνα.