Η Yilian Cañizares μας ξεσηκώνει με κουβανέζικους ρυθμούς

Η Cubana diva μαζί με το Resilience Trio ανοίγει το διεθνές του πρόγραμμα του "Half Note Jazz Club" για τη νέα σεζόν.

Yilian Cañizares ©Franck Socha

Για μια ακόμη φορά το "Half Note Jazz Club" πρωτοπορεί, ανοίγοντας το διεθνές του πρόγραμμα για την καινούργια σεζόν με την μοναδική Yilian Cañizares για τέσσερις εμφανίσεις από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. H Κουβανή – βιρτουόζος βιολονίστα, τραγουδίστρια και συνθέτης - είναι τα τελευταία δέκα χρόνια μια πραγματική σταρ της μουσικής και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η μουσική της Cañizares, κρατώντας την Κουβανική ταυτότητά της, συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο την jazz, την κλασσική και τους Αφρο-Κουβανικούς ρυθμούς.

Η όμορφη "περιπέτεια” και πορεία ζωής της Yilian ξεκινάει πριν 42 χρόνια στην Havana της Κούβας, όπου και γεννήθηκε. Το μεγάλο ταλέντο της στην μουσική, θα την οδηγήσει να πάρει υποτροφία στα 16 της και να συνεχίσει σπουδές στο βιολί στο Caracas της Βενεζουέλας. Το 2000 μετακινείται στην Ελβετία για συνέχιση των σπουδών της κι αρχίζει να λάμπει και να γίνεται περιζήτητη από ορχήστρες και διάφορα ensembles, έχοντας εγκατασταθεί στην Λωζάννη. Όμως οι μουσικές της αναζητήσεις είναι διαφορετικές και φτιάχνει το πρώτο της κουαρτέτο με το όνομα "Ochumare" (ουράνιο τόξο στην διάλεκτο Yoruba) με μουσικούς από Βενεζουέλα, Γερμανία κι Ελβετία κι αργότερα με Κουβανούς μουσικούς. Το 2008 θα κερδίσει με το γκρουπ της, το διεθνή διαγωνισμό στο Montreaux Jazz Festival και το 2009 θα κάνει τον πρώτο της δίσκο. Λίγο αργότερα θα εμφανίζεται πλέον με το όνομά της και έτσι θα κατακτά τον κόσμο.

Yilian Cañizares
©Franck Socha

Rising Star of the year 2013, η Cañizares θα συνεργαστεί με τον θρυλικό Ibrahim Maalouf, τον Diego El Cigala, την Youn Sun Nah, τον Richard Bona, τον Roberto Fonseca, τον Dhafer Youssef και την Lausanne Chamber Orchestra. Η πιο μακροχρόνια συνεργασία της φυσικά είναι από το 2018 με τον εκπληκτικό Omar Sosa με τον οποίο έκαναν και τον επιτυχημένο δίσκο "Aguas" αλλά κι ένα live άλμπουμ και περιοδεύουν από τότε μαζί σαν headliners σε Φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η θρύλος της Κουβανικής μουσικής Chucho Valdes, θα συνεργαστεί μαζί της το 2019 και θα την ξεχωρίσει για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία της, τον αυθορμητισμό και την εκφραστικότητά της και την μοναδική φωνή της, ως την νέα εκπρόσωπο της σύγχρονης Κουβανικής μουσικής. Έτσι η Cañizares με το μουσικό της χάρισμα, το χαμόγελο και τη φλόγα της Κουβανικής της καταγωγής, κατακτά όλο τον κόσμο. Στις αρχές Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει το 8ο της άλμπουμ!

Στην πρώτη της αυτή παρουσία μπροστά στο Ελληνικό κοινό, η ντίβα με την αφάνα και το χαμόγελο, το βιολί και την εκπληκτική φωνή θα βρεθεί στην σκηνή του Half Note μαζί με το εξαιρετικό Resilience Trio της, που περιλαμβάνει τους Childo Tomas στο μπάσο και Ernesttico Rodriguez στα κρουστά. Παρασκευή και Σάββατο στι 10:30 μ.μ. και Κυριακή και Δευτέρα στις 9:30 μ.μ., οι διαφορετικές μαγικές μουσικές καταβολές της Yilian Cañizares πλάθουν για εμάς ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι κι ένα τελετουργικό.

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
17/05/2024

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).

"Μυστήριο 66 Φωνές στην πόλη": Ένα πάρτι για το παρόν και το μέλλον του Arkopolis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα Cultterra προσκαλούν την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας και του Θριάσιου πεδίου να συνδιαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς της eurodance μουσικής που θα επιλέξει το dj δίδυμο Arvanite Pistols από την Ελευσίνα.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί πιάνου, κιθάρας και βιολιού από την musicArte

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους διαγωνισμούς για παιδιά και νέους που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.