Η αθηναϊκή "Εδέμ" της Τζόις ΝτιΝτονάτο

Τη διάσημη Αμερικανίδα μεσόφωνο Τζόις ΝτιΝτονάτο υποδέχεται στις 30/5 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παρουσίαση του "Eden", μιας ξεχωριστής μουσικοσκηνικής εμπειρίας για την επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Eden

Από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" αρχίζει στις 30/5 η διεθνής περιοδεία του πρότζεκτ "Eden" της Τζόις ΝτιΝτονάτο, το οποίο θα ταξιδέψει σε 45 πόλεις και 5 ηπείρους έως το 2024! Η διάσημη Αμερικανίδα μεσόφωνος δεν χρειάζεται συστάσεις. Εδώ και 25 χρόνια αποτελεί μία από τις πιο φερέγγυες και στιλιστικά ευέλικτες τραγουδίστριες σε διεθνή κλίμακα. Από το ρομαντικό μπελ-κάντο και τη γαλλική όπερα μέχρι το σύγχρονο ρεπερτόριο αλλά και το έντεχνο τραγούδι, η μεσόφωνος από το Κάνσας διακρίνεται για τις ανυπέρβλητης τεχνικής και συναισθηματικής εκφραστικότητας ερμηνείες της. Όχι τυχαία, ο "New Yorker" την έχει χαρακτηρίσει "την πιο δραστήρια τραγουδίστρια της γενιάς της".

Eden

Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της, η ΝτιΝτονάτο συνηθίζει να παρουσιάζει συναυλιακά τις δισκογραφικές της δουλειές. Και η πρώτη της επίσημη αθηναϊκή εμφάνιση πριν από πέντε ακριβώς χρόνια στο ΚΠΙΣΝ (στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival) είχε γίνει με αφορμή την κυκλοφορία του CD της "Στον πόλεμο και την ειρήνη". Πέρα από την παρουσίαση ενός καινούργιου δίσκου, η επικείμενη εμφάνιση στο Μέγαρο έρχεται να υπενθυμίσει ότι η 54χρονη ΝτιΝτονάτο αποτελεί και υπόδειγμα σκεπτόμενου και ευαισθητοποιημένου καλλιτέχνη. Το "Eden" είναι ένα μουσικό πρότζεκτ για την επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση, καθώς στοχεύει στο να μας κάνει πιο ευαίσθητους απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και την κλιματική αλλαγή.

Eden

Με τη μαγευτική της φωνή, η σούπερ σταρ της όπερας μεταμορφώνεται σε μια ονειρική "αφηγήτρια" για να μας μεταφέρει σε μια όαση γεμάτη τραγούδια και σπόρους ‒πραγματικοί σπόροι, που μπορούν να φυτευτούν, θα διανέμονται στο κοινό εκτός της συναυλιακής αίθουσας‒, προτρέποντάς μας να αναλάβουμε ενεργή δράση για το περιβάλλον σε δρόμους, κήπους, οπουδήποτε μπορεί να ακουστεί η φωνή μας.

Το "Eden" συνιστά μια μουσική περιπλάνηση τεσσάρων αιώνων σε συνθέσεις από την εποχή του Μπαρόκ έως τις μέρες μας (των Καβάλι, Χέντελ, Γκλουκ, Μάλερ, Άιβς και Κόπλαντ) που μιλούν στην καρδιά μας. Ανάμεσά τους και το τραγούδι "Τhe First Morning of the World", που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από τη βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Πόρτμαν, αλλά και το "Seeds of Hope", μια συλλογική προσπάθεια των παιδιών της Χορωδίας Καντέρμπερι, τα οποία συμμετείχαν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε με αφορμή το "Εden" και έγινε ο ύμνος του!

Eden

Την ΝτιΝτονάτο πλαισιώνει η ορχήστρα Il Pomo d’Oro, ένα από τα διασημότερα μπαρόκ σύνολα, το οποίο εν προκειμένω προσεγγίζει και άλλα είδη ρεπερτορίου. Στο πόντιουμ αλλά και στο τσέμπαλο θα εμφανιστεί ο ικανότατος νεαρός αρχιμουσικός Μαξίμ Εμελιάνιτσεφ. Η Μαρί Λαμπέρ-Λε Μπιάν σκηνοθετεί αυτή την ξεχωριστή μουσικοσκηνική εμπειρία, στην οποία λαμβάνουν ακόμη μέρος, σε ρόλο ηθοποιού, ο χορευτής και χορογράφος Μανουέλ Παλάτσο, αλλά και η Χορωδία Νέων του El Sistema Greece, υπό τη μουσική διδασκαλία της Βάγιας Παπαγιαννοπούλου.

Όπως και η ΝτιΝτονάτο παλαιότερα, η ορχήστρα Il Pomo d’Oro είναι επίσημος πρεσβευτής του El Sistema Greece, ενός ανθρωπιστικού προγράμματος παροχής δωρεάν μουσικής εκπαίδευσης σε παιδιά που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη χώρα μας, το οποίο στοχεύει στην ταχύτερη ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Voés Festival επιστρέφει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Μουσική και γαστρονομία ενώνονται στη Ζήρεια για δεύτερη χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

"Νυν και αεί": Η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου γίνεται σειρά

Μια σειρά επεισοδίων στο youtube αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του μεγάλου συνθέτη.

Generations: Ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Για δύο ολόκληρες μέρες, το ΚΠΙΣΝ γεμίζει με μουσική και δραστηριότητες σε όλους τους χώρους του, με πυρήνα το Ξέφωτο

Στο Γήπεδο Ριζούπολης η παρουσίαση δίσκου του Εθισμού

Το "Millennials" σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση των Spotify Debut Global Album Charts.

Ο David Eugene Edwards στο "Gagarin": Σκοτάδι, μυσταγωγία και υπαρξιακή περιπλάνηση

Σαν φλογερός rock πάστορας προερχόμενος από τo έρεβος της ενδοχώρας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέτρεψε το 205 της Λιοσίων σε άμβωνα, από τον οποίον κήρυξε τα ευαγγέλια του "Hyacinth", των Wovenhand και των 16 Horsepower, ανταμειβόμενος με θερμό χειροκρότημα.

Ο Εισβολέας γιορτάζει 25 χρόνια πορείας

Έρχεται με full band σύνθεση στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Η Μαρίνα Σπανού μοιράζεται καινούργιες ιστορίες της στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η βραδιά θα είναι γεμάτη με συναισθήματα και μουσική που θα αγγίξει τις ψυχές των παρευρισκόμενων.