Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Μανώλης Μητσιάς Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Μετά την μεγάλη επιτυχία των δύο sold out συναυλιών (29/3 & 5/4), ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα παρουσιάσουν για ακόμα μία βραδιά, το Σάββατο 20 Απριλίου, την παράσταση "Οι ποιητές μας τραγουδούν" στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, και Γιάννης Σπανός.  Ακούγονται μελοποιημένοι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά.

Την επιμέλεια των κειμένων συνυπογράφουν οι Γιώργος Λιάνης και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Συμμετέχουν οι Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο), Τίνα Ντουφεξιάδου (βιολοντσέλο) και Γιώργος Κολεβέντης (ηχοληψία).

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Οι ποιητές μας τραγουδούν»

  • Μουσική & Λόγος

Ανθολογία της ελληνικής μελοποιημένης ποίησης με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Μετά την επιτυχημένη sold out συναυλία τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη περιδιαβαίνουν ξανά τον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας αυτή τη φορά στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, και Γιάννης Σπανός. Ακούγονται μελοποιημένοι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά.

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Bad Nerves φέρνουν το rock'n'roll από το Essex στην Αθήνα

Τα Jameson Connects music sessions επιστρέφουν με ένα δυνατό όνομα της βρετανικής ροκ σκηνής για μια ξεσηκωτική συναυλία στο Gagarin 205.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/01/2026

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Οι Δευτέρες στην Αθήνα αποκτούν νόημα με τον αγαπημένο τραγουδοποιό να δίνει ραντεβού με το κοινό του σε μια σειρά εμφανίσεων

"Μυρωθκιές της Μεσογείου" θα γεμίσουν το Σπίτι της Κύπρου

Το Mediterranean Trio σε μια συναυλία μουσικής δωματίου θα συνδυάσει την παραδοσιακή με την σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Σπύρος Μάνεσης φέρνει την πολυδιάστατη μουσική του στο Theatre of the NO

Μαζί με δύο κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο πιανίστας και σολίστ θα διανύσει τζαζ μουσικές διαδρομές από την προσωπική του δισκογραφία και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Το ντοκιμαντέρ για τους The Dream Syndicate είναι το καλύτερο ζέσταμα πριν την συναυλία τους στο Gagarin 205

To "How Did We Find Ourselves Here?" είναι η ιδανική εισαγωγή στη μουσική και την ιστορία της καλιφορνέζικης μπάντας που καθόρισε το Paisley Underground κίνημα της δεκαετίας του ’80.

Τρεις από τις καλύτερες ελληνικές πανκ ροκ μπάντες τον Μάρτιο στην σκηνή του Αn Club

Η Guerrilla Live Productions γιορτάζει την "APLFTHRC-Decade Edition" με μια συναυλία που μπλέκει τo punk rock με το hardcore και τo surf rock.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις συναυλίες

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο για τρεις συναυλίες.