Η Αθήνα χορεύει στους ρυθμούς των Spiritualized

Το βρετανικό συγκρότημα μετατρέπει τη σκηνή του εμβληματικού αθηναϊκού θεάτρου για μία νύχτα σ’ ένα θεραπευτήριο ψυχών μέσα από μια πρωτοφανή Λειτουργία του Ήχου.

SPIRITUALIZED © Kevin Westenberg

Οι θρυλικοί Spiritualized καταφτάνουν σε λίγες μέρες στην Αθήνα προκειμένου να δώσουν μια μοναδική συναυλία, την Πέμπτη 29 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Πέρα από την εξαιρετική τους δισκογραφία, οι Spiritualized έχουν καθιερωθεί για τις συναρπαστικές ζωντανές εμφανίσεις τους. Οι συναυλίες τους είναι γνωστές για την ατμοσφαιρική ένταση και το βαθύ συναισθηματικό τους φορτίο, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική, σχεδόν υπερβατική εμπειρία.

Spiritualized

Από το ντεμπούτο άλμπουμ "Lazer Guided Melodies" του 1992 μέχρι το "Everything Was Beautiful" του 2022, οι Spiritualized έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό ύφος, κερδίζοντας μια ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Διαβάστε Επίσης

Από το rock ‘n’ roll μύθο που λεγόταν Spacemen 3, ξεπήδησε ένα ακόμα σχήμα που έμελλε να γίνει και αυτό κλασικό, οι Spiritualized. Φαίνεται πως τα δύο αρχικά γράμματα των λέξεων "space” και "spirit” καθόρισαν πολλά για τον Jason Pierce, τον άνθρωπο που με τη μετωνυμία J. Spaceman καθοδηγεί τα τελευταία τριάντα χρόνια το μουσικό αστρόπλοιο των Spiritualized. Μπλουζ, γκόσπελ, free jazz, garage, ψυχεδέλεια, drone – όλα αυτά συνενώνονται σ’ ένα καυτό και συνάμα δροσερό κύμα, ένα συμφωνικό τείχος ηλεκτρισμού και συχνοτήτων πίσω από το όποιο στέκεται αλώβητη η εύθραυστη φωνή του J. Spaceman, με την αταραξία που επικρατεί στο μάτι του κυκλώνα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Spiritualized

  • Rock-pop-folk

Το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα του Jason Pierce σε μια βραδιά με ψυχεδέλεια, μπλουζ και γκόσπελ και διαστημικές μελωδίες. Από το rock ‘n’ roll μύθο που λεγόταν Spacemen 3, ξεπήδησε ένα ακόμα σχήμα που έμελλε να γίνει και αυτό κλασικό, οι Spiritualized. Φαίνεται πως τα δύο αρχικά γράμματα των λέξεων “space” και “spirit” καθόρισαν πολλά για τον Jason Pierce, τον άνθρωπο που με τη μετωνυμία J. Spaceman καθοδηγεί τα τελευταία τριάντα χρόνια το μουσικό αστρόπλοιο των Spiritualized. Με αυτό το σκάφος, ο Spaceman ταξιδεύει στα όρια του εξώτερου διαστήματος για να φέρει πίσω στη γη τους ήχους που συναντάει στο ταξίδι του πέρα από τις αστρικές πύλες. Τι έκπληξη όμως που αυτοί τελικώς είναι ήχοι από έναν γνώριμο τόπο και χρόνο, διυλισμένοι μέσα από ένα εσώτερο διάστημα - τα μπλουζ, το γκόσπελ, η free jazz, το garage, η ψυχεδέλεια, η drone – όλα αυτά συνενώνονται σ’ ένα καυτό και συνάμα δροσερό κύμα, ένα συμφωνικό τείχος ηλεκτρισμού και συχνοτήτων πίσω από το όποιο στέκεται αλώβητη η εύθραυστη φωνή του J. Spaceman, με την αταραξία που επικρατεί στο μάτι του κυκλώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"The Cabinet of Dr. Caligari": η εμβληματική ταινία αποκτά μουσική από τον Jozef van Wissem

Ο μουσικός και στενός συνεργάτης του Τζιμ Τζάρμους παρουσιάζει ζωντανά το πρωτότυπο soundtrack για την κλασική εξπρεσσιονιστική ταινία του Ρόμπερτ Βίνε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Το All Inc Collective ντεμπουτάρει στην Αθήνα με το πρώτο του event

Η βραδιά του event collective, που έχει ρίζες στην queer κουλτούρα, είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι συμμετοχική, συμπεριληπτική και σύγχρονη.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ένας τύπος που λέει ιστορίες

Μία μίνι κουβέντα με τον Θεσσαλονικιό πολυπράγμονα καλλιτέχνη, με αφορμή Το Τσακίρ Κέφι, που θα φουντώσει στον Σταυρό του Νότου, το ερχόμενο Σάββατο.

Μια μουσική ωδή στις "Αιώνιες Γυναίκες" στο Theatre of the NO

Η ξεχωριστή δημιουργός Ευτυχία Μητρίτσα επιστρέφει στη σκηνή με "Το πρώτο βλέμμα", μια ζωντανή αφήγηση για τη γυναικεία ύπαρξη, όπου οι ηρωίδες της αρχαιότητας συνομιλούν με το σήμερα

"Αναδρομές": Ανάμεσα στη βυζαντινή μνήμη και τη σύγχρονη ελληνική ποίηση

Μια συναυλία αφιερωμένη στο έργο του πολυσχιδή συνθέτη Περικλή Κούκου θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Grammy 2026: O Bad Bunny έγραψε ιστορία και η μουσική βιομηχανία αποφάσισε να σταματήσει να είναι "ουδέτερη"

Όλα τα highlights από τα 68α μουσικά βραβεία Grammy, μια βραδιά που η μουσική ιστορία γράφτηκε με ισπανικούς στίχους.

Δύο δυνατά ρεσιτάλ πιάνου: Γνωριμία με Οσόκινς – Επιβεβαίωση για Γουβέλη

Από τα λιγοστά ρεσιτάλ πιάνου στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου ξεχώρισαν αυτά των Γκεόργκις Οσόκινς και Τίτου Γουβέλη.