10+ μουσικές εκδηλώσεις για το τελευταίο ΣΚ της Αποκριάς

Που γιορτάζουμε το αποκορύφωμα των καρναβαλικών εορτασμών στην Αθήνα; Προτάσεις για πάρτι, open-air δρώμενα, μασκαρέματα και συναυλίες.

καρναβάλι

Απόκριες στην Αθήνα!

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και ο ενθουσιασμός των μασκέ πάρτι που καλωσορίσαμε την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες με μια σειρά από γιορτινά events. Εμείς συγκεντρώσαμε ό,τι παίζει στην πόλη από techno sets και latin parties μέχρι ακομπλεξάριστα trash και guilty pleasure επιτυχίες. Σημειώνετε; Την Παρασκευή 15/3 έχει αποκριάτικο ραντεβού στο "Arch" με θέμα "Έλα να πάμε στο νησί" και την επομένη οι Trashformers λένε "Ντύσου στίχος" και μας καλούν σε ένα πάρτι-υπερπαραγωγή στο "Fuzz" (16/3). Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο έχει φουλ πρόγραμμα με καλεσμένους τους Calu Cacu το Σάββατο και τον Βραζιλιάνο Junior Marran με τη latin παρέα του την Κυριακή.

10 χρόνια Bedouin Records 

fatalism
fatalism
fatalism

Στο επετειακό label showcase με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας της, η δισκογραφική εταιρεία που αντλεί επιρροές από όλες τις ηπείρους και δοκιμάζει συνεχώς τα όρια του ήχου και της ηλεκτρονικής μουσικής καλεί τους τέσσερις καλλιτέχνες/σχήματα στη σκηνή του "Temple Athens", στις 15/3. Οι fatalism, Constantine Skourlis, Katharos Chalkos και MIRA, ονόματα που αντιπροσωπεύουν τη σκοτεινή αισθητική που διέπει το ρόστερ της Bedouin, σε ένα πολύωρο b2b set, που συνδυάζει techno, ritualistic noise, industrial, electro και EBM στοιχεία.

Τι κάνει η Τάμτα σε ένα techno club;

Τάμτα
© Γιάννης Σπανός

Η ανατρεπτική ερμηνεύτρια που συνδέθηκε όσο λίγα πρόσωπα με την pop σκηνή της Ελλάδας εδώ και πάνω από 15 χρόνια, έρχεται για ένα διαφορετικό performance στο underground queer club "Smut", που διατηρεί τη φήμη για την δύσκολη πόρτα. Παρουσιάζει ξανά την Παρασκευή 15/3 ένα οπτικοακουστικό show με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ "Identity Crisis" που σηματοδότησε μία πιο ηλεκτρονική και εσωστρεφή δημιουργική περίοδο της καλλιτέχνιδας. 

Ανθολογώντας μεγάλους Έλληνες ποιητές

Νεφέλη Φασούλη
© Μιχάλης Καλογεράκης

Όπως έχει κάνει και σε προηγούμενες συνθέσεις του, ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης καταπιάνεται γι’ ακόμη μία φορά με το λόγο και την ποίηση, και με κεντρικό άξονα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό μελοποιεί μια ποιητική "Anthologia Graeca". Μαζί με το κουαρτέτο του και καλεσμένη στα φωνητικά τη Νεφέλη Φασούλη "συνομιλεί" με μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ποίησης, στο "Half Note Jazz Club" (20/3). Στην ανθολογία του, η ποίηση της προεπαναστατικής περιόδου διασταυρώνεται με τα έργα του Μεσοπολέμου αλλά και με τη σύγχρονη ποίηση, οδηγώντας σε ένα μουσικό έργο που ξεπερνά τα όρια της τζαζ.

Καθαρά Δευτέρα μετά μουσικής

10+ μουσικές εκδηλώσεις για το τελευταίο ΣΚ της Αποκριάς - εικόνα 4

Οι περισσότεροι προτιμούν τις οικογενειακές μαζώξεις σε σπίτια ή τις κοντινότερες ταβέρνες στην εξοχή για τους εορτασμούς της Καθαράς Δευτέρας. Ωστόσο, όσοι θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική αποκριάτικη εμπειρία, λίγο πριν καλωσορίσουμε τη Σαρακοστή και τις νηστείες, μπορείτε να περάσετε ένα ξεσηκωτικό διήμερο στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (2168091000). Στις 17/3 αποχαιρετάμε την Αποκριά με τους αφροβραζιλιάνικους ήχους της μπάντας δρόμου Bloco Swingueira, ενώ οι εκρηκτικοί Jaguar Bombs δονούν το Πάρκο "Σταύρος Νιάρχος" με τους ρυθμούς τους. Την Καθαρά Δευτέρα (18/3) γιορτάζουμε πιο παραδοσιακά, με ένα γλέντι που "αγκαλιάζει" την ελληνική κουλτούρα. Δεν ξεχνάμε, φυσικά, το αγαπημένο σε όλους πέταγμα του χαρταετού, καθώς και τις εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τάμτα

  • Rock-pop-folk

Η πολύπλευρη περφόρμερ παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ «Identity Crisis» στο underground queer club. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Identity Crisis, που σηματοδότησε μία πιο ηλεκτρονική και εσωστρεφή πλευρά της pop καλλιτέχνιδας, έρχεται μια σειρά από performances στα οποία η Τάμτα και η μπάντα της θα παρουσιάσουν το άλμπουμ «Identity Crisis» live και θα κάνουν μια αναδρομή στη δισκογραφία της με νέες ενορχηστρώσεις στο ίδιο ύφος. Η φιλοσοφία του Αθηναϊκού club με τη φήμη για τη δύσκολη πόρτα, είναι η ελευθερία των θαμώνων να εκφραστούν όπως θέλουν, έτσι στα event τους δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και βιντεογράφηση.

Bedouin Records showcase

  • Electronica-Industrial

Ένα label showcase, με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας της δισκογραφικής εταιρείας. Καλεσμένοι οι Fatalism, Constantine Skourlis, Katharos Chalkos και MIRA. Η δισκογραφική έχει κυκλοφορήσει πάνω από 50 άλμπουμ σε  κασέτα, βινύλιο και ψηφιακά μέσα, περιλαμβάνοντας πρωτοποριακούς καλλιτέχνες όπως Merzbow, Tzusing, Xosar, Aquarian, Osheyack, Hieroglyphic Being, Constantine Skourlis και Jigga. Η Bedouin Records έχει επίσης συνεργαστεί με εικαστικούς και καλλιτέχνες όπως οι Kosuke Kawamura, Cleon Peterson, Zeinab Al Hashemi, Usugrow και Yuichiro Tamaki. Εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα κυκλοφορίας, η Bedouin παρέχει υπηρεσίες scoring για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις τέχνες του θεάματος, ενώ παράλληλα διοργανώνει φεστιβάλ, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, επιδείξεις μόδας και καθηλωτικές experiential εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Arch Club - Live Stage

Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφ. Συγγρού 143
  • Συναυλίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Temple

Ιάκχου 17, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".