10 σύγχρονοι καλλιτέχνες μάς ταξιδεύουν στις μουσικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας

Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» στο Μουσείο Μπενάκη.

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη • Καταστροφή • Ξεριζωμός • Δημιουργία

Λίγο πριν από το τέλος της μεγάλης επετειακής έκθεσης "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία", το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών ολοκληρώνουν το τιμητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με μία συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια και τις μουσικές της Μικράς Ασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/2, στις 8 μ.μ., στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138.

Δέκα νέοι και καταξιωμένοι στο είδος τους μουσικοί, αναδημιουργούν 14 μικρασιάτικα τραγούδια μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό που τιμά και αγκαλιάζει την παράδοση. Η δομή της συναυλίας ακολουθεί εκείνη της επετειακής έκθεσης "ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία", περνώντας από την εποχή της λάμψης, στον ξεριζωμό και από εκεί στην εγκατάσταση στη νέα πατρίδα.

Αντλώντας έμπνευση από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα της εποχής όπως δημοτικά τραγούδια, εκκλησιαστική μουσική, οπερέτες, ναπολιτάνικες καντσονέτες, γαλλικά chansons, ισπανικά τραγούδια και τουρκικές, αρμένικες και αθηναϊκές μελωδίες, θα παρουσιάσουν ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο που αντανακλά την ποικιλομορφία και τον κοσμοπολιτισμό που χαρακτηρίζει τη Μικρά Ασία.

Την ημέρα της εκδήλωσης η έκθεση θα ανοίξει από τις 6 έως τις 8 μ.μ.

Δυνατή η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org  ή από τα ταμεία εισιτηρίων του μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες επίσκεψης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη • Καταστροφή • Ξεριζωμός • Δημιουργία

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Η 100η επέτειος της Μικρασιατικής Καταστροφής εξακολουθεί να εμπνέει την καλλιτεχνική κοινότητα, με ιστορικές εκθέσεις να αφηγούνται τον ξεριζωμό και την ιστορία του Μικρασιατικού λαού. Το Μουσείο Μπενάκη γεμίζει με περισσότερα από 1.100 εκθέματα και πάνω από 500 φωτογραφίες που προβάλλουν τη ζωή των Μικρασιατών πριν τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923 καθώς και την εγκατάσταση και ενσωμάτωση στην Ελλάδα. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Φεστιβάλ της Άνοιξης" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, με μουσική, χορό και προβολές

Πρωτοσυστήθηκε πέρυσι, ως εαρινή γιορτή ήχου και κίνησης, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Έτσι, το Μέγαρο Μουσικής διοργανώνει τώρα τη συνέχειά του, προσκαλώντας βραβευμένους καλλιτέχνες και διεθνούς φήμης σύνολα, για οκτώ βραδιές του Απρίλη (1-10/4).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
28/03/2023

Η Λίνα Ροδοπούλου καλωσορίζει την άνοιξη στο "Ivis 4"

Mε τις μελωδίες της κέλτικης άρπας της.

100 Τσιγγάνικα  βιολιά στο "Christmas Theater"

H Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης έρχεται για πρώτη φορά στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

40 χρόνια Marc Almond!

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της new wave και pop μουσικής των 80s – 90s έρχεται τον Απρίλιο στην Αθήνα.

Δύο συναυλιακά ραντεβού στο Ωδείο Αθηνών

Το Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" υποδέχεται τις συναυλίες "Ιστορικά και Σύγχρονα" και "Πάθη και Μνήμες" από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

"Ex Femina": συναρπαστικό αφιέρωμα στη γυναικεία παρουσία στην ιταλική μουσική της Αναγέννησης και του μπαρόκ

Σε τρεις βραδιές, κορυφαίοι ερμηνευτές στη χώρα μας της λεγόμενης "Παλαιάς Μουσικής" παρουσίασαν σπάνια έργα στο Μέγαρο Μουσικής.

Διπλό ραντεβού στο "Gazarte"

Με δύο διεθνείς καλεσμένους, το μουσικό στέκι του Κεραμεικού μπαίνει ψηλά στα "οπωσδήποτε" αυτής της εβδομάδας.