Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

Alkyone

Το Athens Music Week επιστρέφει για έκτη χρονιά στο "σπίτι” του, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, για ένα πλουραλιστικό τριήμερο με εορταστική διάθεση. Μάλιστα, η  μεγαλύτερη συνάντηση για τη μουσική βιομηχανία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη απλώνει από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, τις δράσεις της στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμεικού ("Arch Club - Live Stage", "Gazi View" και "Oddity Club"), φιλοξενώντας 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 διαφορετικές χώρες. Επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, καλλιτέχνες, διοργανωτές φεστιβάλ και συναυλιακών events και μουσικόφιλοι δίνουν ραντεβού σε μια σειρά από συζητήσεις, παρουσιάσεις, workshops, πάρτι και showcase συναυλίες με την συμμετοχή ονομάτων από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή. 

Το AMW συνεχίζει να εξερευνά μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων τόσο τις αναδυόμενες διεθνείς τάσεις και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες όσο και το πώς αυτές διαμορφώνουν το ευρύτερο μουσικό οικοσύστημα. Με προσανατολισμό στους ίδιους στρατηγικούς στόχους που έθεσε τα προηγούμενα χρόνια, ο θεσμός συνεχίζει να φέρνει κοντά όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική, προ(σ)καλώντας τους να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν γνώση και να μοιραστούν εμπειρίες που θα βοηθήσουν όσους τολμούν τώρα τα πρώτα βήματά τους στον χώρο. 

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week - εικόνα 1
AMKA

Όπως πάντα η ανάδειξη και η υποστήριξη της εγχώριας σκηνής έχει κύριο λόγο στις θεματικές που θίγονται.Έτσι, εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το Eurosonic, το ΕΧΙΤ και το Glastonbury, αλλά και το δικό μας Plissken, επιμελούνται μια σειρά από εργαστήρια, ομιλίες και σεμινάρια. Παράλληλα, το AMW θα φιλοξενήσει δυναμικά αναπτυσσόμενες startups που δραστηριοποιούνται σε κάθε σημείο του οικοσυστήματος φέρνοντας καινοτόμες ιδέες και λύσεις αλλά και διεθνή δίκτυα δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας και δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της εγχώριας μουσικής αγοράς με αυτής του εξωτερικού. 

Τα highlights του 6ου Athens Music Week

Διπλό τετ-α-τετ με τις συνέπειες του ΑΙ

Επίκεντρο του φετινού συνεδριακού προγράμματος είναι τα νέα ΑΙ εργαλεία, που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας για να αλλάξουν όσα πιστεύαμε για δεδομένα. Πόσο αναγκαίο είναι να ρυθμιστεί νομοθετικά το τοπίο προκειμένου να προστατευτούν καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου; Ποια είναι τα όρια που καταστρατηγεί το ΑΙ; Αυτούς τους προβληματισμούς θα αναλύσουν περισσότερο οι ομιλίες "Δημιουργία ενός νομικού πλαισίου: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη και η μουσική δεν μπορούν να περιμένουν” (25/5, 1.45 μ.μ.) και "Ο ρόλος του AI στον επαναπροσδιορισμό των ορίων της μουσικής βιομηχανίας” (23/5, 3.30 μ.μ.), στο ισόγειο του Innovathens.

Athens Music Week

Όλα τα φώτα στην urban ελληνική σκηνή

Πώς γιγαντώθηκε η urban σκηνή της χώρας που έχει κατακλύσει στις γειτονιές της χώρας με rap, reggaeton και ηλεκτρονικούς ρυθμούς; Ο Costis των Black Athena συντονίζει τους Yinka, Ζωή Εσκιτζοπούλου, Sadahzinia, Σπύρο Τσαρούχη και Restive σε μια συζήτηση γύρω από τις δυνάμεις που διαμορφώνουν νέες μουσικές τάσεις και είδη μουσικής ("Greek Urban Music Scene: από το φαινόμενο έως το θαύμα!", Purifier | 25/5, 6 μ.μ.). Στον ίδιο χώρο η Ζωή Εσκιτζοπούλου θα παρουσιάσει τα ευρήματα της έρευνάς της με τίτλο "Το οικοσύστημα της Underground Rap σκηνής της Ελλάδας”, στην οποία συμμετείχαν 22 καλλιτέχνες (Κοινοί Θνητοί, Anser, Stereo Mike, Λάγνης/ Χρήστος Πανοηλίας κ.ά. (1.45).

Τα εκπαιδευτικά workshops έχουν κάτι για όλους

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά workshops, που καταπιάνονται με ένα σύνολο επίκαιρων θεματικών πάνω σε καίρια ζητήματα της μουσικής βιομηχανίας. Η artist coach και ιδρύτρια του Artist In Bloom, Magda Cholyst, θα διδάξει τρόπους αντοχής  στις δυσκολίες του μουσικο-επιχειρηματικού κόσμου (Innovathens | 23/5, 2.45 μ.μ.), ενώ, το δίκτυο Europe In Sync θα διεξάγει ένα ολοήμερο, επαγγελματικό εργαστήριο γύρω από το θέμα του music synch στο πεδίο των ελληνικών, τηλεοπτικών παραγωγών (Innovathens | 24/5, 12.30). Επιπλέον, ο βιρτουόζος Rodney Branigan θα παραδώσει ένα Masterclass για επίδοξους παίκτες της (AMW Backyard | 24/5, 4 μ.μ.).

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week - εικόνα 3
La Chica

Τι καταλάβαμε από την επέλαση των podcasts;

Τι έφερε η επέλαση των podcasts; Το "Podcasts Update: Ένας χρόνο μετά" αναζητά ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές των podcsasts με τα audiobooks, πώς αυτό το φορμά έχει ή δεν έχει επηρεάσει τη ραδιοφωνική παραγωγή και αν το on – demand είναι η νέα "μόδα". (Ιnnovathens | 23/5, 4.45 μ.μ.)

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

Στο "Artist Unplugged" η δισκογραφική Stay Independent καλεί 4 καλλιτεχνές από διαφορετικούς χώρους - τους Alkyone, La Chica, Barrice και Saske -, να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες δίνοντας πληροφορίες εκ των έσω για τους μηχανισμούς της μουσικής βιομηχανίας σε ανερχόμενους μουσικούς (Purifier | 23/5, 4 μ.μ. Την επόμενη μέρα, οι Νέγρος του Μοριά, Μάριος Νταβέλης (Fundracar), Ανδρέας Λάγιος (Nightstalker) και Ellize συζητούν για το πώς ανακάλυψαν το πάθος τους για τη μουσική και ξεκίνησαν την πορεία τους, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, τις στιγμές αβεβαιότητας και τις αντιξοότητες. ("Nobody Said It Was Easy. No One Ever Said It Would Be This Hard!”, Purifier, 24/5, 5.45 μ.μ.) 

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week - εικόνα 4
Freedom Candlemaker

Ποια είναι τα συστατικά ενός hit;

Στη "Μεγάλη Ακρόαση" αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συζητάνε κατά πόσο ένα κομμάτι έχει τη δυναμική να γίνει hit ή όχι, μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο συνακρόασης 10 τραγουδιών από την εγχώρια και διεθνή μουσική σκηνή. (Innovathens | 24/5, 5.15 μ.μ.)

Last but not least

Κορωνίδα του φετινού προγραμματισμού είναι το -μεγαλύτερο από ποτέ- line-up με 37 (!) showcase συναυλίες από πολλά υποσχόμενα acts, με το καθένα να εκπροσωπεί διαφορετικά μουσικά στυλ, χώρες και καταβολές. Πιο συγκεκριμένα, οι σκηνές των "ARCH”, "Oddity” και "Gazi View”, μεταμορφώνουν την ευρύτερη γειτονιά της Τεχνόπολης  σε ένα ιδιαίτερο ηχητικό ψηφιδωτό. Μερικοί μόνο από τους προσκεκλημένους που θα δώσουν τον ρυθμό στο μουσικού μέρος του AMW 2024 είναι η La Chica από τη Γαλλία και τη Βενεζουέλα, ο Κύπριος Freedom Candlemaker, και οι δικοί μας Alkyone, 33 Lovers , Aki Rei, το hip-hop ντούο των MC Yinka και DJ Booker και η Xanthi. Δείτε το αναλυτικό συναυλιακό πρόγραμμα εδώ.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Athens Music Week - Ημέρα 1η

  • Φεστιβάλ

To AMW επανέρχεται δυναμικά με σχεδόν 40 showcase συναυλίες από αναδυόμενα, εγχώρια και διεθνή ονόματα μιας πολυσυλλεκτικής ηχητικής βεντάλιας. Τα live θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμεικού και πιο συγκεκριμένα στα "ARCH", "Oddity" και "Gazi View" δημιουργώντας μία αστική εμπειρία φεστιβάλ.

Athens Music Week - Ημέρα 2η

  • Φεστιβάλ

To AMW επανέρχεται δυναμικά με σχεδόν 40 showcase συναυλίες από αναδυόμενα, εγχώρια και διεθνή ονόματα μιας πολυσυλλεκτικής ηχητικής βεντάλιας. Τα live θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμεικού και πιο συγκεκριμένα στα "ARCH", "Oddity" και "Gazi View" δημιουργώντας μία αστική εμπειρία φεστιβάλ.

Athens Music Week - Ημέρα 3η

  • Φεστιβάλ

To AMW επανέρχεται δυναμικά με σχεδόν 40 showcase συναυλίες από αναδυόμενα, εγχώρια και διεθνή ονόματα μιας πολυσυλλεκτικής ηχητικής βεντάλιας. Τα live θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμεικού και πιο συγκεκριμένα στα "ARCH", "Oddity" και "Gazi View" δημιουργώντας μία αστική εμπειρία φεστιβάλ.

Arch Club - Live Stage

Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι
  • Συναυλίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Gazi View

Ιάκχου 22 (6ος όροφος), Γκάζι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Changeover": Mια συναυλία με ήχους της ανατολικής Μεσογείου από το SNFCC Youth Council

Στη μουσική αυτή γιορτή συμμετέχουν οι Alejjos, οdy icons και Kobrah Habibi.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/06/2024

Anser: Ταρακούνησε την Τεχνόπολη με σύνθημά του "Ό,τι Αγαπάς Δεν Έχει Τέλος"

Με ποιοτικές συμμετοχές από τον Βέβηλο, τον Buzz, αλλά και από τους Μωζάικ του "Μουσικού Κουτιού", και με σταθερό συμπαραστάτη τον Eversor στα decks, ο ράπερ από τη Σπάρτη έδωσε "την καλύτερή του συναυλία", μπροστά σε ενθουσιώδες πλήθος ανάμεικτων ηλικιών, που δεν δίστασε να του τραγουδήσει ρυθμικά να βγάλει, επιτέλους, έναν καινούριο δίσκο.

Τι θα δούμε στο 2ο Margiora Backyard Festival στην Κύθνο

Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Pan Pan, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα καταλάβουν το bar της Μαργιώρας φέτος το καλοκαίρι.

Τρεις σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο

Οι τρεις κορυφαίοι σολίστες, Ιμάνιουελ Αξ, Λεωνίδας Καβάκος και Γιο-Γιο Μα θα βρεθούν μαζί στη σκηνή, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Το Krama Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο Πλύφα

Συναυλίες, performances, οπτικές εγκαταστάσεις και DIY εργαστήρια θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Αστέρες της κλασικής μουσικής και της όπερας, τζαζ βιρτουόζοι και μύθοι της σύγχρονης μουσικής στο Ηρώδειο

Αυτές είναι οι συναυλίες που θα παρακολουθήσουμε αυτό το καλοκαίρι στη σκιά της Ακρόπολης.

Κωστής Μαραβέγιας: Διπλό ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου

Λόγω μεγάλης ζήτησης, προστίθεται και δεύτερη συναυλία.