5 hits του Central Cee που μας έκαναν να παραμιλάμε

Με αφορμή το νέο record breaking single, «Sprinter», θυμόμαστε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Βρετανού ράπερ, που έρχεται στο Release Athens X SNF Nostos.

Central Cee

Tη μεγάλη συνδιοργάνωση Release Athens x SNF Nostos θα εγκαινιάσουν στην Πλατεία Νερού η Rosalia, που με το πιο πρόσφατο άλμπουμ της-εμμονή απέδειξε ότι εκπροσωπεί ό,τι προσπαθεί να είναι σήμερα η σύγχρονη pop και στην αντίπερα όχθη της Ποσειδώνος, ο Central Cee. Tο πιο καυτό όνομα της γενιάς του στην UK drill σκηνή δίνει το πολυαναμενόμενο δεύτερο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό, μετά την περσινή του εμφάνιση στην Τεχνόπολη (στο πλαίσιο του Off the Hook Festival 2022), όταν μας άφησε να παραμιλάμε. Ο μεγάλος περφόρμερ έρχεται την Τρίτη 20 Ιουνίου φορτσάτος από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Primavera Sound, Reading, Glastonbury) για να παρουσιάσει το φρέσκο mixtape του, "23", αλλά και μερικά από τα μεγαλύτερα hits της πορείας του. Μαζί τους οι Tinashe, IAMDDB, Ayra Starr, Sidarta και Kandè.

Το ραπ φαινόμενο Central Cee

Ο Central Cee, γεννημένος στο Λονδίνο το 1998, μπήκε για πρώτη φορά στο στούντιο στα 14 του και μέσα σε μια δεκαετία κατάφερε να γίνει ο πιο διάσημος Βρετανός ράπερ, με περισσότερα από 8 εκ. followers και περισσότερα από 2 δις streams. Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του κυκλοφόρησε ανεξάρτητα  το 2021 εκτοξεύοντας το ραπ φαινόμενο τόσο εμπορικά όσο και σε επίπεδο καταξίωσης. Το "Wild West” θα γίνει το νο.1 σε πωλήσεις βρετανικό ντεμπούτο με δύο Top 10 UK singles, τρεις υποψηφιότητες στα Brit Awards και δύο GRM Daily Awards, στις κατηγορίες "Best Male Artist" και "Break through Artist of the Year". Τον θρίαμβο του ’21 θα υπογραμμίσει εμφατικά η – σε μόλις 2’ – sold out περιοδεία του στη Μεγάλη Βρετανία.

Central Cee

To "23", το επόμενο mixtape του ράπερ θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022, για να επιβεβαιώσει ότι είναι το "μέλλον της βρετανικής ραπ", τοποθετώντας το όνομα του Central Cee σε λίστες με αυτά του Skepta και του Stormzy. Η κοφτερή του ματιά, το κοινωνικό σχόλιο στις μπάρες του, οι πρωτοποριακές παραγωγές του, παράλληλα με το ακλόνητο work ethic και την αναπολογητική στάση του, τον έχουν ήδη καταξιώσει ως μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις της γενιάς του. 

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, λίγες ημέρες πριν τον ερχομό του στην Αθήνα, κυκλοφόρησε το νέο hit του καλοκαιριού μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του, Dave. Oι δύο Λονδρέζοι ράπερς κυκλοφόρησαν το κοινό EP "Split Decision" πριν 10 δέκα μέρες με τo single "Sprinter" να πηγαίνει στην κορυφή των charts της χώρας τους.Το κομμάτι σκαρφάλωσε στην κορυφή των UK charts με τον μεγαλύτερο αριθμό streams στην ιστορία των rap singles, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Σημειώνεται ότι τα 13,4 εκατομμύρια streams σε μια μέρα είναι το μεγαλύτερο νούμερο για hip-hop/rap single από καταβολής Spotify, σπάζοντας το ρεκόρ του Stormzy και του "Vossi Bop", ενώ, αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τα  41 εκατομμύρια views. 

Με αφορμή τα νέα ύψη που κατάφερε να αγγίξει με το "Sprinter" θυμόμαστε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Βρετανού ράπερ, που έρχεται στην πρώτη ημέρα του Release Athens X SNF Nostos (στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ), μαζί με το pop icon Rosalia (Πλατεία Νερού). 

5 hits του Central Cee που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release Athens X SNF Nostos

1.    "Sprinter" ("Split Decision”, 2023) 

2.    "One Up" ("No More Leaks", 2022)

3.    "Loading" ("Wild West", 2021)

4.    "Doja" (single, 2022)

5.    "Khabib” ("23, 2022)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens x SNF Nostos - Ημέρα 1η

  • Φεστιβάλ

Το Release Athens Festival και το SNF Nostos του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν ακόμη πιο κοντά την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ένα τριήμερο line up-φωτιά.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.