Μια βραδιά για τον Γιώργο Οικονομίδη

Μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα για τον αγαπημένο κονφερασιέ, ηθοποιό, ποιητή, συγγραφέα και τραγουδιστή στη σκηνή του "Άλσους".

Γιώργος οικονομιδης

Μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα για τον αγαπημένο κονφερασιέ, ηθοποιό, ποιητή, συγγραφέα και τραγουδιστή Γιώργο Οικονομίδη, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο θέατρο Άλσος, 8:30 μ.μ, από την κόρη του Μαριαλένα Οικονομίδου, σε σκηνοθεσία και παρουσίαση του Μάκη Δελαπόρτα και με special guest την Ζωζώ Σαπουντζάκη. Ο αξέχαστος Γιώργος Οικονομίδης επιστρέφει και πάλι στο "σπίτι" του, στη σκηνή του "Άλσους", που ο ίδιος δημιούργησε και που το όνομά του είναι άρρηκτα δεμένο με τον ιστορικό αυτό χώρο. Ολοι οι φίλοι και συνεργάτες του θα αποδώσουν φόρο τιμής και αγάπης στον σπουδαίο καλλιτέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο της τόσο πετυχημένης πορείας του, παρλάτες και πολλά ακόμη, ενώ θα συμμετάσχει τιμητικά και ο Λευτέρης Πανταζής, που ξεκίνησε από τα ταλέντα του. Θα τραγουδήσουν οι Στάθης Αγγελόπουλος, Μπέσσυ Αργυράκη, Πόπη Αστεριάδη, Σοφία Βόσσου, Γιάννης Ζουγανέλης, Νάντια Καραγιάννη, Κωνσταντίνα, Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Λουδάρος, Μαρίνα, Σπύρος Μπιμπίλας, Λιάνα Καρριέρε-Οικονομίδου, Παναγιώτης Πετράκης και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος ενώ τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του αφιερώματος, υπογράφει ο Κωνσταντίνος Παγιάτης.

Λίγα λόγια για το έργο του Γιώργου Οικονομίδη

Ο Γιώργος Οικονομίδης αναμφίβολα σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με το πολύπλευρο ταλέντο του, αφού δεν ήταν απλά ο πιο αγαπημένος και δημοφιλής χιουμορίστας κονφερασιέ, αλλά και επιθεωρησιογράφος, στιχουργός, δημοσιογράφος, ηθοποιός, τραγουδιστής και πολλά ακόμη, που τα αποδείκνυε καθημερινά από την σκηνή και από την πίστα, αφού στον προφορικό λόγο και στον αυτοσχεδιασμό, υπήρξε ακαταμάχητος. Στις δεκαετίες ΄50 & ΄60, υπήρξε ο απόλυτος σταρ της κρατικής ραδιοφωνίας, αφού η εκπομπή του "Νέα ταλέντα" ήταν η πιο δημοφιλής εκείνων των χρόνων, καθιερώνοντας δεκάδες σημαντικούς μετέπειτα τραγουδιστές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ενα φαντασμαγορικό σόου, για τον υπέροχο αυτόν καλλιτέχνη, που όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα θα είναι στις καρδιές και στις μνήμες των ανθρώπων, που τον θαύμασαν και τον χειροκρότησαν. Τόσο η εικόνα του, μέσα από τις ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, όσο και τα τραγούδια του με τους υπέροχους στίχους του θα τον ταξιδέψουν και στις επόμενες γενιές Ελλήνων που θ' ακολουθήσουν, κι εκείνος πάντα θα μας καλωσορίζει με την γνωστή χαρακτηριστική του φράση, λέγοντάς μας: "Φίλοι μου αγαπημένοι, γεια σας και χαρά σας…"

Προπώληση: more.com | Εισιτήρια: 40€ - 10€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αφιέρωμα στον Γιώργο Οικονομίδη

  • Αφιέρωμα

Μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα για τον αγαπημένο κονφερασιέ, ηθοποιό, ποιητή, συγγραφέα και τραγουδιστή Γιώργο Οικονομίδη. Συμμετέχχουν οι Στάθης Αγγελόπουλος, Μπέσσυ Αργυράκη, Πόπη Αστεριάδη, Σοφία Βόσσου, Γιάννης Ζουγανέλης, Νάντια Καραγιάννη, Κωνσταντίνα, Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Λουδάρος, Μαρίνα, Σπύρος Μπιμπίλας, Λιάνα Καρριέρε-Οικονομίδου, Παναγιώτης Πετράκης και Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.Special guest η Ζωζώ Σαπουντζάκη. ιώργος Οικονομίδης αναμφίβολα σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με το πολύπλευρο ταλέντο του, αφού δεν ήταν απλά ο πιο αγαπημένος και δημοφιλής χιουμορίστας κονφερασιέ, αλλά και επιθεωρησιογράφος, στιχουργός, δημοσιογράφος, ηθοποιός, τραγουδιστής και πολλά ακόμη, που τα αποδείκνυε καθημερινά από την σκηνή και από την πίστα, αφού στον προφορικό λόγο και στον αυτοσχεδιασμό, υπήρξε ακαταμάχητος. Στις δεκαετίες ΄50 & ΄60, υπήρξε ο απόλυτος σταρ της κρατικής ραδιοφωνίας, αφού η εκπομπή του «Νέα ταλέντα» ήταν η πιο δημοφιλής εκείνων των χρόνων, καθιερώνοντας δεκάδες σημαντικούς μετέπειτα τραγουδιστές.

Άλσος

Ευελπίδων 4, Πεδίον Άρεως
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
05/12/2025

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.

The Offspring & Bad Religion: Δύο μπάντες–πυλώνες του αμερικανικού punk rock στο Release Athens 2026

Στην Πλατεία Νερού η μεγάλη συνάντηση των δύο συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν το σύγχρονο αμερικανικό punk.