10 σύγχρονοι καλλιτέχνες μάς ταξιδεύουν στις μουσικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας

Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» στο Μουσείο Μπενάκη.

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη • Καταστροφή • Ξεριζωμός • Δημιουργία

Λίγο πριν από το τέλος της μεγάλης επετειακής έκθεσης "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία", το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών ολοκληρώνουν το τιμητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με μία συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια και τις μουσικές της Μικράς Ασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/2, στις 8 μ.μ., στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138.

Δέκα νέοι και καταξιωμένοι στο είδος τους μουσικοί, αναδημιουργούν 14 μικρασιάτικα τραγούδια μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό που τιμά και αγκαλιάζει την παράδοση. Η δομή της συναυλίας ακολουθεί εκείνη της επετειακής έκθεσης "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία", περνώντας από την εποχή της λάμψης, στον ξεριζωμό και από εκεί στην εγκατάσταση στη νέα πατρίδα.

Αντλώντας έμπνευση από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα της εποχής όπως δημοτικά τραγούδια, εκκλησιαστική μουσική, οπερέτες, ναπολιτάνικες καντσονέτες, γαλλικά chansons, ισπανικά τραγούδια και τουρκικές, αρμένικες και αθηναϊκές μελωδίες, θα παρουσιάσουν ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο που αντανακλά την ποικιλομορφία και τον κοσμοπολιτισμό που χαρακτηρίζει τη Μικρά Ασία.

Την ημέρα της εκδήλωσης η έκθεση θα ανοίξει από τις 6 έως τις 8 μ.μ.

Δυνατή η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org  ή από τα ταμεία εισιτηρίων του μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες επίσκεψης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη • Καταστροφή • Ξεριζωμός • Δημιουργία

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Η 100η επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής εξακολουθεί να εμπνέει την καλλιτεχνική κοινότητα, με ιστορικές εκθέσεις να αφηγούνται τον ξεριζωμό και την ιστορία του Μικρασιατικού λαού. Το Μουσείο Μπενάκη γεμίζει με περισσότερα από 1.100 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες που προβάλλουν τη ζωή των Μικρασιατών πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.