"Χειμώνες & Έρωτες" στο Ωδείο Αθηνών

Με δύο συναυλίες συνεχίζεται ο Κύκλος "Συμφωνικές βραδιές" της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο νέο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών.

'Χειμώνες & Έρωτες' & 'Μύθοι & Πνοές' στο Ωδείο Αθηνών ©Spiros Katopodis

Με δύο συναυλίες, στις 17 και στις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζεται ο Κύκλος "Συμφωνικές βραδιές" της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο νέο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών. Στην πρώτη συναυλία, με τίτλο "Χειμώνες και έρωτες", την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, προσκεκλημένοι της ορχήστρας είναι δύο διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες: Ο εξαιρετικός νέος Κύπριος μαέστρος Πέτρος Στυλιανού και ο μόλις 17χρονος σολίστ του βιολιού Γιάννης Μαγειρόπουλος. Θα αναμετρηθούν με δύο απαιτητικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

©Spiros Katopodis

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το εξαιρετικό και εμβληματικό Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα του Μπετόβεν, το πρώτο έργο στο ρεπερτόριο του κοντσέρτου για βιολί που αποτέλεσε πρότυπο για τα περισσότερα κοντσέρτα του 19ου αιώνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα έργο-δοκιμασία για τις δεξιοτεχνικές και ερμηνευτικές ικανότητες κάθε σολίστ.

©Spiros Katopodis

Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Στο πόντιουμ θα ανέβει ο διακεκριμένος νέος Κορεάτης Μαέστρος Deun Lee, νικητής του περυσινού Masterclass και διαγωνισμού διεύθυνσης ορχήστρας της Φιλαρμόνιας. Ο θεσμός αυτός διανύει ήδη την πέμπτη περίοδό του και κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία στον νικητή να διευθύνει μια ολόκληρη συναυλία με τη Φιλαρμόνια στην Αθήνα.

©Spiros Katopodis

Η συναυλία, με τίτλο "Μύθοι και Πνοές", ξεκινά με τον υπέροχο "Μολδάβα", απόσπασμα από το συμφωνικό ποίημα "Η Πατρίδα μου", του Τσέχου συνθέτη Μπέντριχ Σμέτανα, που είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των κεντροευρωπαϊκών "εθνικών Σχολών" του 19ου αιώνα. Κατόπιν θα ακουστεί η πολύ ατμοσφαιρική "Ποιμενική Σουίτα", για έγχορδα, του Μάριου Βάρβογλη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα έργο πρόκληση για οποιαδήποτε Ελληνική ορχήστρα: την 3η Συμφωνία, του Αυστριακού συνθέτη Άντον Μπρούκνερ, ένα έργο που πολύ σπάνια παίζεται στην Ελλάδα! 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

  • Κλασική μουσική

Προσκεκλημένοι της συναυλίας «Χειμώνες & Έρωτες» είναι δύο διακεκριμένοι νέοι καλλιτέχνες: ο μαέστρος Πέτρος Στυλιανού και ο σολίστ του βιολιού Γιάννης Μαγειρόπουλος, οι οποίοι θα αναμετρηθούν με την «Αροδαφνούσα» του Άλκη Μπαλτά και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, έργο 61, του Μπετόβεν.

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Υπόγεια Ρεύματα & Τσοπάνα Rave: "Μας ενώνουν η ταξική μας συνείδηση και οι ηλεκτρικές κιθάρες"

Οι δύο "Υποψήφιοι για αποχώρηση" εκπρόσωποι της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής μιλάνε για την κρίσιμη προεκλογική αναμέτρηση που στήνουν τα επόμενα Σάββατα στη σκηνή του "Σταυρού του Νότου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
24/03/2023

Ο Μίκης Θεοδωράκης "συνομιλεί" με τον Μαρκ Μπλίτσταϊν

Ένα αφιέρωμα στο εμβληματικό "Ένας όμηρος" του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και τα πολιτικά τραγούδια του σπουδαίου Αμερικανού συνθέτη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

100 χρόνια Μαρία Κάλλας: Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την Ελληνίδα ντίβα

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Divina, στο πλαίσιο του επετειακού έτους UNESCO Μαρία Κάλλας 2023 του ΥΠΠΟΑ.

Leftfield και Boy Harsher στο line up του Release Athens 2023

Το σπουδαίο σχήμα της βρετανικής ηλεκτρονικής μουσικής και οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της dark electronica, θα πλαισιώσουν τους headliners, Στέρεο Νόβα.

"αϊζο": Ένα μουσικό πείραμα της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου

Η πολυμορφική παράσταση της συνθέτριας-περφόμερ, που μελετάει την ηχητική σύνθεση σε σχέση με την κίνηση και την δραματουργία του ήχου, στο "Αltera Pars".

"Βέρθερος": Η συγκινητική ρομαντική όπερα επανέρχεται στη Λυρική

Ο "Βέρθερος" του Μασνέ επανέρχεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε αναβίωση παλαιότερης παραγωγής του Σπύρου Ευαγγελάτου και με δύο διάσημους λυρικούς πρωταγωνιστές, για έξι παραστάσεις στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" στο ΚΠΙΣΝ (23, 26, 28, 31 Μαρτίου & 2, 4 Απριλίου).

Πελόμα Μποκιού: Πέθανε ο Τάκης Μαρινάκης - Ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος του Βλάσση Μπονάτσου

Ο Τάκης Μαρινάκης, ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος "Πελόμα Μποκιού" έχασε - σε ηλικία 73 ετών- τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.