"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Γιώργος Θεοφάνους 'Αντικριστά'

Ο Γιώργος Θεοφάνους θα βρεθεί αντικριστά με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη στο θέατρο Παλλάς ξεκινώντας την Κυριακή 12 Μαΐου με τον συνθέτη, πιανίστα και ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή.

Όλοι τους ενώνουν διαφορετικές γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν με τα τραγούδια τους, ερωτεύτηκαν, αγάπησαν και συνεχίζουν να ζουν στιγμές της ζωής τους με αυτά. Σε αυτό το ταξίδι συνοδοιπόροι οι Άκης Δείξιμος, Όλγα Βενετσιάνου, Νίκος Παπουτσής, Σοφία Μανουσάκη, Προκόπης Πολίτη (Paco), Σοφία Παπουλάκου, Χριστίνα Ράλλη και Δανιέλλα που ξεχωρίζουν για τις ερμηνείες τους. Αυτή είναι πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κορκολή με τον Γιώργο Θεοφάνους στην σκηνή, παρότι η γνωριμία και η αλληλοεκτίμηση τους μετράει 35 χρόνια, όσα περίπου βρίσκονται και οι δυο στην ελληνική δισκογραφία. 

Ήταν 1991 όταν ο Κώστας Χατζής συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Γιώργο Θεοφάνους στο στούντιο Polyound. Ο Κώστας Χατζής ερμήνευσε τραγούδια των Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και Μάριο Τόκα, σε μία δισκογραφική δουλειά που άφησε το στίγμα της και ο Γιώργος Θεοφάνους υπέγραψε ως ενορχηστρωτής. Στις 2 & 3 Ιουνίου θα βρεθούν και πάλι, αντικριστά, ο ένας στο πιάνο και ο άλλος με την κιθάρα του.

Με τον Γιώργο Κατσαρό η σχέση του Γιώργου Θεοφάνους ξεκίνησε το μακρινό 1990 όταν ο νεαρός Κύπριος αποφασίζει να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Κατσαρός συμμετέχει μαζί με μουσικά "τέρατα" της εποχής, στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, στην οποία και προεδρεύει. Η ενορχήστρωση του τραγουδιού του νεαρού Κύπριου μαγεύει τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής, χαρίζοντας του το Βραβείο Ενορχήστρωσης. Η επόμενη χρονιά η αναγνώριση του Γιώργου Κατσαρού στο πρόσωπο του Γιώργου Θεοφάνους μεταφράζεται στην τοποθέτηση του ανάμεσα στους επίσημους ενορχηστρωτές του φεστιβάλ, 34 χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία, ο Γιώργος Θεοφάνους "αντικριστά" στον Γιώργο Κατσαρό, το πιάνο πλάι στο σαξόφωνο, πλαισιωμένοι απο μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών συναντιόνται και πάλι για να μας χαρίσουν δυο διαχρονικές μουσικές βραδιές στις 16 & 17 Ιουνίου.

Η πρώτη γνωριμία του Γιώργου Θεοφάνους με τον Θανάση Πολυκανδριώτη έγινε πίσω στο 1990 όταν ο 22χρονος τότε Γιώργος αναλαμβάνει υπεύθυνος ορχήστρας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλα ονόματα της εποχής. Αλέξια, Δάκης, Πωλίνα, Σοφία Αρβανίτη, μερικά απο τα ονόματα που το πλαισιώνουν. Το λαϊκό πρόγραμμα έχει αναλάβει ο Θανάσης Πολυκανδριώτης. Εκεί, ο Γιώργος Θεοφάνους, θα έρθει για πρώτη φορά σε επαγγελματική επαφή με αυτό που θα σημαδέψει μετέπειτα μεγάλο κομμάτι της καριέρας του μουσικοσυνθέτη, το λαϊκό τραγούδι, και αυτο θα γίνει μέσω του Θανάση Πολυκανδριώτη. Η πρώτη σπίθα είχε ανάψει. Στο Θέατρο Παλλάς, στις 30 Ιούνιου & 1 Ιουλίου το πιάνο αντικριστά στο μπουζούκι, πλαισιωμένοι από μια ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών θα μάς προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες.

Για ομαδικά εισιτήρια στο group@theatrikesskines.gr, κιν. 6942771133

  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Στέφανο Κορκολή μέσω more.com
  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Κώστα Χατζή μέσω more.com
  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Γιώργο Κατσαρό μέσω more.com
  • Προπώληση εισιτηρίων για την συνάντηση του Γιώργου Θεοφάνους με τον Θανάση Πολυκανδριώτη μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μεσογειακή παράδοση και ήχοι της Κάτω Ιταλίας ζωντανεύουν σε μια βραδιά με τους Encardia

Το ελληνικό συγκρότημα αντλεί έμπνευση από την παράδοση των ελληνόφωνων περιοχών της Νότιας Ιταλίας, παρουσιάζοντας μια παράσταση με τη συμμετοχή του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η Μελίνα Κανά υπενθυμίζει πως η μουσική που γεννιέται από αλήθεια δεν παλιώνει

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ξεδιπλώσει σε δύο βραδιές στον Σταυρό του Νότου Plus ένα πρόγραμμα παλιών και νέων επιτυχιών της.

Δύο ξεχωριστές μορφές της σύγχρονης ambient και drone μουσικής συναντιούνται στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των St Paul’s Sessions 8, θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, καλώντας το κοινό σε μια απόλυτα εστιασμένη εμπειρία ακρόασης.

Η Μιράντα Βερούλη μας παρασύρει στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η ερμηνεύτρια υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με βραζιλιάνικους ρυθμούς, γεμάτο ενέργεια και ακαταμάχητα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παράταση παραστάσεων για το "Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας"

Mέσα από τις ερμηνείες των Idra Kayne και η Σάσα Παπαλάμπρου, θα ξαναθυμηθούμε την συναρπαστική της ιστορία της εμβληματικής καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε τηv ύπαρξή της στη μουσική, στη δικαιοσύνη και στην αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Οι Lazytrains στο Half Note Jazz Club

Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε μια pre-release βραδιά του νέου τους άλμπουμ "Evil Business" με blues jazz και funk διάθεση.

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής στον Πιερ Μπουλέζ

Αιρετικός, απαιτητικός και συχνά προκλητικός, ο Μπουλέζ μεταμόρφωσε το μουσικό τοπίο του 20ού αιώνα με τις ιδέες και το έργο του.