Charles Lloyd: O 86χρονος θρύλος της τζαζ στο Ηρώδειο

Special guest η Μαρία Φαραντούρη.

Charles Lloyd

Κάτω από την έναστρο αττικό ουρανό και με θέα τη νυχτερινή Ακρόπολη θα γιορτάσει το τέλος μια μυθικής πορείας ο 86χρονος παγκόσμιος θρύλος της τζαζ μουσικής Τσαρλς Λόιντ. Ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας και συνθέτης, ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες της τζαζ που πούλησαν ένα εκατομμύριο αντίτυπα με μία και μόνο ηχογράφηση, έρχεται στο Ηρώδειο στις 18 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Charles Lloyd:

Μαζί του στη σκηνή το συγκρότημα Sky Quartet με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kennedy Center για την Jazz, Jason Moran, ο μπασίστας Larry Grenadier και ο ντράμερ Eric Harland. Σε μια συμμετοχή έκπληξη συμπράττει μαζί με τους, με τη λύρα του, ο Έλληνας μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος.

Charles Lloyd:

Special guest η Μαρία Φαραντούρη. Ο Λόιντ και η Μαρία Φαραντούρη συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη γενέτειρά του, τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια το 2002. Έγιναν εκ τότε στενοί φίλοι και συνεργάτες και η συναυλία τους το 2010 στο Ηρώδειο μνημονεύεται ακόμα ως ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα της χώρας μας που γεφύρωσε τον τζαζ αυτοσχεδιασμό με την ελληνική μουσική, από τις αρχαίες μελωδίες έως τον Μίκη Θεοδωράκη και κυκλοφόρησε σε δίσκο με τεράστια επιτυχία.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Καλύτερες επιδόσεις της ΚΟΑ σε Ρίχαρντ Στράους απ’ ό,τι σε Μάλερ σε συναυλίες υπό Έσενμπαχ και Καρυτινό

Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησαν δύο τακτικές συναυλίες που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με βασικά έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου (Μάλερ και Ρίχαρντ Στράους) στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την άνοιξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
14/06/2024

"Changeover": Mια συναυλία με ήχους της ανατολικής Μεσογείου από το SNFCC Youth Council

Στη μουσική αυτή γιορτή συμμετέχουν οι Alejjos, οdy icons και Kobrah Habibi.

Anser: Ταρακούνησε την Τεχνόπολη με σύνθημά του "Ό,τι Αγαπάς Δεν Έχει Τέλος"

Με ποιοτικές συμμετοχές από τον Βέβηλο, τον Buzz, αλλά και από τους Μωζάικ του "Μουσικού Κουτιού", και με σταθερό συμπαραστάτη τον Eversor στα decks, ο ράπερ από τη Σπάρτη έδωσε "την καλύτερή του συναυλία", μπροστά σε ενθουσιώδες πλήθος ανάμεικτων ηλικιών, που δεν δίστασε να του τραγουδήσει ρυθμικά να βγάλει, επιτέλους, έναν καινούριο δίσκο.

Τι θα δούμε στο 2ο Margiora Backyard Festival στην Κύθνο

Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Pan Pan, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα καταλάβουν το bar της Μαργιώρας φέτος το καλοκαίρι.

Τρεις σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο

Οι τρεις κορυφαίοι σολίστες, Ιμάνιουελ Αξ, Λεωνίδας Καβάκος και Γιο-Γιο Μα θα βρεθούν μαζί στη σκηνή, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Το Krama Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο Πλύφα

Συναυλίες, performances, οπτικές εγκαταστάσεις και DIY εργαστήρια θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Αστέρες της κλασικής μουσικής και της όπερας, τζαζ βιρτουόζοι και μύθοι της σύγχρονης μουσικής στο Ηρώδειο

Αυτές είναι οι συναυλίες που θα παρακολουθήσουμε αυτό το καλοκαίρι στη σκιά της Ακρόπολης.