Η σύγχρονη ελληνική σκηνή ενώνει δυνάμεις στο "νέο Νέο κύμα" για καλό σκοπό

Όλα τα έσοδα της νέας συλλογής της Veego Records θα διατεθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν, εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και απασχολούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Veego Records

Το "νέο Νέο κύμα", είναι η νέα συλλογή της Veego Records εμπνευσμένη αλλά, και αφιερωμένη, στους μικρούς και μεγαλύτερους ήρωες που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και τις οικογένειες τους. Συμμετέχουν οι: Παύλος Παυλίδης, ΛΕΞ, Παιδί Τραύμα, Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy, Μελεντίνη, Mazoha, Pan Pan, Turboflow 3000, Nalyssa Green, Lumiere, Sci Fi River, Libbys, Capette, Sophie Lies, Olina, Omniah, Bhukhurah, Billie Kark, ΛΕΠΥΡ, Λουντέμη Μουρ, Eddie Dark, Dramachine.

Ο αυτισμός είναι η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε γνωρίζουμε τι τον προκαλεί. Δεν είναι ιάσιμος, ούτε ανιχνεύεται με προγεννητικό έλεγχο. Κάθε αυτιστικό άτομο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του δυσκολίες. Κάποια άτομα μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικά και να εξελιχθούν σε αυτόνομους ενήλικες και κάποια, μη λειτουργικά, με ισόβια ανάγκη υποστήριξης. Κάποια, ίσως να είναι εξαιρετικά χαρισματικά σε ορισμένους τομείς και να διαπρέψουν, και κάποια μπορεί να μη μιλήσουν ποτέ. Γι’ αυτό άλλωστε ο αυτισμός είναι φάσμα. Είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι όλα τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως και οι οικογένειες τους, θα βρεθούν στη ζωή τους αντιμέτωποι με την προκατάληψη, την άγνοια, την αμάθεια και τον αποκλεισμό.

Veego Records

Το "Νέο νέο κύμα" κυκλοφορεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά τα ιδιαίτερα άτομα. Να παρακινήσει τον καθένα που θα κρατήσει στα χέρια του αυτό το δίσκο να ενημερωθεί και να ανοίξει την αγκαλιά του. Όλοι οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν στο δίσκο, χάρισαν με χαρά τα τραγούδια τους, για το σκοπό αυτό. Είναι 23 τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο τίτλος του δίσκου εκφράζει απόλυτα τη μουσική που αντιπροσωπεύει αυτή η νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, που εκτός από τη συνάντησή τους στο δίσκο, αποτελούν μια μουσική σκηνή που φέρνει την αλλαγή στα μουσικά πραγματα. Το εξώφυλλο του δίσκου και το artwork έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Γιώργος Μαραζιώτης. Ο δίσκος κόπηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και κυκλοφορεί σε 1000 βινύλια. Όλα τα έσοδα του δίσκου θα διατεθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν, εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και απασχολούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Όπως γράφει για το εξώφυλλο του δίσκου η παιδίατρος – αναπτυξιακή παιδίατρος, Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου : "Οι κοινωνίες ωριμάζουν όταν συμπεριλαμβάνουν αντί να αποκλείουν την διαφορετικότητα. Γιατί ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή του όμως είναι".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.