Release Athens x SNF Nostos: Don’t mind the gap!

Το Release Athens Festival και το SNF Nostos του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενώνουν φέτος δυνάμεις και φέρνουν ακόμα πιο κοντά την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ένα τριήμερο line up-φωτιά.

Rosalia © Ben Houdijk / Shutterstock.com

Δύο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και σημεία αναφοράς των συναυλιακών ραντεβού του καλοκαιριού ενώνουν φέτος δυνάμεις για ένα τριήμερο line up-φωτιά, στις 20, 21 και 23 Ιουνίου. Το Release Athens Festival και το SNF Nostos του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" φέρνουν ακόμη πιο κοντά την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με περισσότερους headliners, stages και πραγματική φεστιβαλική αύρα. 

Rosalia 

Τη μεγάλη συνεργασία θα εγκαινιάσει στην Πλατεία Νερού η Rosalia, που με το πιο πρόσφατο άλμπουμ της-εμμονή απέδειξε ότι εκπροσωπεί ό,τι προσπαθεί να είναι σήμερα η σύγχρονη pop. Το ακομπλεξάριστο μουσικό κράμα ρυθμών reggaeton, flamenco, salsa, hip hop και R&B, που πρότεινε στο εθιστικό "Motomami" (2022) ξεπέρασε κάθε ηχητικό σύνορο και χάρισε στην ερμηνεύτρια το θρόνο που της αξίζει.

Central Cee 

Στην αντίπερα όχθη της Ποσειδώνος, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, το πιο καυτό όνομα της γενιάς του στη βρετανική ραπ δίνει το πολυαναμενόμενο δεύτερο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Central Cee, που θα μας έρθει φορτσάτος από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ για να παρουσιάσει το φρέσκο mixtape "23". 

Röyksopp

Τη δεύτερη ημέρα του Release Athens x SNF Nostos, τη σκυτάλη παίρνει τo "True Electric" ντουέτο των Röyksopp. Οι Νορβηγοί Svein Berge και TorbjØrn Brundtland επιστρέφουν στο "σπίτι" του Release για ένα εκλεκτικό ηλεκτρονικό σετ με διαφορετικούς σταθμούς από την τριλογία "Profound Mysteries", την πρόσφατη σειρά από οπτικοακουστικές δημιουργίες τους.

Tash Sultana 

Το Ξέφωτο, στις 21/6, θα φιλοξενήσει το μουσικό φαινόμενο από την Αυστραλία που ακούει στο όνομα Tash Sultana και κατέκτησε το ίντερνετ σε μόλις πέντε ημέρες με το lo-fi "Jungle". Θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε για πρώτη φορά στο απόγειο της ξεχωριστής πορείας του και να ανακαλύψουμε τη ματιά του για τη rock του σήμερα, όπως τη διαμορφώνει μέσα από τις pop, dub/reggae, neo-soul και R&B επιρροές του.

Siouxsie Sioux

Η αυλαία της πολυσυλλεκτικής συνδιοργάνωσης θα πέσει με δύο ονόματα που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην post punk ιστορία. Η Siouxsie Sioux, που επέστρεψε το 2022 στις ζωντανές εμφανίσεις, καταλαμβάνει την Πλατεία Νερού για μια βραδιά που θα επιβεβαιώσει τους λόγους που την καθιστούν το απόλυτο post punk είδωλο εδώ και τέσσερις δεκαετίες!

Interpol 

Μεγάλοι headliners στο Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι οι Νεοϋορκέζοι Interpol, ένα από τα σημαντικότερα alternative σχήματα της βαριάς κληρονομιάς των 00s και μπροστάρηδες της post punk αναβίωσης. H επιδραστική μπάντα του Paul Banks μετά και την περσινή, έβδομη δισκογραφική κυκλοφορία τους, "The Other Side of Make-Believe", επιβεβαίωσε ότι είναι ένα από πιο συνεπή rock συγκροτήματα της γενιάς τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Release Athens x SNF Nostos - Ημέρα 2η

  • Φεστιβάλ

Το Release Athens Festival και το SNF Nostos του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν ακόμη πιο κοντά την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ένα τριήμερο line up-φωτιά.

Release Athens x SNF Nostos - Ημέρα 3η

  • Φεστιβάλ

Το Release Athens Festival και το SNF Nostos του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν ακόμη πιο κοντά την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ένα τριήμερο line up-φωτιά.

Release Athens x SNF Nostos - Ημέρα 1η

  • Φεστιβάλ

Το Release Athens Festival και το SNF Nostos του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν ακόμη πιο κοντά την Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ένα τριήμερο line up-φωτιά.

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Επιπλέον ημερομηνία για τους Still Corners

Η πρώτη συναυλία τους στο "Gagarin" έχει ήδη γίνει sold out.

29/04/2024

Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής στο "Άλσος": Μια υπέροχη βραδιά "δικού μας rock"

"Κάθε Πράμα στον Καιρό του" λέγεται η παράσταση που ανεβάζουν παρέα, ανά σποραδικά διαστήματα. Εκείνοι, πάντως, αποδεικνύουν επί σκηνής ότι είναι "παντός καιρού", ενώ θυμίζουν και την ουσία ενός ηλεκτρικού τραγουδιού που μπορεί να γεννήθηκε από τα αγγλοαμερικάνικα διδάγματα, μα έγινε, τελικά, πλήρως ελληνικό.

Jlin: Λίγο έλειψε να αρχίσουμε τον χορό στο "Ωδείο Αθηνών"

Στον δεύτερό της ερχομό στην Αθήνα –και όχι πρώτο, όπως γράφτηκε αλλού– η Αμερικανίδα δημιουργός έδωσε μια εκπληκτική ηλεκτρονική συναυλία, που, παρά την υπέροχη εγκεφαλική της διάσταση, έκανε και τα πόδια μας να "καίγονται", με αποτέλεσμα ο κόσμος να τη ραίνει με ιαχές ενθουσιασμού, που την έκαναν να χαμογελά πάνω από τον εξοπλισμό της.

Πού ταξιδεύουν οι Πυξ Λαξ αυτό το καλοκαίρι;

Δείτε τις στάσεις της περιοδείας τους, που ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.