"Strange": Τι "παράξενο" ακούγεται στο -1 της Στέγης;

Μιλήσαμε με τους επιμελητές του "Strange", για την υβριδική πλατφόρμα της Στέγης, που φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει τη νέα underground σκηνή της Αθήνας.

TEETO

Περισσότεροι από είκοσι νέοι καλλιτέχνες και παραγωγοί της εγχώριας μουσικής σκηνής καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης για, το "Strange", ένα τετραήμερο "παράξενο" μουσικό show, που φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει τη νέα underground σκηνή της Αθήνας. Αντλώντας έμπνευση από τη χορευτική ηλεκτρονική μουσική και τον πειραματισμό μέχρι τις νέες τάσεις του hip-hop, τέσσερις ανερχόμενοι επιμελητές - οι Βασίλης Παξινός (22/12), KOKETAMC (23/12), Saber Rider (29/12) και Whystine (30/12) - συνεργάζονται με το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό συνθέτωντας ένα αναπάντεχο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα, που προτείνει μια διαφορετική εκδοχή αυτού που έχουμε στο μυαλό μας σαν εκπομπή της ελληνικής TV. Το "Strange" παρουσιάζει η EvelinaEgw.

Διαβάστε Επίσης

Μιλήσαμε με τους επιμελητές του "Strange”, για το πώς η υβριδική πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης νέων ταλέντων, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio, δίνει το μικρόφωνο στην Gen Z, μιας γενιάς που "στηρίζει τους μικρούς καλλιτέχνες πολύ περισσότερο από τις παλιότερες", όπως αναφέρει ο Βασίλης Παξινός και μάλιστα σε μια εποχή στην οποία "δημιουργούνται συνέχεια νέες τάσεις και σβήνουν το ίδιο γρήγορα". "Είναι δύσκολο να συμβαδίσεις. Επίσης, το πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα venue για να παίξεις είναι πολύ αποθαρρυντικό”, συνεχίζει. "Το ‘Strange’ δίνει την ευκαιρία σε κάθε θεατή να ανακαλύψει ήχους που δεν ήξερε ότι κυκλοφορούν εγχώρια και line-ups που δεν είχε φανταστεί".

"Strange": Τι "παράξενο" ακούγεται στο -1 της Στέγης; - εικόνα 2

Πέρα από το ότι το "Strange" δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ακούσει ανερχόμενους καλλιτέχνες με πειραματικές καταβολές "που πολλές φορές δεν χωράνε στις συντηρητικές φόρμες πολλών από τα events της πόλης", όπως μάς εξηγεί ο Whystine, "πρόκειται και για ένα οπτικοακουστικό show, στο οποίο η μουσική παρουσιάζεται μέσα σε ένα concept ‘κατακερματισμένης’ τηλεοπτικής εκπομπής, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον με την συμμετοχή της underground σκηνής". Ο νεαρός επιμελητής δίνει το στίγμα της νέας υβριδικής πλατφόρμας: "Απευθυνόμαστε σε αυτό το κοινό που δεν έχει παρωπίδες, ενδιαφέρεται για το νέο και το διαφορετικό και αναζητά συνεχώς καινούργιους τρόπους δημιουργίας και έκφρασης".

Τι θα δούμε όμως στο "Strange”;

Βασίλης Παξινός 

Ξεκινάμε με τον OH6 ένα από τα πιο φρέσκα άτομα και πολυμίξερ θα έλεγα. Ασχολείται με production, ραπάρει και γενικά έχει πετύχει ήδη αρκετά πράγματα παρά το νεαρό της ηλικίας του. Αν σκεφτούμε ότι δεν έχει τελειώσει το σχολείο και έχει τέτοια placements, το μέλλον φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Έπειτα κατεβάζουμε από τη συμπρωτεύουσα τον BABYJ μέλος της ανερχόμενης STELTHRECORDS για να φέρει τα experimental beats και flows του. Μετά το live έχει τον FLB, notorious internet topic, από τα πολύ παλιά χρόνια του νέου ήχου στην Ελλάδα. Σίγουρα έχει ένα από τα πιο μοναδικά στυλ που μπορεί να βρεις εγχώρια. Το τελευταίο act είναι η ΚIMI, η οποία με το bad bitch attitude και μια δυνατή κυκλοφορία το ‘23 θα έρθει να κλείσει τα live acts με ένα πολύ δυνατό perfomance. Μετά θα έεχουμε ένα πολύ δυνατό DJ SET από τον αγαπημένο μου Vayne. Νομίζω ότι όλα τα άτομα που θα φέρω είναι ξεχωριστές περιπτώσεις στο ραπ και σίγουρα έχουν ήδη κάποια cult followings, κάτι που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. (22/12)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Saber Rider

Κατά σειρά εμφάνισης: ο Σωκράτης Αντύπας είναι ένας πανέξυπνος μουσικός παραγωγός και DJ που συνδυάζει λεπτομερώς δουλεμένα στοιχεία sampling και ηλεκτρονικής σύνθεσης και σε αυτό το σετ θα έχει βάση την ambient (ίσως λέει), ο Σίμος Ρηνιώτης (drum kit, ιδιότυπα και μη κρουστά) και η Νίκη Κοκκόλη (σαξόφωνο) προέρχονται κυρίως - αλλά όχι μόνο - από τον χώρο της τζαζ και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και στο Strange θα αυτοσχεδιάσουν ως avant garde ντουέτο. Oι prompt, δηλαδή οι Δημήτρης Οικονόμου και Στέφανος Γινάργυρος, είναι ένα οπτικοακουστικό σχήμα που περιέχει τόσο idm, ambient και ποπ αναφορές, generative και footage visuals αλλά και αυτοσχεδιαστικά τμήματα στα σετ. O οι Teeto είναι μια τετραμελής πειραματική noise, pop, art rock, instant composition μπάντα με βιολί, κιθάρες, drums, μπάσο, κάμερα και άλλα. O apu nanu είναι ένας εξαιρετικά εφευρετικός DJ και παραγωγός που θα κλείσει το βράδυ με ένα dj set, έχοντας επηρεαστεί και από ό,τι θα έχει προηγηθεί. Είναι όλοι καλλιτέχνες των οποίων το έργο εκτιμώ και θεωρώ ότι αξίζει να παρουσιαστεί σε μια τεχνικά άρτια παραγωγή, κάτι που είναι διαχρονικά δύσκολο στην Αθήνα. (29/12)

Saber Rider
© Jonas Neldner

Whystine

Tη νύχτα θα ανοίξει ο Yakovlev, μουσικός παραγωγός που επεξεργάζεται ήχους από ηχογραφήσεις πεδίου, ακουστικά όργανα και modular synths δημιουργώντας ένα σκοτεινό και βιομηχανικό ambient τοπίο. Ακολουθεί το live του Angel’s Corpse, κατευθείαν βγαλμένο από ένα cyber-noir afterlife σενάριο, και το performance του $ulee που προσφέρει, κατά τη γνώμη μου, την πιο αλλόκοτη και ενδιαφέρουσα ραπ μουσική στην Ελλάδα. Κλείνοντας, έχουμε τα δύο DJ sets, των xato και Moharmy, τα οποία εξερευνούν από μηχανικά και αποδομημένα beats έως αιθέριο trance και εξαγνιστική ambient. Όλοι οι καλλιτέχνες, θεωρώ πως έχουν ένα εντελώς αυθεντικό ύφος και είναι διαπρεπείς ως προς την μουσική αισθητική τους και τις ηχητικές τους προσεγγίσεις. (30/12)

Whystine

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Strange» - Ημέρα 4η

  • Ιδιαιτερότητες

Μια υβριδική πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης νέων ταλέντων, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio, δίνει το μικρόφωνο στην Gen Z. Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, που επιμελείται ο DJ Whystine, μας προ(σ)καλεί σε μια μουσική καταβύθιση σε πιο σκοτεινούς πειραματικούς ήχους από υβρίδια ηλεκτρονικής μουσικής, μπερδεμένους με παράξενο νέο ελληνικό ραπ και τους Yakovlev, Angel’s Corpse, $ulee, xato, Moharmy επί σκηνής. Ξεχάστε το "Μουσικόραμα", το "Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος" και το "Ρουκ Ζουκ". Το μουσικό show Strange δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή, αλλά έχει παρουσιάστρια. Δεν έχει παίκτες, αλλά έχει μουσικούς. Δεν έχει διασημότητες, αλλά έχει την Gen Z εντός και εκτός σκηνής. Τέσσερις νέοι επιμελητές επιλέγουν για τέσσερις βραδιές ήχους που αντανακλούν το μέλλον της εγχώριας μουσικής σκηνής στο -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio. Αντλώντας έμπνευση από τη χορευτική ηλεκτρονική μουσική και τον πειραματισμό έως το hip-hop, ο Βασίλης Παξινός στις 22/12, η KOKETAMC στις 23/12, η Saber Rider στις 29/12 και ο Whystine στις 30/12 προσκαλούν καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής να παρουσιάσουν ένα ανατρεπτικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Συγκεντρώνοντας καλλιτέχνες που ξεπερνούν τα δημιουργικά όρια και ένα κοινό πρόθυμο να αναζητήσει τα νέα ταλέντα της πόλης, το "Strange" είναι εδώ για να φιλοξενήσει και να αναδείξει τον επόμενο νέο ήχο της πόλης. Το Strange παρουσιάζει η EvelinaEgw.

«Strange» - Ημέρα 1η

  • Ιδιαιτερότητες

Μια υβριδική πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης νέων ταλέντων, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio δίνει το μικρόφωνο στην Gen Z. Η πρώτη ημέρα, σε επιμέλεια Βασίλη Παξινού, είναι γεμάτη ανατρεπτικές φωνές, ήχους και στίχους, που συνθέτουν το μέλλον της πειραματικής χιπ-χοπ από τους OH6, Babyj, FLB, Kimi, V aka Vayne. Ξεχάστε το "Μουσικόραμα", το "Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος" και το "Ρουκ Ζουκ". Το μουσικό show Strange δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή, αλλά έχει παρουσιάστρια. Δεν έχει παίκτες, αλλά έχει μουσικούς. Δεν έχει διασημότητες, αλλά έχει την Gen Z εντός και εκτός σκηνής. Τέσσερις νέοι επιμελητές επιλέγουν για τέσσερις βραδιές ήχους που αντανακλούν το μέλλον της εγχώριας μουσικής σκηνής στο -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio. Αντλώντας έμπνευση από τη χορευτική ηλεκτρονική μουσική και τον πειραματισμό έως το hip-hop, ο Βασίλης Παξινός στις 22/12, η KOKETAMC στις 23/12, η Saber Rider στις 29/12 και ο Whystine στις 30/12 προσκαλούν καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής να παρουσιάσουν ένα ανατρεπτικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Συγκεντρώνοντας καλλιτέχνες που ξεπερνούν τα δημιουργικά όρια και ένα κοινό πρόθυμο να αναζητήσει τα νέα ταλέντα της πόλης, το "Strange" είναι εδώ για να φιλοξενήσει και να αναδείξει τον επόμενο νέο ήχο της πόλης. Το Strange παρουσιάζει η EvelinaEgw.

«Strange» - Ημέρα 3η

  • Ιδιαιτερότητες

Μια υβριδική πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης νέων ταλέντων, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio, δίνει το μικρόφωνο στην Gen Z. Η παραγωγός, συνθέτρια, ερμηνεύτρια και DJ Saber Rider επιμελείται ένα απροσδόκητο lineup, με ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά πεδία να αμφισβητούν κανόνες και να δημιουργούν εξαιρέσεις επί σκηνής. Συμμετέχουν οι Socrates Antypas, Simos Riniotis / Nicky Kokkoli, pr0mpt, Teeto, Apu Nanu. Ξεχάστε το "Μουσικόραμα", το "Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος" και το "Ρουκ Ζουκ". Το μουσικό show Strange δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή, αλλά έχει παρουσιάστρια. Δεν έχει παίκτες, αλλά έχει μουσικούς. Δεν έχει διασημότητες, αλλά έχει την Gen Z εντός και εκτός σκηνής. Τέσσερις νέοι επιμελητές επιλέγουν για τέσσερις βραδιές ήχους που αντανακλούν το μέλλον της εγχώριας μουσικής σκηνής στο -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio. Αντλώντας έμπνευση από τη χορευτική ηλεκτρονική μουσική και τον πειραματισμό έως το hip-hop, ο Βασίλης Παξινός στις 22/12, η KOKETAMC στις 23/12, η Saber Rider στις 29/12 και ο Whystine στις 30/12 προσκαλούν καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής να παρουσιάσουν ένα ανατρεπτικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Συγκεντρώνοντας καλλιτέχνες που ξεπερνούν τα δημιουργικά όρια και ένα κοινό πρόθυμο να αναζητήσει τα νέα ταλέντα της πόλης, το "Strange" είναι εδώ για να φιλοξενήσει και να αναδείξει τον επόμενο νέο ήχο της πόλης. Το Strange παρουσιάζει η EvelinaEgw.

«Strange» - Ημέρα 2η

  • Ιδιαιτερότητες

Μια υβριδική πλατφόρμα ανάδειξης και υποστήριξης νέων ταλέντων, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio, δίνει το μικρόφωνο στην Gen Z. H «παράξενη» μουσική εμπειρία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τη δεύτερη ημέρα, σε επιμέλεια της KOKETAMC, με ψυχεδελική noise από ανερχόμενους Έλληνες παραγωγούς: Krats, Tanjie Kay, FlökosH, Cobra Spiritual. Ξεχάστε το "Μουσικόραμα", το "Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος" και το "Ρουκ Ζουκ". Το μουσικό show Strange δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή, αλλά έχει παρουσιάστρια. Δεν έχει παίκτες, αλλά έχει μουσικούς. Δεν έχει διασημότητες, αλλά έχει την Gen Z εντός και εκτός σκηνής. Τέσσερις νέοι επιμελητές επιλέγουν για τέσσερις βραδιές ήχους που αντανακλούν το μέλλον της εγχώριας μουσικής σκηνής στο -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Stegi.Radio. Αντλώντας έμπνευση από τη χορευτική ηλεκτρονική μουσική και τον πειραματισμό έως το hip-hop, ο Βασίλης Παξινός στις 22/12, η KOKETAMC στις 23/12, η Saber Rider στις 29/12 και ο Whystine στις 30/12 προσκαλούν καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής να παρουσιάσουν ένα ανατρεπτικό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. Συγκεντρώνοντας καλλιτέχνες που ξεπερνούν τα δημιουργικά όρια και ένα κοινό πρόθυμο να αναζητήσει τα νέα ταλέντα της πόλης, το "Strange" είναι εδώ για να φιλοξενήσει και να αναδείξει τον επόμενο νέο ήχο της πόλης. Το Strange παρουσιάζει η EvelinaEgw.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Simon Le Bon: "Είχα μεγάλο πρόβλημα άγχους αλλά ήθελα πολύ να είμαι ο frontman των Duran Duran"

Ο Simon Le Bon μιλάει στο "α" λίγο πριν την άφιξη των σπουδαίων Βρετανών στο Release Athens 2024 (18/7, Πλατεία Νερού).

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
15/06/2024

Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη μπλέκουν τραγούδια και ιστορίες στο Φεστιβάλ Παπάγου

Η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάζεται ξανά με νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες - δημιουργούς που ξεχωρίζει και παρουσιάζει το best of μιας 55χρονης καριέρας.

Καλύτερες επιδόσεις της ΚΟΑ σε Ρίχαρντ Στράους απ’ ό,τι σε Μάλερ σε συναυλίες υπό Έσενμπαχ και Καρυτινό

Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησαν δύο τακτικές συναυλίες που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με βασικά έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου (Μάλερ και Ρίχαρντ Στράους) στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την άνοιξη.

"Changeover": Mια συναυλία με ήχους της ανατολικής Μεσογείου από το SNFCC Youth Council

Στη μουσική αυτή γιορτή συμμετέχουν οι Alejjos, οdy icons και Kobrah Habibi.

Anser: Ταρακούνησε την Τεχνόπολη με σύνθημά του "Ό,τι Αγαπάς Δεν Έχει Τέλος"

Με ποιοτικές συμμετοχές από τον Βέβηλο, τον Buzz, αλλά και από τους Μωζάικ του "Μουσικού Κουτιού", και με σταθερό συμπαραστάτη τον Eversor στα decks, ο ράπερ από τη Σπάρτη έδωσε "την καλύτερή του συναυλία", μπροστά σε ενθουσιώδες πλήθος ανάμεικτων ηλικιών, που δεν δίστασε να του τραγουδήσει ρυθμικά να βγάλει, επιτέλους, έναν καινούριο δίσκο.

Τι θα δούμε στο 2ο Margiora Backyard Festival στην Κύθνο

Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Pan Pan, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα καταλάβουν το bar της Μαργιώρας φέτος το καλοκαίρι.

Τρεις σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο

Οι τρεις κορυφαίοι σολίστες, Ιμάνιουελ Αξ, Λεωνίδας Καβάκος και Γιο-Γιο Μα θα βρεθούν μαζί στη σκηνή, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.