Οι συναυλίες που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες

Ο Λυκαβηττός μπαίνει ξανά στην πολιτιστική ζωή των Αθηναίων, η ελληνική μουσική σκηνή ενώνει τις δυνάμεις της για μια βραδιά στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και το Ηρώδειο φιλοξενεί το μεγάλο οπερατικό γκαλά-αφιέρωμα στην Κάλλας από την ΕΛΣ.

συναυλία © shutterstock.com

Το καλοκαίρι παίρνει παράταση στην Τεχνόπολη

Allah-Las

Διαβάστε Επίσης

Οι Allah-Las psych rockers ρίχνουν την αυλαία της Μουσικής Τεχνόπολης σε μια βραδιά 60s νοσταλγίας και χρωματιστής ψυχεδέλειας (16/9). O ερχομός των Καλιφορνέζων psych rockers είναι αναμφίβολα ένα από τα πολυαναμενόμενα συναυλιακά ραντεβού της νέας σεζόν για τους Αθηναίους που περιμέναν μια τετραετία από την τελευταία επίσκεψη της μπάντας-αδυναμίας. 

Στιλάτες ρίμες στο "Νιάρχος"

EXPE & XAPA

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί να έχουν κουραστεί να εξηγούνται για τη θέση των γυναικών στην ελληνική ραπ σκηνή, όμως η EXPE και η Χαρά συναντιούνται στα "Music Escapades" του ΚΠΙΣΝ (14/9), όχι για να συνθέσουν ένα all female rap show, αλλά για να μας χαρίσουν μια γεύση πραγματικής hip hop πρωτοπορίας και ξεχωριστής συνεργασίας. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο καλλιτέχνιδες με τη δική τους ξεχωριστή πορεία στα εγχώρια μουσικά πράγματα και άξιες εκπροσώπους μιας ελπιδοφόρας νέας γενιάς, που μεταφράζει τα όνειρα και τις αγωνίες σε στιλάτες ρίμες, εθιστικές λούπες και δυναμικές συμπράξεις.

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο "σπίτι" τους

Πυξ Λαξ
Χρόνης Περράκης

Οι διαχρονικοί Πυξ Λαξ επιστρέφουν εκεί όπου έγραψαν μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας τους, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Οι συναυλίες τους στον αττικό λόφο συμπίπτουν με τις πρώτες βραδιές που το δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή των Αθηναίων και έρχονται να αποδείξουν γιατί τα τραγούδια τους αντέχουν στο χρόνο και οι ίδιοι παραμένουν σταθερά από το ’89 ένα από τα αγαπημένα ελληνόφωνα ροκ συγκροτήματα του ελληνικού κοινού (16 και 21/9).

Δέκα χρόνια χωρίς τον Παύλο

ΛΕΞ

Οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα "Ούτε βήμα πίσω", ολοκληρώνονται με την καθιερωμένη μεγάλη συναυλία της Κυριακής (17/9), που αφιερώνεται στη μνήμη του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα (Killah P). Το "παρών" στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας θα δώσουν οι Βίκυ Καρατζόγλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, Λεξ, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, Νιο.Στε, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x dj The Boy, Frenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors και Yellow Mary.

Λίγη ακόμη Κάλλας

Κάλλας

Διαβάστε Επίσης

Η ΕΛΣ συνεχίζει να τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σοπράνο, διοργανώνοντας ένα γκαλά στο Ηρώδειο (16/9), όπου τέσσερις διακεκριμένες υψίφωνοι θα ερμηνεύσουν άριες από ιστορικές εμφανίσεις της στο χώρο. Σύντομα αναμένεται να ανοίξει και το Μουσείο "Μαρία Κάλλας", αφιερωμένο στη ζωή και την ένδοξη καριέρα της. 

Νέο κεφάλαιο για το Θέατρο Λυκαβηττού

Οι συναυλίες που δεν θα χάσουμε τις επόμενες μέρες - εικόνα 9

Διαβάστε Επίσης

Η επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου της πόλης, 15 χρόνια μετά το αιφνίδιο λουκέτο του 2008, εγκαινιάζεται με μία μεγάλη συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο και τίτλο "Γιορτή στον Λυκαβηττό". Μαζί του θα βρίσκονται o Μανώλης Μητσιάς, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης (15/9). Οι διαχρονικοί Πυξ Λαξ επιστρέφουν εκεί όπου έγραψαν μερικές από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας τους, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον (16 & 21/9). Οι περιοδείες Elpida Tour του Κωνσταντίνου Αργυρού και Rebel with a Cello του Hauser κάνουν στάση στον αττικό λόφο, στις 17 και 19/9, αντίστοιχα. Ο Σεπτέμβριος στον Λυκαβηττό ολοκληρώνεται με τις εμφανίσεις των Villagers of Ioannina City (22/9), του Γιώργου Μαζωνάκη, που γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία (23/9), και του Μιχάλη Χατζηγιάννη (26/9).

Μυσταγωγία στη σκιά της Ακρόπολης

Gregorian

Διαβάστε Επίσης

Οι Gregorian, το ιδιοσυγκρασιακό μουσικό σύνολο από τη Γερμανία, επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια μυσταγωγική συναυλία, στις 14/9. Το γερμανικό συγκρότημα του Frank Peterson συνδυάζει την κλασική παιδεία και το γρηγοριανό μέλος με το ροκ. Με εκπληκτική θεατρικότητα και επιβλητική σκηνική παρουσία, ντυμένοι σαν μοναχοί του Μεσαίωνα, οι τραγουδιστές/ριες και οι μουσικοί των Gregorian ερμηνεύουν Eurythmics, Tears for Fears, Peter Gabriel, Metallica, αλλά και δικές τους, πρωτότυπες συνθέσεις, σε ένα υπερθέαμα με προβολές και ειδικά εφέ με καθρέφτες, ομίχλη και κεριά.

 Το νέο στέκι του "Μικρού Κεραμεικού"

Pied à Terre

Με τη νέα σεζόν υποδεχόμαστε κι έναν νέο χώρο πολιτισμού στην καρδιά του Κεραμεικού. O "Μικρός Κεραμεικός" ανοίγει τις πόρτες του για τζαζ, κινηματογραφικές και easy listening μουσικές εμπειρίες με έναν ενδιαφέροντα προγραμματισμό και ξεχωριστούς προσκεκλημένους. Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, το jazz trio των Pied à Terre παρουσιάζει την παράσταση "Ηρθες Αργά". Το τρίο υποδέχεται τους ερμηνευτές Stefania Morosini και Lieber Panos, σε ένα ανθολόγιο του ελληνικού και διεθνούς ερωτικού τραγουδιού των 30s και 40s.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gregorian

  • Ιδιαιτερότητες

Θεατράλε φαντασμαγορία από το πολυμελές ισπανικό σχήμα (10 τραγουδιστές και 6μελές μουσικό συγκρότημα) που γνωρίσαμε μέσω των Enigma. Αποδίδουν δικές τους συνθέσεις αλλά και ανασκευάζουν ως γρηγοριανά μέλη τα τραγούδια των Eurythmics, Tears For Fears, Sisters of Mercy κ.ά.

Hauser

  • Rock-pop-folk

Το ιδρυτικό μέλος των επιτυχημένων 2Cellos έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του «Rebel with a Cello». Οι συναυλίες του χαρακτηρίζονται από τον άρτιο συνδυασμό των εκρηκτικών ερμηνειών – σήμα κατατεθέν του σούπερ σταρ τσελίστα - με τον ρομαντικό και γεμάτο ψυχή, ήχο. Ένα σύνθετο στυλ που τον κάνει μοναδικό. Hauser, μια μουσική κατηγορία μόνος του. Και ενώ ο ανυπότακτος, ρομαντικός μουσικός παρουσιάζει στις συναυλίες του τα δημοφιλή μουσικά του έργα που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν, η περιοδεία «Rebel with a Cello» περιλαμβάνει και μια τρίτη πράξη - ροκ και ρυθμικού ρετρό με σύγχρονα ακούσματα – χορευτικών κομματιών από το σόλο άλμπουμ με τίτλο, «The Player».

Allah-Las

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Αθήνα για μια βραδιά 60s νοσταλγίας και χρωματιστής ψυχεδέλειας. Έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, η μπάντα με καταγωγή από τη δυτική ακτή του Λος Άντζελες κατέχει μια σπουδαία θέση στην καρδιά των Ελλήνων ακροατών. Σε κάθε συναυλία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ντύνει το μουσικό set του με μια μοναδική αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των surfers, των beatniks και της ψυχεδελικής ανεμελιάς. Ο ήχος τους "σερφάρει” ανάμεσα ψυχεδελικό και το lo-fi ροκ, ενώ οι επιρροές από Kinks, Yardbirs και ενίοτε Buffalo Springfield είναι εμφανείς στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Οι Allah-Las κατάφεραν να αποτυπώσουν το στοιχείο της ανεμελιάς που χαρακτηρίζει τη ζωή σε μια ηλιόλουστη πόλη σαν την Καλιφόρνια, κρατώντας τη vintage pop αισθητική και τις αιθέριες αρμονίες, αλλά δημιουργώντας έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Pied à Terre Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

Tο jazz trio παρουσιάζει σε μια ιδιαίτερη βραδιά, όπου η Δανάη συναντά τη Nina Simone και τον Frank Sinatra σε ένα ημερολόγιο του ελληνικού και διεθνούς ερωτικού τραγουδιού των 30s και 40s. Ερμηνεύουν οι Steania Morosini και ο Lieber Panos. Ο Χάρης Μπότσης στο πιάνο και ο Θοδωρής Χριστοδούλου στα τύμπανα συνεργάζονται πάνω από μια δεκαετία σε ποικίλα μουσικά projects. Το 2018 ιδρύουν το ντουέτο Pied à Terre, το οποίο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό τώρα. Pied à Terre σημαίνει “πόδι στη γη” στα γαλλικά. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει το δικό σου χώρο σύντομης ξεκούρασης, για να συνεχίσεις με την ίδια θέρμη, τις δραστηριότητές σου.

EXPE & ΧΑΡΑ

  • Hip Hop

Το ελληνικό hip hop αποδεικνύεται γυναικεία υπόθεση με δύο δυναμικές παρουσίες της εγχώριας σκηνής: την εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη EXPE, η οποία εναλλάσσεται με άνεση μεταξύ τραγουδιού και rapping και τη ΧΑΡΑ, που από την ποίηση μεταπηδάει στο κουπλέ-ρεφρέν. Η νέα γενιά εκφράζει με ρίμες τα όνειρα και τις αγωνίες της σε ένα ξεχωριστό live στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Τη συναυλία, που είναι και η τελευταία της σειράς για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, θα ανοίξει η ανερχόμενη DJ Alexandra Pitsouni, εκπρόσωπος του νέου ρεύματος στη rap μουσική.

«Η Κάλλας στο Ηρώδειο»

  • Όπερα

Τέσσερις διακεκριμένες υψίφωνοι με διεθνή καταξίωση, οι Άννα Πιρότσι, Κάθριν Φόστερ, Βασιλική Καραγιάννη και Νίνα Μινασιάν, θα ερμηνεύσουν τις άριες εκείνες που η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της στις ιστορικές εμφανίσεις της στο Ηρώδειο το 1944 και το 1957. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Φιλίπ Ογκέν. Η ελληνική σταδιοδρομία της Μαρίας Κάλλας έχει συνδεθεί με το Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Έναν χρόνο πριν εγκαταλείψει την Αθήνα για τη Νέα Υόρκη, τον Ιούλιο του 1944, η Μαρία Καλογεροπούλου ερμηνεύει στο Ηρώδειο τη Σμαράγδα στην όπερα του Μανώλη Καλομοίρη Ο πρωτομάστορας σε μουσική διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού, ενώ λίγες μόλις μέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 1944, θα ερμηνεύσει τη Λεονόρα στον Φιντέλιο του Μπετόβεν σε μουσική διεύθυνση Χανς Χαίρνερ και σκηνοθεσία Όσκαρ Βάλλεκ. Δεκατρία χρόνια αργότερα, το 1957, έχοντας ήδη κατακτήσει τον κόσμο η Μαρία Μενεγκίνι-Κάλλας θα επιστρέψει στο Ηρώδειο για ένα ιστορικό ρεσιτάλ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με άριες από τον Τριστάνο και Ιζόλδη του Ρίχαρντ Βάγκνερ, τη Δύναμη του πεπρωμένου και τον Τροβατόρε του Τζουζέππε Βέρντι, τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι και τον 'Aμλετ του Αμπρουάζ Τομά, σε μουσική διεύθυνση του Αντονίνο Βόττο.

Πυξ Λαξ

  • Rock-pop-folk

Έρχονται για να μας θυμίσουν «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και να μας ταξιδέψουν σε παλιά γνώριμα μονοπάτια. Οι αιώνιοι αγαπημένοι του μουσικόφιλου κοινού τραγουδούν για τις «παλιές» και τις νέες αγάπες, εξερευνούν την τέχνη τους, αναζητούν και χτίζουν νέες μουσικές ταυτότητες αλλά πάνω απ’ όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: συναυλίες. Οι Πυξ Λαξ, ακμαίοι και ξεσηκωτικοί, εκφράζουν το κλασικό, το διαχρονικό, αυτό που δε χάνεται, που δεν ξεχνιέται, που δε σβήνει, που δεν είναι εφήμερο. Οι στίχοι και οι μουσικές τους έχουν μελωδικότητα αλλά και οικουμενικότητα και μας δονούν εσωτερικά, νέους και μεγαλύτερους.

Αντιφαστιστικός Σεπτέμβρης - Κεντρική Συναυλία

  • Φεστιβάλ

Οι Βίκυ Καρατζόγλου, Γιαγκίνηδες, Γιάννης Χαρούλης, Λεξ, Μεθυσμένα Ξωτικά, Μίλτος Πασχαλίδης, Νιο.Στε, Φιάσκο, Φωτεινή Βελεσιώτου, Dani Gambino x dj The Boy, Frenzee, Iezekil, Notowns, Vodka Juniors και Yellow Mary θα δώσoυν το παρών στην κεντρική συναυλία του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 & Περσεφόνης 1, Γκάζι
  • Συναυλίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μικρός Κεραμεικός

Ευμολπιδών 13, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Χαρά: Χιπ χοπ χάρισμα, έκσταση, αλλά και πλαδαρότητα, στο χαλαρά γεμάτο "An Club"

Γιορτάζοντας την κυκλοφορία του δίσκου "Sin City", η ράπερ από την Καλαμπάκα αποτύπωσε εμφατικά τις δυνάμεις της, κάνοντας το ιστορικό υπόγειο των Εξαρχείων να πηγαίνει πάνω-κάτω και να αντηχεί από ζητωκραυγές και ρίμες. Ταυτόχρονα, όμως, ο χρόνος που παραχωρήθηκε αφειδώς στους καλεσμένους, λειτούργησε σε βάρος της συναυλιακής ροής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
21/05/2024

Η Μουσική Τεχνόπολη σηκώνει αυλαία!

Περισσότερες από 50 συναυλίες έρχονται από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Χρήσιμα guidelines για τις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα

Μπείτε στην σφαίρα του κορυφαίου συγκροτήματος και δείτε τον πλανήτη όπως θα θέλατε να είναι.

Η δημοφιλέστατη "Τόσκα" του Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανοίγει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το μοναδικό οπερατικό θρίλερ του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η Μαρίνα Σπανού στην Τεχνόπολη

Μετά το sold-out του live του Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου ανακοινώνεται νέα μεγάλη συναυλία της Μαρίνας στην Αθήνα.

Τριπλό ραντεβού στο "Jazzét"

KLM Piano Trio, Haig Yazdjian Acoustic Trio και Μάτα Κυριακού σε ένα αυτοσχεδιαστικό μουσικό τριήμερο.

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).