Έφυγε από τη ζωή ο Eric Carmen των Raspberries

Eric Carmen

O Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και κιμπορντίστρας Eric Carmen, που έγινε γνωστός ως frontman των Raspberries αλλά κι από τη solo μουσική καριέρα του έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες, σε ηλικία 74 ετών. Γνώρισε τεράστια επιτυχία με το single του "All By Myself" (που αργότερα διασκεύασε η Celine Dion), το 1975. Για το διεθνές hit, που έγινε No 2 στις ΗΠΑ και Νο 12 στη Βρεατνία δανείστηκε τη μελωδία από το Δεύτερο Κονσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Αντίστοιχη δημοφιλία γνώρισαν και επόμενες δουλειές του όπως οι επιτυχίες "She Did It" (1977), "Change of Heart" (1978), και φυσικά το "Hungry Eyes" (1987), το θρυλικό κινηματογραφικό soundtrack του "Dirty Dancing". Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε γράψει και το "Almost Paradise" για άλλο ένα κλασικό φιλμ των 90s, το "Footloose".

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του Amy Carmen, στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: "Με τρομερή θλίψη μοιραζόμαστε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Eric Carmen. Ο γλυκός, τρυφερός και ταλαντούχος Eric μας πέθανε στον ύπνο του, το σαββατοκύριακο. Του έδινε μεγάλη χαρά να ξέρει ότι για δεκαετίες, η μουσική του άγγιξε πάρα πολλούς και θα είναι αυτή είναι η κληρονομιά του. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας, καθώς θρηνούμε την τεράστια απώλειά μας. Η αγάπη είναι το μόνο που έχει σημασία… Πιστή και για πάντα, Amy".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".