Μια νοσταλγική βραδιά piano-bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στο Μέγαρο

Δίπλα στον πιανίστα-τραγουδιστή, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Κώστας Τσαγγαρίδης

Ο πιανίστας-τραγουδιστής, Κώστας Τσαγγαρίδης υπόσχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, τη νοσταλγία και τις νέες ανακαλύψεις, τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ., σε μια αποκλειστική βραδιά piano-bar στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη", Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δίπλα στον Κώστα Τσαγγαρίδη, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του '80 με χάρη και πάθος.

Μέσα σε μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα από τους ήχους του πιάνου και την αισθαντική φωνή του Κώστα Τσαγγαρίδη, θα στηθεί το σκηνικό μιας ιδανικής απόδρασης για όσους έζησαν την εποχή και μια ζωντανή εξερεύνηση για τις νεότερες γενιές που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις εμβληματικές μελωδίες εκείνης της δεκαετίας.

Καθώς πέφτει η νύχτα και ακούγεται το πρώτο ακόρντο, ο Κώστας Τσαγγαρίδης, με τη μεστή ερμηνεία του, απελευθερώνει το πνεύμα της δεκαετίας του '80 μέσα από το έργο καλλιτεχνών που δημιούργησαν το soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς. Οι μελωδίες των Simply Red, που απηχούν την πολυπλοκότητα της αγάπης και της λαχτάρας. Οι πρωτοποριακοί ήχοι των Pet Shop Boys και του Phil Collins, καλλιτεχνών που ζωγράφισαν τον κόσμο με τα χρώματα των πρωτοποριακών ρυθμών τους. Ο Michael Jackson, ο βασιλιάς της ποπ, που με την ηλεκτρισμένη ενέργεια και την απαράμιλλη δημιουργικότητά του διαμόρφωσε μια εποχή. Οι Vaya Con Dios, με τους μεθυστικούς ήχους τους ύφαναν ιστορίες πάθους και ερωτικής αγωνίας. Ο George Michael, η ενσάρκωση του χαρίσματος, που με τη φωνή του μπορούσε τόσο να ανάψει μια συναυλιακή σκηνή όσο και να αγγίξει τις πιο τρυφερές πτυχές της καρδιάς. Αυτοί και πολλοί άλλοι που με κάθε τους νότα έβαλαν και μια πινελιά στο ζωντανό μωσαϊκό της μουσικής της δεκαετίας του '80.

Ο Κώστας Τσαγγαρίδης με την τωρινή του εμφάνιση εμπλουτίζει τη "σουίτα νοσταλγικών παραστάσεων" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που ξεκίνησε με το Sinatra Falls in Love τον Φεβρουάριο του 2023.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μεσογειακή παράδοση και ήχοι της Κάτω Ιταλίας ζωντανεύουν σε μια βραδιά με τους Encardia

Το ελληνικό συγκρότημα αντλεί έμπνευση από την παράδοση των ελληνόφωνων περιοχών της Νότιας Ιταλίας, παρουσιάζοντας μια παράσταση με τη συμμετοχή του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η Μελίνα Κανά υπενθυμίζει πως η μουσική που γεννιέται από αλήθεια δεν παλιώνει

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ξεδιπλώσει σε δύο βραδιές στον Σταυρό του Νότου Plus ένα πρόγραμμα παλιών και νέων επιτυχιών της.

Δύο ξεχωριστές μορφές της σύγχρονης ambient και drone μουσικής συναντιούνται στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των St Paul’s Sessions 8, θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, καλώντας το κοινό σε μια απόλυτα εστιασμένη εμπειρία ακρόασης.

Η Μιράντα Βερούλη μας παρασύρει στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η ερμηνεύτρια υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με βραζιλιάνικους ρυθμούς, γεμάτο ενέργεια και ακαταμάχητα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παράταση παραστάσεων για το "Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας"

Mέσα από τις ερμηνείες των Idra Kayne και η Σάσα Παπαλάμπρου, θα ξαναθυμηθούμε την συναρπαστική της ιστορία της εμβληματικής καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε τηv ύπαρξή της στη μουσική, στη δικαιοσύνη και στην αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Οι Lazytrains στο Half Note Jazz Club

Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε μια pre-release βραδιά του νέου τους άλμπουμ "Evil Business" με blues jazz και funk διάθεση.

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής στον Πιερ Μπουλέζ

Αιρετικός, απαιτητικός και συχνά προκλητικός, ο Μπουλέζ μεταμόρφωσε το μουσικό τοπίο του 20ού αιώνα με τις ιδέες και το έργο του.