Ο Χατζιδάκις της Σαβίνας Γιαννάτου

Η κορυφαία ερμηνεύτρια έρχεται στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου στην Αγία Παρασκευή, για μια συναυλία με τίτλο "Πάω να πω στο σύννεφο".

Σαβίνα Γιαννάτου

Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου στην Αγία Παρασκευή, την συναυλία με τίτλο "Πάω να πω στο σύννεφο", με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η κορυφαία ερμηνεύτρια αποδίδει με μοναδικό τρόπο κάποια από τα πιό αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι έτσι όπως παρουσιάστηκαν στον ομότιτλο δίσκο της, διατηρώντας ακέραια την ουσία, την ποίηση και το βάθος του έργου του συνθέτη. Ταυτόχρονα όμως προσδίδει στα τόσο γνωστά αυτά τραγούδια μία νέα διάσταση ερμηνείας, ανανεώνοντας τη μουσική τους ουσία και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.

Προς την κατεύθυνση αυτή συγκλίνει και η ιδιαίτερη ενορχήστρωση της Δήμητρας Τρυπάνη καθώς και η λιτή, αισθαντική και αριστοτεχνική ερμηνεία των τεσσάρων μουσικών που τη συνοδεύουν και οι οποίοι είναι: Eυγενία Καρλαύτη-πιάνο,Τάσος Μισυρλής βιολοντσέλο,Διονύσης Βερβιτσιώτης-βιολί,Μαρίνος Γαλατσινός-κλαρινέτο.

Θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια του δίσκου "Πάω να πω στο σύννεφο", η παράσταση όμως θα εμπλουτιστεί  και με τους κύκλους τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι "Ματωμένος Γάμος",σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη και "Μεγάλος Ερωτικός",σε ενορχήστρωση Θεόδωρου Κοτεπάνου. Στην συναυλία συμμετέχει ερμηνευτικά ο Τάσος Μισυρλής.

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τριπλό ραντεβού στο "Jazzét"

KLM Piano Trio, Haig Yazdjian Acoustic Trio και Μάτα Κυριακού σε ένα αυτοσχεδιαστικό μουσικό τριήμερο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

Alkyone, από τι "υλικά" είναι φτιαγμένο το μουσικό σύμπαν σου;

Η τραγουδοποιός μιλάει στο "α" με αφορμή τη συμμετοχή της στον προγραμματισμό του 6ου Athens Music Week ("Arch", 23/5).

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Εντυπώσεις από μια συναυλία με ποιήματα του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μια αληθώς ξεχωριστή βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πολλά μπράβο και χειροκροτήματα, παρά τα ερωτήματα που εξακολουθούν να πλανώνται για το πόσο συμπλέει, τελικά, η ποίηση του μεγάλου Ινδού στοχαστή με τη φόρμα του ευρωπαϊκού λυρικού τραγουδιού.

The Offspring και Brian May μαζί στη σκηνή

Οι σπουδαίοι punk-rockers ήταν καλεσμένοι του θρυλικού κιθαρίστα των Queen στο φεστιβάλ Starmus.

Πολυσυλλεκτικά πλην ετερόκλητα συναυλιακά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: σαγήνες και αμηχανία

Όμορφες αλλά και αμήχανες στιγμές περιελάμβαναν δύο συναυλίες της ΚΟΑ, με πληθώρα ετερόκλητων μεταξύ τους έργων και σολίστ, στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής στις αρχές και τα τέλη Μαρτίου.

Ryuichi Sakamoto: Το "κύκνειο άσμα" του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την τελευταία παράσταση ενός εμβληματικού συνθέτη που επηρέασε με πρωτοποριακό τρόπο τη σύγχρονη μουσική. Οι επιλογές του Sakamoto στο "Opus" καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του.

Όσα δεν θα χάσουμε από τον τριήμερο προγραμματισμό του φετινού Athens Music Week

Ξεχωρίζουμε τα must-see της φετινής διοργάνωσης που επιστρέφει μεγαλύτερη από ποτέ στη γειτονιά της Τεχνόπολης (22-25/5).