In Orbit v.4: Ένα φεστιβάλ σε τροχιά γύρω από την ανεξάρτητη αθηναϊκή σκηνή

O Θόλος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί το ερχόμενο παρασκευοσαββατοκύριακο (6-8/10) ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο, που εξερευνά τις νέες τάσεις στη hip hop, ηλεκτρονική και rock μουσική.

Ταφ Λάθος

Στο μέτωπο της rap

Vikkie
Vikkie

Η πρώτη ημέρα του ανήσυχου In Orbit ανήκει δικαιωματικά στη hip hop σκηνή, που φέτος γιόρτασε τα 50 χρόνια ιστορίας της ως κουλτούρας. Πρωταγωνιστής της Παρασκευής δεν είναι άλλος από τον Ταφ Λάθος, ένα από τα πιο δημιουργικά μυαλά της σκηνής, που μέσα από την ιδιαίτερη πορεία και τις συνεργασίες του έχει καταφέρει να διαδώσει τη rap σε ετερόκλητα κοινά. Μέσα στα χρόνια τον έχουμε δει να παίζει από τα live sessions στην Αγγλικανική Εκκλησία και το Ηρώδειο με full μπάντα μέχρι στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου, της Δήμητρας Γαλάνη, των Wu Tang Clan και των Cypress Hill. Στο line-up έρχονται ακόμα η Vikkie, ο Complex Shadow και η πρωτοεμφανιζόμενη Danaya. 

Ο ηλεκτρονικός ήχος της Αθήνας

Veslemes
Veslemes

Η γιορτή του Σαββάτου αφιερώνεται στους καλλιτέχνες που δεν σταματούν να δίνουν διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις στην electronica. Με μπροστάρη τον Veslemes, ο Autow Nite Superstore (ANS), ο Kristof και το δίδυμο των Alex Dimou & Vili μας παρασύρουν από γνώριμα ηλεκτρονικά μονοπάτια και αγαπημένα dance και deep house beats μέχρι νέες avant-pop προτάσεις. Headliner της βραδιάς ο πολύ παραγωγικός μουσικός, συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής και σκηνοθέτης, που είναι γνωστός με τα ονόματα Veslemes και Felizol. Φέτος κυκλοφόρησε τον "Εξορκισμό", ένα ελληνόφωνο άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής, "που γεφυρώνει το παγανιστικό ροκ με τη θλιμμένη ντίσκο, το acid με το λαϊκά, το καυτό καταπιεσμένο latin με ένα κάποιο παγωμένο κύμα".

Κιθαριστική αντεπίθεση

Deaf Radio
Και επειδή φεστιβάλ χωρίς κιθάρες και ροκ νεύρο δεν είναι φεστιβάλ, ο επίλογος του φετινού In Orbit δεν θα γινόταν να γραφτεί παρά με τέσσερα ονόματα που εκπροσωπούν το διαρκώς εξελισσόμενο εγχώριο rock. Την αρχή θα κάνει από νωρίς ο Amalia & the Architects, με τους ΑΜΚΑ και Lungs να παίρνουν στη συνέχεια τη σκυτάλη στον Θόλο. Τέλος, οι Deaf Radio (φωτό) έρχονται οπλισμένοι με την ωμή ροκ ενέργεια με την οποία μας συστήθηκαν ήδη από τις πρώτες δισκογραφικές τους δουλειές, εμπλουτισμένη αυτήν τη φορά με new wave/post disco revival διάθεση.

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

In Orbit v.4 - Ημέρα 1η

  • Φεστιβάλ

Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ανήκει στη hip hop σκηνή, με πρωτοπόρους καλλιτέχνες του είδους, όπως οι Ταφ Λάθος, Vikkie, Complex Shadow και Danaya. 1 φεστιβάλ, 3 ημέρες, 12 μουσικά σχήματα, μία πλήρης τροχιά γύρω από τον πυρήνα της σύγχρονης αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Το Music Escapades: In Orbit v.4 συνεχίζει την ανήσυχη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, αναγνωρίζει τις τάσεις, εντοπίζει νέα ταλέντα και παρουσιάζει τον ήχο της πόλης.

In Orbit v.4 - Ημέρα 2η

  • Φεστιβάλ

Το line-up κινείται σε ηλεκτρονικά μονοπάτια με τους Veslemes, Autow Nite Superstore, Kristof και το δίδυμο των Alex Dimou & Vili να αναμειγνύουν από dance beats μέχρι avant-pop και electronica 1 φεστιβάλ, 3 ημέρες, 12 μουσικά σχήματα, μία πλήρης τροχιά γύρω από τον πυρήνα της σύγχρονης αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Το Music Escapades: In Orbit v.4 συνεχίζει την ανήσυχη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, αναγνωρίζει τις τάσεις, εντοπίζει νέα ταλέντα και παρουσιάζει τον ήχο της πόλης.

In Orbit v.4 - Ημέρα 3η

  • Φεστιβάλ

Οιι κιθάρες αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο με το πάντα εξελισσόμενο εγχώριο rock να εκπροσωπείται φέτος από τους Deaf Radio, Lungs, AMKA και Amalia & the Architects. 1 φεστιβάλ, 3 ημέρες, 12 μουσικά σχήματα, μία πλήρης τροχιά γύρω από τον πυρήνα της σύγχρονης αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Το Music Escapades: In Orbit v.4 συνεχίζει την ανήσυχη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, αναγνωρίζει τις τάσεις, εντοπίζει νέα ταλέντα και παρουσιάζει τον ήχο της πόλης.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.

Ο Pan Pan στον Λυκαβηττό για "να κάνουμε φιγούρες στον αέρα"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μία επιτυχημένη sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.