Οι Singing Cadets του Πανεπιστημίου Texas A&M επιστρέφουν στην Ελλάδα

Το σχήμα θα παρουσιάσει ένα απολαυστικό πρόγραμμα με κομμάτια από ολόκληρο το φάσμα του αμερικανικού ρεπερτορίου σε Σύρο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά και Αθήνα.

Singing Cadets

Η Χορωδία Singing Cadets (Άδοντες Δόκιμοι) του Πανεπιστημίου Texas A&M, που ιδρύθηκε ως χορωδία αρρένων το 1893, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την τελευταία του περιοδεία στη χώρα μας το 2019. Το σχήμα θα παρουσιάσει ένα απολαυστικό πρόγραμμα με κομμάτια από ολόκληρο το φάσμα του αμερικανικού ρεπερτορίου σε πέντε εμφανίσεις: Σύρο (18/5), Ρέθυμνο (21/5), Ηράκλειο (22/5), Χανιά (3/5) και Αθήνα (25/5).

Η Χορωδία Singing Cadets ήταν αρχικά γνωστό με την ονομασία Texas A&M Glee Club και μετονομάσθηκε σε Singing Cadets το 1940. Το Πανεπιστήμιο Texas A&M ιδρύθηκε ως στρατιωτική σχολή και ως εκ τούτου τα μέλη της χορωδίας ήταν αρχικά εξ ορισμού δόκιμοι, σήμερα όμως η χορωδία είναι ανοιχτή σε όλους τους άρρενες σπουδαστές του Πανεπιστημίου.

Singing Cadets

Ο David L. Kipp κατέχει τη θέση του διευθυντή των Singing Cadets από το 1995. Είναι ο δέκατος τρίτος κατά σειράν διευθυντής στην ιστορία της εξηνταμελούς χορωδίας. Υπό την καθοδήγησή του, οι Singing Cadets διατηρούν πιστά τον εύθυμο αλλά και πειθαρχημένο χαρακτήρα μιας χορωδίας ένστολων δοκίμων. Κάθε τους εμφάνιση συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου. Κατά παράδοσιν οι συναυλίες ξεκινούν και κλείνουν με παλιά φοιτητικά τραγούδια, που πλαισιώνουν διάφορα χορωδιακά κομμάτια: θρησκευτικά, πατριωτικά, νούμερα από μιούζικαλς του Broadway, ποπ αλλά και σύγχρονα τραγούδια.

Singing Cadets

Το βραβευμένο με Emmy χορωδιακό σχήμα συγκεντρώνει χορωδούς όχι μόνο από το Τέξας αλλά και ολόκληρες τις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές προέρχονται από διάφορους τομείς ακαδημαϊκών σπουδών και συμμετέχουν κατά τα άλλα ενεργά σε διάφορες αθλητικές και άλλες πανεπιστημιακές δραστηριότητες.

Singing Cadets

Μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια, οι Singing Cadets έχουν καλύψει πάνω από 100.000 μίλια, έχουν παρουσιάσει 1.500 συναυλίες κι έχουν επισκευθεί πάνω από 150 πόλεις και κοινότητες του Texas. Κάθε Ιανουάριο λαμβάνει χώρα δεκαήμερη περιοδεία σε εννέα πόλεις και κάθε άνοιξη τρεις Σαββατοκύριακες εξορμήσεις που καλύπτουν τις περιοχές των πόλεων Χιούστον, Ντάλλας και Σαν Αντόνιο. Η Προεδρική Βιβλιοθήκη George H.W. Bush που εδρεύει στο Πανεπιστημίου παρέχει πλήθος ευκαιριών για συναυλίες προς τιμήν διασημοτήτων και επισήμων προσώπων. Οι Singing Cadets έχουν τραγουδήσει για όλους τους εν ζωή Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και για άλλους αρχηγούς κρατών μεταξύ των οποίων και ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Μια σειρά από παρόμοιες εμφανίσεις είναι ήδη προγραμματισμένη για το τρέχον έτος.

Singing Cadets

Πέρα όμως από τις περιοδείες τους σε ολόκληρη την πολιτεία του Τέξας, οι Singing Cadets έχουν φέρει το "Πνεύμα του Aggieland" σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουν ταξιδέψει στη Ρουμανία, το Μεξικό, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ελβετία, την Ουγγαρία, την Αυστραλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία. Το 1996 μια πρόσκληση για το Carnegie Hall και το Kennedy Center έφερε τη χορωδία στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Τον Μάιο του 1999 δόθηκαν συναυλίες στον καθεδρικό ναό St. Paul's και το κολλέγιο Eaton και το 2001 η ομάδα επισκέφθηκε ξανά το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεκριμένα την Σκωτία και την Αγγλία.

Singing Cadets

Το καλοκαίρι του 2006 οι Singing Cadets προσεκλήθησαν στον Λευκό Οίκο προκειμένου να τραγουδήσουν για τον Πρόεδρο Τζώρτζ Μπους στα πλαίσια τελετής προς τιμήν των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών ομάδων που θα συμμετείχαν στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες της ίδιας χρονιάς στο Τορίνο. Η ομάδα πραγματοποίησε επίσης ένα ταξίδι στη Βοστόνη και το Μαίην το καλοκαίρι του 2009, στα πλαίσια του οποίου τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο για τον αγώνα των Yankees της Νέας Υόρκης εναντίον των Red Sox της Βοστόνης στο γήπεδο Fenway Park ως προσκεκλημένοι έκπληξη για τα 85α γενέθλια του Προέδρου Τζωρτζ Μπους.

Singing Cadets

Το 2010, οι Singing Cadets πραγματοποίησαν περιοδεία σε ολόκληρη την Νότιο Αφρική λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της FIFA που φιλοξενήθηκε εκεί. Το πιο πρόσφατο ταξίδι έφερε την χορωδία στην ανατολική ακτή της Κίνας. Με αφετηρία την πρωτεύουσα Πεκίνο, οι Singing Cadets έδωσαν συναυλίες στις πόλεις Xi'an, Hangzhou και Shanghai. Η περιοδεία αυτή έδωσε εξαιρετικές ευκαιρίες στα μέλη της χορωδίας να έρθουν σε επαφή με έναν ιδιαίτερο πολιτισμό ενώ ταυτόχρονα εκπροσώπησαν επάξια το Πανεπιστήμιο Texas A&M. 

Singing Cadets

David L. Kipp

Ο David L. Kipp διανύει το 21ο έτος της θητείας του ως ο 13ος διευθυντής της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Texas A&M, Singing Cadets. Επενδύει την μακρά εμπειρία του στο μουσικό θέατρο, το τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδίας στην εκπαίδευση των χορωδών προκειμένου να φέρουν εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πάνω από εβδομήντα ετήσιες εμφανίσεις τους. Σε ειδικές περιπτώσεις συμπράττει μάλιστα μαζί τους σολιστικά ως βαρύτονος, κυρίως σε αποκλειστικές τους εμφανίσεις.

Singing Cadets

Χορωδιακά σχήματα του Πανεπιστημίου έχουν εμφανισθεί υπό την διεύθυνσή του σε πολλούς και σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και των έξι ηπείρων. Έχει εικοσιμία επαγγελματικές ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του. Οι Texas A&M Singing Cadets υπό την διεύθυνσή του εμφανίζονται πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλη ακαδημαϊκή χορωδία των Ηνωμένων Πολιτειών, με μέσο όρο τις 80 εμφανίσεις κάθε χρόνο. Η χορωδία έχει δώσει πάνω από 1600 συναυλίες και έχει καλύψει ένα εκατομμύριο μίλια κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στις δραστηριότητες της χορωδίας συμπεριλαμβάνεται μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών εμφανίσεων καθώς και εμφανίσεις "κατ’ εντολήν” του επίτιμου μέλους Προέδρου George H. W. Bush.

Singing Cadets

Πέρα από την διεύθυνση των Singing Cadets στο Texas A&M University, ο Kipp είναι και ο γενικός διευθυντής χορωδιακών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει επίσης τη μικτή χορωδία Century Singers και τη γυναικεία χορωδία Women’s Chorus. Έχει εργασθεί ως Μουσικός Διευθυντής σε πολλές εκκλησίες του Τέξας κι έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό προσωπικών συναυλιών. Ο Kipp έχει συμμετάσχει σε επιτροπές πολλών χορωδιακών διαγωνισμών και διδάσκει σεμιναριακά μαθήματα στα πλαίσια χορωδιακών συναντήσεων. Είναι μέλος της Ένωσης Διευθυντών Χορωδίας του Τέξας, της Αμερικανικής Ένωσης Διευθυντών Χορωδίας, του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικοπαιδαγωγών του Τέξας καθώς και του Παναμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Μουσικοπαιδαγωγών.

Singing Cadets

Bryce Reed

Ο Bryce Reed υπηρετεί για τέταρτη χρονιά ως ο μόνιμος πιανίστας, συνοδός των Singing Cadets. Συνοδεύει όλες τις πρόβες, συναυλίες και περιοδείες και στηρίζει το μουσικό τμήμα σε θέματα οπτικοακουστικού υλικού και τεχνολογίας. Αποφοίτησε με Bachelor of Music degree στο πιάνο από το πανεπιστήμιο Baylor University το 2016. Ήταν μέλος της ανδρικής χορωδίας του Baylor University υπό τη διεύθυνση του Dr. Randall Bradley για επτά χρόνια από το 2012 και συνοδός της από για άλλα τρία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, πραγματοποίσε δύο περιοδείες το χρόνο, και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στα Συνέδρεια της Αμερικανικής Ένωσης Διευθυντών Χορωδίας (ACDA) το 2018 και το 2019 στο Kansas City. Επίσης πραγματοποίησε διεθνείς περιοδείες με το ίδιο σχήμα. Με το Κέντρο Χριστιανικών Μουσικών Σπουδών του Baylor συμμετείχε σε επτά ιεραποστολές, σε τρεις εκ των οποίων ως μέλος της ηγετικής ομάδας: στην Κένυα και τη Μαλαισία.

Πέντε εμφανίσεις σε Σύρο, Κρήτη και Αθήνα

Πέμπτη 18 Μαΐου, Σύρος, Ερμούπολή, Θέατρο Απόλλων, Ώρα Έναρξης: 20:30 Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 21 Μαΐου, Ρέθυμνο, Αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης Ανοιχτή Πρόβα Ώρα Έναρξης: 11:00 Είσοδος Ελεύθερη
Δευτέρα 22 Μαΐου, Ηράκλειο, Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, Ώρα Έναρξης: 21:00 Πληροφορίες www.cccc.gr
Τρίτη 23 Μαΐου, Χανιά, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Ώρα Έναρξης: 11:00 Είσοδος Ελεύθερη
Πέμπτη 25 Μαΐου, Αθήνα, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Ώρα Έναρξης: 20:30 Είσοδος Ελεύθερη

Διεύθυνση Χορωδίας:  David L. Kipp
Συνοδεία στο Πιάνο: Bryce Reed
Διοργάνωση περιοδείας ACFEA Tour Consultants 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.