"Νύχτες Μαγικές": Ένα ταξίδι στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού

Η συναυλία- αφιέρωμα σε στιγμές της λαϊκής μουσικής με σπουδαίους καλλιτέχνες για μια μοναδική νύχτα.

Κώστας Μακεδόνας

Μία μαγική μουσική νύχτα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού το Σάββατο 12 Ιουλίου, ένα ταξίδι στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού απ’ τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τα νεότερα χρόνια. Σπουδαίοι καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής θα ερμηνεύσουν γνωστά άσματα που έχουν αφήσει ιστορία.

Από το περίφημο "Μινόρε" του Γιάννη Χαλικιά (Τζακ Γκρέγκορυ) και τα διαμάντια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Χιώτη, του Καλδάρα, του Άκη Πάνου, του Χρήστου Νικολόπουλου έως και τις ανεπανάληπτες καταθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Σπανού, Μούτση, Λοΐζου, Κουγιουμτζή και όχι μόνο.

Ελένη Βιτάλη

Τραγούδια που έγραψαν ιστορία και στα οποία το μπουζούκι και οι δεξιοτέχνες του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δημιουργίες που αποτελούν ορόσημα του μουσικού μας πολιτισμού, που σκιαγράφησαν με αδρό τρόπο και ευαισθησία την καθημερινότητα, τα όνειρα και την ιδιοσυγκρασία του κάθε Έλληνα.

Με ένα εξαιρετικό επιτελείο ερμηνευτών και μια πολυμελή λαϊκή ορχήστρα, με 20 μπουζούκια σε πρώτο πλάνο, υπό την ενορχηστρωτική φροντίδα του σολίστα Θανάση Βασιλά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης. Ερμηνεύουν η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Χριστίνα Μαξούρη, η Σοφία Παπάζογλου και ο Μπάμπης Τσέρτος.

Πρόπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

«Νύχτες Μαγικές»

  • Ελληνική

Ένα ταξίδι στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού απ’ τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τα νεότερα χρόνια, με ερμηνευτές τους Ελένη Βιτάλη, Κώστα Μακεδόνα, Στέλιο Διονυσίου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Χριστίνα Μαξούρη, Σοφία Παπάζογλου και Μπάμπη Τσέρτο. Από το περίφημο «Μινόρε» του Γιάννη Χαλικιά (Τζακ Γκρέγκορυ) και τα διαμάντια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Χιώτη, του Καλδάρα, του Άκη Πάνου, του Χρήστου Νικολόπουλου έως και τις ανεπανάληπτες καταθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Σπανού, Μούτση, Λοΐζου, Κουγιουμτζή και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλο αυτό που του συμβαίνει

Ο Γιάννης Πλούταρχος επιστρέφει στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας για μία μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΗς ΛΟΥΚΑς
14/08/2026

Όταν μια φρέσκια διανομή ανανεώνει το ενδιαφέρον μιας παραδοσιακής, συμβατικής παραγωγής: για την πρόσφατη αναβίωση της "Τραβιάτας" του Πετρόπουλου στη Λυρική

Με την παραγωγή εγκαινιάσθηκε (κατόπιν του κλεισίματος του Ηρωδείου) μια νέα εποχή καλοκαιρινών παραστάσεων όπερας στις ιδανικές συνθήκες μιας κλιματιζόμενης αίθουσας.

Οι Ρεβάνς επιστρέφουν με ένα ακόμη ψαγμένο παραμύθι που έγινε τραγούδι

Η "Συνέλευση των Νάνων" αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του άλμπουμ "Τι συνέβη;", όπου οι Ρεβάνς συνεχίζουν να εξερευνούν τον ιδιαίτερο μουσικό τους κόσμο,

Η Μάρθα Φριντζήλα έρχεται με τα "Καλογεράκια" και… δεν φοβάται τα κύματα

Το The Kubara Project σε μια εκρηκτική μουσική βραδιά στα Λεύκτρα Βοιωτίας με αγαπημένα τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς και ιστορίες για την αγάπη, τον έρωτα και τη ζωή.

Η Μαρία Παπαγεωργίου κλείνει το καλοκαίρι με ένα δυνατό ραντεβού στη Θεσαλλονίκη

Η Μαρία Παπαγεωργίου ανεβαίνει στη σκηνή της Ακτής Αρετσούς Καλαμαριάς την Δευτέρα 31 Αυγούστου με μια γεμάτη μουσική βραδιά.

Οι θησαυροί της Αρλέτας

Εννέα Αυγούστους αφότου έσβησε, η ματιά της Αθηναίας τραγουδοποιού εξακολουθεί να λείπει πολύ από το σκηνικό των ημερών μας. Έχουμε όμως την κληρονομιά της για ν' ανατρέχουμε και τα 60 χρόνια απ' όταν πρωτακούσαμε τη φωνή και την κιθάρα της δίνουν καλή αφορμή επαν-επίσκεψης σ' αυτήν.

Ο Πάνος Ζώης κινείται "Στον Αιώνα της Σιωπής"

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Πάνου Ζώη με την υπογραφή της Σοφίας Νάτσιου έχει τίτλο "στον αιώνα της σιωπής"