Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Η Πλατεία Νερού μάς ετοιμάζει μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul.

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στο Release Athens

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μία ημέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul. Γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι πρώτοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι δεύτεροι, σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν το καλοκαίρι στην Ευρώπη, υπόσχονται να μας χαρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά και χορευτικά shows της ερχόμενης χρονιάς.

Thievery Corporation

Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington, είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και τη bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε με το "Sounds From The Thievery Hi-Fi" (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα "Mirror Conspiracy" (2000), "Richest Man In Babylon" (2002), "The Cosmic Game" (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα "The Temple of I & I" (2017) και "Treasures From the Temple" (2018), αποθεώθηκαν από τον μουσικό Τύπο, ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου. 

Black Pumas

Black Pumas

Oι Black Pumas δημιουργήθηκαν το 2017, στο Texas, από τον τραγουδοποιό Eric Burton και τον κιθαρίστα-παραγωγό Adrian Quesada. Εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2019, το οποίο όχι μόνο αναγνωρίστηκε ως μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς αλλά τους βρήκε και υποψήφιους για Grammy στην κατηγορία  "Album of the Year".

Φέτος, το γκρουπ ετοιμάζεται για μια νέα παγκόσμια περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του τον πολυαναμενόμενο δεύτερο δίσκο τους που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες. Το "Chronicles of a Diamond", είναι ένα νέο βήμα για το γκρουπ. Τα πρώτα δύο singles του άλμπουμ, "More Than A Love Song" και "Mrs. Postman", έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια streams και έχουν κατακτήσει την κορυφή στο αμερικανικό αλλά και το εγχώριο ραδιόφωνο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".