Το Rolex Art Festival έρχεται με οσκαρικούς καλεσμένους

Καταξιωμένοι δημιουργοί πρόκειται να βρεθούν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ταινίες αλλά και να δώσουν must masterclasses.

murch_mavropsaridis

Η Rolex μπορεί να είναι διάσημη για τα ανεκτίμητα ρολόγια της, η εταιρία ωστόσο παράλληλα "τρέχει" με επιτυχία ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάδειξη και υποστήριξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών ανά το κόσμο. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Αέναες Τέχνες", η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει τις δράσεις των δημιουργών της στη διοργάνωση "Rolex Arts Festival" που για πρώτη φορά επισκέπτεται την Αθήνα (26-28/5), πλαισιωμένη επίσης από προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις (22-25/5). Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όσον αφορά το σινεμά, ο θεσμός επιφυλάσσει μια σειρά από "must" εκδηλώσεις για τους σινεφίλ της πόλης. Στις 24/5, στον κινηματογράφο Άστορ, πρόκειται να παραδώσουν masterclass μοντάζ ο τρεις φορές οσκαρικός Γουόλτερ Μερτς και ο υποψήφιος για Όσκαρ Γιώργος Μαυροψαρίδης. Ο Μερτς έχει βραβευτεί για τη δουλειά του σε διάσημες ταινίες όπως ο "Άγγλος Ασθενής" (Άντονι Μιγκέλα 1997), ενώ έχει εργαστεί σε μια σειρά από εμβληματικές ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα ("Η Συνομιλία", "Αποκάλυψη Τώρα", "Ο Νονός 3"). Από τη μεριά του, ο Μαυροψαρίδης έχει βρεθεί δικαίως μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου του, χάρη κυρίως στις συνεργασίες του με το Γιώργο Λάνθιμο ("Κυνόδοντας", "Ο Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού", "Η Ευνοούμενη"). Τη συζήτηση συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Έπειτα, στις 27/5 μεταφερόμαστε στο Μουσείο Μπενάκη για μια υπαίθρια προβολή ταινιών των υποτρόφων της Rolex. Τη βραδιά παρουσιάζει η πολυβραβευμένη σκηνοθέτρια Μίρα Νάιρ ("Vanity Fair"). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ. Την επόμενη μέρα, τις 28/5, οι δράσεις συνεχίζονται στο Ωδείο Αθηνών με ένα event που συνδυάζει το σινεμά με τη λογοτεχνία. Ο Ιρλανδο-καναδός συγγραφέας Κόλιν Μπάρετ, ο οποίος συγκεντρώνει μια σειρά διακρίσεων - μεταξύ άλλων και από το περιοδικό New Yorker, συνομιλεί με τη διακεκριμένη κινηματογραφίστρια Ανεμαρί Γιασίρ γιατί την τρέχουσα κατάσταση της 7ης τέχνης, αλλά και για τα πρότζεκτ που τρέχουν αυτήν την εποχή. Περισσότερα εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Άστορ

Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή) (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/04/2024

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Το Athens Fashion Film Festival παρουσιάζει το πρώτο Masterclass για την δημιουργία ενός fashion film

Το Masterclass του AFFF με τον οπτικοακουστικό καλλιτέχνη Ραφαήλ Σαμαρά, παρουσιάζεται με αφορμή Fashion Panorama, the Italian New Wave, που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Fundamentals of Cinema: Η "Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη" του Ρομπέρτο Ροσελίνι στον Δαναό

Ο Ρομπέρτο Ροσελίνι αφηγείται τρεις μέρες του Μαρτίου του 1944 στη Ρώμη, η οποία υπό γερμανική πλέον κατοχή βιώνει τη βάναυση συμπεριφορά των κατακτητών