Όσα θα δούμε στη σκηνή του "Half Note" τον Απρίλη

Το Stouraitis Smaranakis Trio, ο Δημήτρης Τσάκας με το group του και ο Λάκης Παπαδόπουλος θα μας ταξιδέψουν μουσικά αυτό τον μήνα, ενώ θα απολαύσουμε και τη νέα σειρά συναυλιών του "Half Note", "Vocalism Sessions", μία ιδέα της βοκαλίστριας και ερευνήτριας Αγγελικής Τουμπανάκη.

Vocalism Sessions ©George Spanos

Το Stouraitis Smaranakis Trio παρουσιάζει τον νέο τους δίσκο 

Το Stouraitis Smaranakis Trio έρχεται στη σκηνή του "Half Note Jazz Club", για την πρώτη παρουσίαση του καινούριου τους δίσκου "Red Room", την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Στουραΐτης και ο οργανίστας Παναγιώτης Σμαρνάκης γνωρίστηκαν το 2018 μέσω του μέντορα τους, Γιώργου Κοντραφούρη. Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το Hammond Organ και ιδιαίτερα για τον ήχο των Jimmy Smith/ Wes Montgomery & Larry Young/Grant Green άρχισαν να βρίσκουν τον δικό τους προσωπικό ήχο και να γράφουν δικές τους συνθέσεις με αποτέλεσμα την ηχογράφηση του πρώτου τους προσωπικού δίσκου "Red Room" ο οποίος κυκλοφόρησε το 2024 από την Irida Jazz.

Απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το 2018 έως και σήμερα οι νεαροί μουσικοί κρατάνε ζωντανή την παράδοση του Jazz Organ Trio και έχουν εμφανιστεί σε πολλά club και Ελληνικά φεστιβάλ όπως Rhodes Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Notos Jazz Festival, Afrikana κ.α.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Μία συνθετική εμπειρία από το Dimitris Tsaka group

Δημήτρης Τσάκας

Ο Δημήτρης Τσάκας με το group του έρχονται την Τετάρτη 10 Απριλίου, για μια μοναδική βραδιά που θα μας μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο μουσικής, ποίησης και τζαζ. 

Υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα, η φωνή της Αναστασίας Κωνσταντινίδου, η κιθάρα του Άλκη Νίλεντ, το κοντραμπάσο του Κίμωνα Καρούτζου, τα ντραμς του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη και το σαξόφωνο του πολυπράγμονα τζαζίστα, θα δημιουργήσουν μια συνθετική εμπειρία.

Ο Δημήτρης Τσάκας είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης και ένας  από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σαν σολίστας στο "Blade Runner anniversary album" καθώς και στο "The Stephen Hawking tribute". Έχει συνεργαστεί   με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ, η Συμφωνική και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία  και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Charlie Parker with strings" καθώς και σαν σολίστας στην  συμφωνική version του εμβληματικού "Dark side of the moon" των Pink Floyd με μεγάλη επιτυχία.

Επιμελείται μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, καθώς και τις τζαζ εκδηλώσεις του μουσείου του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έχει στο ενεργητικό του τρία  άλμπουμ: "Growing up", "A mαn dreams" και το "Back of Beyond" που κυκλοφόρησε το 2021. Το καινούργιο του προσωπικό άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Vocalism Sessions": Ένας κοινός τόπος έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και φωνών

Το "Half Note jazz club" ξεκινάει μία μοναδική σειρά συναυλιών, με τίτλο "Vocalism Sessions", όπου ξεχωριστοί βοκαλίστες από διαφορετικά είδη μουσικής θα ανταλλάξουν ήχους, αισθητικές, συναισθήματα, ιστορίες, στίχους και τραγούδια.

Τα "Vocalism Sessions" είναι μία ιδέα της βοκαλίστριας και ερευνήτριας Αγγελικής Τουμπανάκη που προκύπτει από την ανάγκη της για μουσική επικοινωνία, συνδημιουργία, για το ομαδικό φωνητικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς και την πηγαία χαρά της μουσικής διάδρασης. Σκοπός να δημιουργηθεί ένας κοινός τόπος έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και φωνών. Την σκυτάλη του σχεδιασμού των sessions θα διαδέχονται κάθε φορά και διαφορετικοί βοκαλίστες από ετερόκλητα είδη μουσικής.

Τα sessions ξεκινάνε την Πέμπτη 4 Απριλίου με την Αγγελική Toυμπανάκη και τον ντράμερ και συνθέτη Ηλία Δουμάνη, οι οποίοι παρουσιάζουν το πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο τους "Drums Voice Jazztronica Duet". Ο δύο μουσικοί στο πλαίσιο των "Vocalism Sessions" προσκαλούν τον beatboxer Βασίλη Παπούλια, δημιουργό του φορέα BEATBOX GREECE, παραγωγό και εμπνευστή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beatbox. Μαζί τους ο δεξιοτέχνης jazz τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος. Με τους ειδικά σχεδιασμένους digital ήχους του ντουέτου, την τεχνική looping, θα πειραματιστούν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν καινούργιους κώδικες σε ένα πολυεπίπεδο σύμπαν ηλεκτρονικών και φυσικών ήχων, εννοιών και συχνοτήτων.

Την σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη 18 Απριλίου οι διακεκριμένες jazz vocalists και συνθέτριες Λουκία Παλαιολόγου και Τέρη Βακιρτζόγλου που μαζί με την Αγγελική Τουμπανάκη αποφασίζουν να "παίξουν" μαζί έχοντας ως βάση τους τη χαρά για τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Καλώντας τους δεξιοτέχνες και αγαπημένους συνεργάτες τους Γρηγόρη Ντάνη στη κιθάρα και Κώστα Κωνσταντίνου στο μπάσο θα ερμηνεύσουν κλασσικά κομμάτια της vocal jazz, gospel, Brazilian jazz και fuzion jazz αλλά και  πρωτότυπες συνθέσεις.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Κράτα με σφιχτά": Ο νέος δίσκος του Λάκη Παπαδόπουλου

Λάκης Παπαδόπουλος

Η FM Records μάς προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Λάκη Παπαδόπουλου, με τον τίτλο "Κράτα με σφιχτά", την Πέμπτη 11 Απριλίου. Μαζί του η Βάλια Τσιργιώτη που ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου.

Περισσότερα από 50 τραγούδια από την ατέλειωτη δισκογραφία του, όπως η "Σερενάτα", "Για να σ’ εκδικηθώ", "Γυριστρούλα", "Της νύχτας τα ηχεία" και πολλά πολλά ακόμα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας, θυμίζοντάς μας τις ωραιότερες στιγμές στη ζωή μας. Ο νέος του δίσκος "Κράτα με σφιχτά" με τη Βάλια Τσιργιώτη, κυκλοφορεί από την FM Records και έχει ακριβώς τον ίδιο σκοπό και χαρακτήρα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".