Η ηλιόλουστη ψυχεδέλεια των Allah-Las

Οι Καλιφορνέζοι psych rockers ρίχνουν την αυλαία της Μουσικής Τεχνόπολης σε μια βραδιά 60s νοσταλγίας (16/9), κι εμείς θυμόμαστε τους τέσσερις δίσκους που τους έκαναν μία από τις συναυλιακές αδυναμίες μας.

Allah-Las © Alexandra Cabral

"Allah-Las" (2012)

Η πρώτη full length κυκλοφορία των Allah-Las τους καθιέρωσε δικαίως ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της 60s surf rock αναβίωσης. Σερφάροντας ανάμεσα στο lo-fi και το psych rock και κλείνοντας το μάτι στους φίλους των Kinks και των Yardbirs, το κουαρτέτο μας χάρισε έναν από τους "25 καλύτερους psychedelic rock δίσκους των 2010s", σύμφωνα με το έγκριτο "Happy Mag".

"Worship the Sun" (2014)

Μέχρι το ’14 το όνομά τους μπορεί να είχε γίνει ήδη συνώνυμο της βιταμίνης D, αλλά τα αγόρια από τη Δυτική Ακτή του Λος Άντζελες φέρνουν ακόμη περισσότερη λιακάδα, retro pop δονήσεις και το απροσποίητο coolness των σέρφερ στο "Worship the Sun". Ιδανικός δίσκος για road trip ακροάσεις…

"Calico Review" (2016)

Ξεκινώντας το 2008 σαν μια τετράδα με κοινές αισθητικές αναφορές και παρόμοιες μουσικές αγάπες και καταβολές, οι Allah-Las φτάνουν να αποκρυσταλλώσουν στο "Calico Review" το δικό τους χαρακτηριστικό στιλ και ήχο. Κάτω από τη πολύχρωμη επιφάνεια και τα ατμοσφαιρικά 60s beats που σε κάνουν να θες να χορέψεις υποβόσκει αυτή η χαλαρή μελαγχολία και τα πολλαπλά ερωτήματα που συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν.

"LAHS" (2019)

Στον τελευταίο δίσκο τους, μένοντας πάντα πιστοί στη vintage pop αισθητική τους, οι Allah-Las μοιάζουν να βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση. Σε αυτήν τη συλλογή ηχητικών καρτ-ποστάλ που αποτυπώνουν την ανέμελη ζωή στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια ξεκινούν να πειραματίζονται με disco, soul και latin στοιχεία, που διανθίζουν τις ραφιναρισμένες παραγωγές τους. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Allah-Las

  • Rock-pop-folk

Ένα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Αθήνα για μια βραδιά 60s νοσταλγίας και χρωματιστής ψυχεδέλειας. Έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, η μπάντα με καταγωγή από τη δυτική ακτή του Λος Άντζελες κατέχει μια σπουδαία θέση στην καρδιά των Ελλήνων ακροατών. Σε κάθε συναυλία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ντύνει το μουσικό set του με μια μοναδική αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των surfers, των beatniks και της ψυχεδελικής ανεμελιάς. Ο ήχος τους "σερφάρει” ανάμεσα ψυχεδελικό και το lo-fi ροκ, ενώ οι επιρροές από Kinks, Yardbirs και ενίοτε Buffalo Springfield είναι εμφανείς στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Οι Allah-Las κατάφεραν να αποτυπώσουν το στοιχείο της ανεμελιάς που χαρακτηρίζει τη ζωή σε μια ηλιόλουστη πόλη σαν την Καλιφόρνια, κρατώντας τη vintage pop αισθητική και τις αιθέριες αρμονίες, αλλά δημιουργώντας έναν δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.