Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει ξανά με μουσική τον Μάιο

100 κοντσέρτα πιάνου σε δρόμους και πλατείες.

Piano City Athens 2024

Mετά την πρώτη του παρουσίαση στην Αθήνα τον Μάιο 2023, το Piano City Athens επιστρέφει για δεύτερη χρονιά τον Μάιο 2024. Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, την Μαδρίτη, το Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City® έγινε θεσμός και στην Αθήνα. Ένα φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία η οποία συμπεριλαμβάνει φορείς, καλλιτέχνες, συλλόγους, μουσικά δίκτυα, ιδρύματα.

Στο Piano City Athens απλώνεται σε πάρκα και πλατείες, στα σπίτια των ανθρώπων και σε αντισυμβατικούς χώρους. Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο. Το φεστιβάλ, μέσω της μουσικής, φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων σε πολύ προσωπικό επίπεδο.

Piano City Athens 2024

100 συναυλίες πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους 

Σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, σε μουσεία, πρεσβείες, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, καφέ, θέατρα, γκαλερί, ιδρύματα, ξενοδοχεία, εταιρείες, ή απλά στη μέση του δρόμου.

House concerts - Βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στα σπίτια τους με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο.

Το Piano City® ξεκίνησε από τον Andreas Kern, έναν καλλιτέχνη και οραματιστή από το Βερολίνο της Γερμανίας. Η ιδέα του, φέρνει κοντά ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής. Με πόλη εκκίνησης το Βερολίνο, η ιδέα του μας δείχνει ότι η κάθε πόλη είναι ένας τόπος όπου η μουσική και ο πολιτισμός εκτιμώνται, υποστηρίζονται και απολαμβάνονται όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς φήμης, αλλά και σε ευρύ ιδιωτικό επίπεδο. Την διοργάνωση του Piano City Athens και τα αποκλειστικά δικαιώματα του διεθνούς label Piano City® έχει για την Ελλάδα η εταιρεία Robin 4 Arts, υπό  την διεύθυνση της Μαρίας Παπαλάμπρου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".